Berlin Summer University of the Arts

Berlin Summer University of the Arts

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Berlin Summer University of the Arts

Berlin Summer University of the Arts

Diskaun Alumni dan Tempahan Pelbagai: Kami dengan senang hati melihat anda sekali lagi dan ingin memberi ganjaran kepada anda dengan 100 EUR Alumni diskaun yuran kursus anda (atau yuran akhir jika anda mendaftar untuk lebih daripada satu kursus). Para peserta yang mendaftar untuk beberapa kursus kami akan mendapat diskaun 50 EUR dari harga akhir.

Maklumat dan pendaftaran: www.summer-university.udk-berlin.de

Seni yang bagus

9.7. - 13.7. Peralihan - Lukisan dan Ruang dengan Pauline Kraneis

460 EUR

Bengkel lukisan ini akan meneroka ruang peralihan bandar Berlin dan bereksperimen dengan proses lukisan secara terbuka dan menafsirkan. Penekanan akan diberikan kepada karya seni praktikal dalam kombinasi dengan wacana kritis.

19.7. - 21.7. Bengkel dengan Valérie Favre

398 EUR

Peserta bengkel ini akan mendapat wawasan yang mendalam ke dalam bidang lukisan dan membangunkan ciri-ciri istimewa melihat melalui menganalisis karya seni tuan lama dan baru. Terokai cara kreatif baru untuk menerangkan sesuatu dalam seni, mencabar pandangan anda dan meluaskan perspektif anda dengan kami.

23.7. - 26.7. Pemasaran sendiri untuk Artis Wanita dengan Ines Lindner

390 EUR

Pemasaran sendiri bermakna mengetahui spesifik kerja anda sendiri dan dapat mempromosikannya: apa yang membuatnya istimewa, apakah itu bernilai memamerkan atau membeli? Dengan tumpuan khusus pada pemasaran diri wanita, kami akan melihat bagaimana untuk membentangkan kerja dan bersiap sedia untuk senario seni antarabangsa.

30.7. - 1.8. Identiti Visual untuk Artis Wanita dengan Nora Bilz

375 EUR

Di bengkel ini, anda akan mendapat gambaran keseluruhan garis panduan reka bentuk umum dan belajar bagaimana menggunakannya sebagai alat untuk profil awam peribadi anda. Anda akan mengkaji dan membincangkan contoh-contoh identiti visual dan mengembangkan identiti unik anda sendiri. Bengkel ini direalisasikan dengan kerjasama Goldrausch - projek komprehensif yang dikhaskan untuk profesionalisme wanita dalam bidang seni.

3.8. - 5.8. Percetakan Besi dalam Biru - Bengkel Cyanotype dengan Jennifer Claire Heck

420 EUR

Di dalam bengkel praktikal, para peserta akan melalui proses cyanotype dan akan meneroka penerapannya dalam aktiviti seni mereka sendiri. Tumpuan juga akan terletak pada perbincangan teknik cyanotype yang digunakan dalam seni kontemporari.

14.8. - 17.8. Mencari Cerita - Bengkel Fotografi dengan
Carla Åhlander

420 EUR

Bengkel ini menggabungkan analisis foto, teori, dan kerja fotografi praktikal. Bersama-sama kita akan menjelaskan perlembagaan naratif dan proses bagaimana makna gambar dibuat. Selain menghasilkan siri foto anda sendiri, anda akan menjadi mahir melihat, membaca dan bercakap mengenai gambar.

Reka bentuk

20.8. - 23.8. Realiti Maya - Bagaimana Membuat Sistem Spatial Maya dengan
Pablo Dornhege

430 EUR

Bengkel ini menyampaikan pengetahuan yang ketara tentang realiti maya dan bagaimana ia dapat digunakan sebagai alat reka bentuk. Peserta akan belajar bagaimana untuk menghasilkan model 3D dari objek kehidupan sebenar, bagaimana untuk membina ruang naratif berasaskan web dan bagaimana menggunakan enjin permainan untuk membuat pengalaman maya interaktif.

30.8. - 3.9. IBA 87 Revisited - Postmodernism dalam Seni Bina dengan
Stephanie Kloss

450 EUR

Seminar ini akan berurusan dengan Pameran Bangunan Antarabangsa Berlin 1987 melalui amalan dan strategi interdisipliner. Artis visual, arkitek dan pereka dijemput untuk membincangkan pergerakan Postmodernism, kaitannya dengan Berlin hari ini dan untuk membangunkan karya mereka sendiri.

