21-27 Julai, 2019

Semasa anda mula berfikir tentang memohon ke kolej, ada cara yang jelas untuk membuat aplikasi anda dan diri anda menonjol. Ketahui wawasan terkini dan kepakaran orang dalam daripada profesional kemasukan tentang cara untuk berjaya dalam proses permohonan.

Bengkel Kemasukan Kolej satu minggu ini direka untuk meningkatkan penghuni sekolah menengah dan senior untuk memberikan wanita muda yang menjanjikan seperti anda amalan terbaik, bimbingan dan tip terbaik untuk berjaya menavigasi proses permohonan kolej. Jurulatih anda adalah kakitangan kemasukan profesional Smith, serta melawat pegawai kemasukan dari kolej dan universiti bertaraf tinggi lain.

Apa yang Anda Akan Belajar

Anda akan belajar bagaimana menulis esei yang menarik, seperti wawancara kolej dan bercakap di depan umum dengan mudah dan keyakinan diri yang akan membantu anda berjaya masuk ke kolej tetapi juga akan membantu anda berjaya dalam hidup.

Kelas diadakan dari 9 pagi hingga 4 petang setiap hari. Kehadiran diperlukan pada setiap acara yang dijadualkan. Anda akan menghadiri bengkel yang dijalankan oleh pegawai kemasukan dan bantuan kewangan dari Smith dan institusi serupa yang lain. Topik-topik bengkel yang dipilih termasuk pengajaran kolej, pemikiran kritis dan membaca, mencari capaian yang sesuai untuk pendidikan postecondary, dan mengambil satu jurang tahun.

Apa yang akan anda Perlindungan

Sepanjang minggu, anda akan mengambil bahagian dalam kelas berikut:

  • Bagaimana menulis esai kemasukan kolej

Banyak pelajar mendapati esai kemasukan kolej menjadi salah satu bahagian paling sukar untuk menulis kerana ia boleh mencabar untuk menyeimbangkan antara "membual" dan "membosankan." Sesi ini membantu anda mencari keseimbangan yang betul untuk memastikan anda mewakili diri anda yang terbaik di atas kertas.

  • Bagaimana untuk mendapatkan temuduga kemasukan kolej

Salah satu aspek yang paling tertekan untuk memohon ke kolej ialah wawancara. Kami mengajar anda cara mendekati wawancara ini, bagaimana untuk mengendalikan semua situasi bercakap yang mengejutkan, dan bagaimana untuk memperkenalkan diri anda dengan berkesan dan bercakap mengenai pencapaian dan matlamat anda.

  • Bagaimana untuk memberi ucapan pengantar

Terdapat tetapan di mana anda mungkin diminta untuk memberikan ucapan jenis ini, yang sering disebut "Ucapan Pengenalan," sama ada di persidangan, temu janji pekerjaan atau kelas akademik. Sesi ini didasarkan pada kurikulum untuk kelas bercakap awam yang ditawarkan kepada orang tua Smith. Anda akan belajar bagaimana untuk memberi ucapan pengenalan, mengatasi ketakutan panggung dan membina ceramah yang teratur, semuanya tanpa harus bergantung pada nota.

  • Bagaimana menulis esei peringkat kolej

Berdasarkan kursus Colloquia dalam Menulis bagi mahasiswa Smith, sesi ini akan membantu anda mempelajari teknik asas dan lanjutan untuk mencipta tesis dan menyokong hujah sepanjang esei. Anda juga akan mempelajari perbezaan keperluan dan harapan antara esai sekolah menengah dan kolej.

Apa yang Anda Akan Dapat

Anda akan menamatkan program dengan esei kemasukan atau separuh siap, yang akan digunakan untuk Aplikasi Biasa, serta petua untuk menyesuaikan esei anda jika Aplikasi Biasa tidak digunakan.

Anda akan bersiap sedia dan mendapat keyakinan baru ketika mewawancarai, belajar bagaimana bercakap dengan selesa apabila bercakap tentang diri anda dan pencapaian anda.

Selepas menghadiri program ini, anda akan pergi dengan idea yang lebih baik mengenai jenis kolej atau universiti yang sesuai untuk anda. Kami akan meneroka apa jenis persekitaran pembelajaran yang berkembang maju dan bidang minat akademik anda, memberikan anda peluang untuk menyusun senarai sekolah yang mungkin sesuai untuk anda dan yang anda ingin memohon.

Fakulti kami

Peter Sapira

Pengarah Akademik dan pengajar Peter Sapira menerima bachelor seninya dalam bahasa Inggeris dari San Francisco State University dan tuannya dalam bidang seni halus dalam bahasa Inggeris dari University of Massachusetts-Amherst. Selain bekerja dengan program musim panas, Peter juga mengajar komposisi dan berbicara di Smith College. Sebagai sebahagian daripada kerjanya di Pusat Penulisan Kolej Smith, beliau membantu pelajar menulis cadangan geran, sekolah siswazah, dan aplikasi magang dan surat sampul, serta esei untuk kelas di seluruh kurikulum. Beliau mempunyai cerita pendek yang diterbitkan dalam Anarki , Inkwell , The Carolina Review , The Black River Review , The Literary Review and the Pleiades . Pengurusan Sastera Folio kini mewakili novel pertamanya, Billy Hill .

Morgan Sheehan

Morgan Sheehan-Bubla menerima BFA dari Tisch di New York University dan MFA dari Workshop Writers di University of Iowa. Di Smith dia menulis penulisan kolej dengan fokus pada retorik dan pujukan. Di Western New England University dia mengajar komposisi kursus yang menyediakan pelajar untuk esai peringkat kolej dan menulis di luar kelas. Pada musim panas Morgan mengajar fiksyen YA di Bengkel Smith-Young Women dan membantu pelajar mengasah esei aplikasi mereka. Morgan telah bermain di Amerika Syarikat dan Britain dan penyair yang diterbitkan.

Jadual Program

Program diajar dalam:
  • English
Summer at Smith College

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Summer at Smith College »

Tarikh Akhir Kemaskini Oktober 9, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Julai 19, 2020
Duration
Price
1,650 USD
Kediaman: $ 1,650 Hari: $ 850. Pelajaran meliputi bilik, papan dan semua kos akademik, termasuk buku, perjalanan lapangan kelas, dan sebagainya.
Deadline
Jun 2, 2020
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 19, 2020
End Date
Julai 25, 2020
Tarikh tutup permohonan
Jun 2, 2020

Julai 19, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
Jun 2, 2020
End Date
Julai 25, 2020