17.9. - 21.9. Pembelajaran Dari Trolls: Pembaharuan Reka Bentuk Fesyen dengan
Lars Paschke

450 EUR

Berikutan pemusnahan trolling Internet, kursus ini cuba untuk menguatkan mod yang biasa namun bermasalah dalam amalan reka bentuk fesyen, melaksanakannya dalam campur tangan dan belajar dari kerengsaan yang dicipta dengan pelanggan untuk mengintegrasikan kaedah dan konsep yang dikemas kini ke dalam mod yang sedia ada dalam reka bentuk fesyen .

Muzik

23.8. - 25.8. Berghain dan Beyond - Penyiasatan Kritikal Berlin Techno dengan Kim Feser dan Matthias Pasdzierny

440 EUR

Berlin diiktiraf sebagai modal Techno di dunia, tetapi untuk semua itu - di mana cerita bermula? Bersama-sama - menerusi teks bacaan, menonton filem, mengadakan lawatan dan menerapkan pendekatan yang berbeza dalam analisis muzik - kami akan meneroka sejarah, estetika dan ekonomi adegan muzik elektronik yang jelas di Berlin.

13.9. - 16.9. Panduan untuk Main Baroque - Memainkan Teknik dan Prestasi untuk Pemain String dengan Irmgard Huntgeburth

350 EUR

Dalam pemain bengkel ini dan pendidik akan mempelajari cara membaca muzik Baroque dan menterjemahkan skrip ke dalam pengalaman bunyi yang mencukupi dengan menggunakan teknik yang khusus untuk instrumen rentetan. Selain itu, kita akan belajar cara menggunakan badan kita dan menemui cara untuk prestasi yang ideal.

24.9. - 26.9. StorySinging - Bercerita dalam Repertoire Vokal Klasik dengan Ragnhild Mørch

390 EUR

Bengkel ini mewakili kombinasi himpunan vokal klasik dan seni bercerita yang membolehkan anda meneroka dan mengembangkan kesenian muzik anda melalui kemungkinan puitis dan kreatif yang menawarkan tawaran bercerita lisan. Pianoforte iringan akan disediakan pada hari pertama dan terakhir kursus.

2.9. - 3.10. - - Latihan Audition Opera Intensif untuk Penyanyi Profesion Muda yang Muncul dengan Profesor Gerd Uecker (2.9 - 8.9.) Atau Cheryl Studer (27.9 - 3.10) bersama Profesor Jonathan Alder, Janice Alder-Alford dan Bernd Schroeder

980 EUR (setiap modul)

Adakah anda bertujuan untuk bertanding di rumah opera berbahasa Jerman? Kedua-dua kursus peringkat tinggi dengan konsep dan pasukan yang sangat baik akan membantu penyanyi muda untuk mempersiapkan profesion menuntut ini. Tumpuan terutamanya terletak pada cara uji bakat tetapi juga banyak aspek penting lain dalam kehidupan teater yang akan dilindungi, contohnya. pilihan repertoir, tafsiran dan pandangan mengenai kriteria pemilihan untuk ejen dan rumah opera mereka sendiri.

6.10. - 10.10. Bağlama Masterclass dengan Erdal Erzincan

390 EUR

Erdal Erzincan, salah seorang pemain muzik Anatolian moden yang paling menonjol dan pemain bağlama, akan berkongsi dengan para pelajarnya potongan-potongan muzik yang baru disusunnya dalam renditions kord yang berbeza untuk bağlama.

Seni persembahan

8.6. - 10.6. Bercerita - Pengenalan dengan Ragnhild Mørch

370 EUR

Amalan bercerita meningkatkan kemahiran komunikasi dan pembentangan, mengembangkan imaginasi dan keupayaan untuk membuat penambahbaikan. Peserta bengkel ini akan mempelajari langkah-langkah asas bercerita lisan dan bagaimana mereka boleh memberikan kisahnya kembali suara.

2.8. - 8.8. Kisah Berlin Anda: Bengkel Penulisan Alternatif 'Bukan Kreatif' Alternatif dengan Joseph Pearson

430 EUR

Datang ke Berlin, mempunyai hujung minggu yang penuh dengan kandungan yang baik, dan kemudian tulis semuanya sebagai kepingan otobiografi yang direka dengan baik. Di bawah bimbingan Joseph Pearson - blogger dan essayist - bengkel penulisan alternatif ini meneroka ibu kota Jerman melalui genre 'non-fiksyen kreatif', atau esai berdasarkan pengalaman sebenar. Kami akan menghasilkan kerja yang bertujuan menjadi kualiti penerbitan.

Ogos 2018 - KlangKunstBühne spezial - Nezaket Ekici dan She She Pop

290 - 340 EUR

Semasa bengkel intensif selama seminggu, para peserta akan berpeluang untuk bekerjasama dengan artis-artis aktif yang terkenal seperti artis perfileman Nezaket Ekici atau persembahan kolektif She She Pop. Para peserta akan memperoleh pengetahuan dan kebolehan baru di kawasan yang belum diterokai sebelum ini, bergerak melampaui sempadan disiplin mereka, dan meluaskan ekspresi kesenian mereka. Maklumat lanjut: www.klangkunstbuehne.de.

6.9. - 11.9. Drama Bekerja dengan David Spencer dan John von Düffel

550 EUR

Bengkel empat hari yang komprehensif ini membimbing para peserta melalui satu siri latihan yang betul-betul berlainan, di mana setiap daripada mereka menunjukkan unsur-unsur penting dalam kraf dramatis, misalnya watak, struktur dan pembangunan konflik.

10.9. - 13.9. The Black Sheep - A Performance Seminar with Maren Strack

350 EUR

Kita hanya boleh mengalami kesilapan dan perbezaan berbanding dengan sesuatu yang telah diterima sebelum ini. Kambing hitam adalah menarik kerana kebanyakan kambingnya berwarna putih. Dalam seminar, para peserta akan meneroka kemungkinan defamiliarization artistik dan mengembangkan karya-karya mereka sendiri.

Interdisciplinary

14.6. - 17.6. (Re) Menemukan Kota dengan Sophia New dan Daniel Belasco Rogers

430 EUR

Bengkel selama empat hari ini melihat cara-cara di mana kita boleh diilhami dan mengubah hubungan kita dengan bandar. Kami akan membincangkan strategi artistik seperti psikogeografi, situasi dan intervensi bandar dan memeriksa di mana, di metropolis sejarah yang kompleks seperti Berlin, pusat itu mungkin dan menyiasat tepinya.

21.6. - 24.6. Kaedah Cyber-estetik dengan Baruch Gottlieb

430 EUR

Bagaimanakah kita dapat mengembangkan metodologi kita sendiri ke arah strategi untuk estetika rangkaian menggunakan maklum balas siber sosial yang tersedia hari ini? Dalam seminar ini, kita akan melihat idea, motivasi dan cara yang berbeza untuk melibatkan diri dengan cita-cita baru dan gagasan-gagasan yang sesuai dengan realiti berdasarkan kuliah, demonstrasi dan perbincangan.

28.6. - 1.7. Seminar - Percubaan dalam Persepsi dengan Yutaka Makino

430 EUR

The Exp. Seminar akan memperkenalkan pengetahuan asas dalam pendengaran dan persepsi visual melalui demonstrasi dan reenactments eksperimen saintifik dan fenomena persepsi. Selain itu, teks seni dan seni yang berkaitan, seni bina, saintifik dan falsafah akan diterokai dalam pembacaan, pembentangan dan perbincangan.

8.8. - 12.8. Transformasi Estetik dan Sumber Inspirasi dengan
Elvira Hufschmid

480 EUR

Seminar ini membolehkan tenggelam dalam proses interdisipliner transformasi estetik dengan ruang bandar Berlin sebagai titik permulaan. Fokus utama terletak pada proses penjanaan idea: Bagaimana kita mencari idea dan bagaimana inspirasi diteruskan?

10.9. - 16.9. Menulis Ashram untuk PHD dan Post-Dokumen dengan Ingrid Scherübl dan Katja Günther

990 EUR

Semasa bengkel Ashram Penulisan, anda akan mengamalkan gaya hidup monastik untuk menulis secara meluas dan meneruskan projek teks anda. Jadual harian terdiri daripada masa bertulis yang jelas, latihan fizikal dalam sesi, meditasi sesi, rehat inspirasi dan jam kaunseling. Persekitaran kerja istimewa ini membolehkan anda memperdalam konsentrasi anda. Selamat datang ke aliran.

13.08. - 18.08. - KlangKunstBühne 2018

290 - 340 EUR

Kemerosotan musim panas? Seolah-olah! Pelukis musim panas ini dari bidang arca, lukisan, fotografi, video dan media lain sekali lagi berpeluang untuk mengambil bahagian dalam bengkel KlangKunstBühne dan mengalami kemungkinan bergerak di luar sempadan disiplin mereka. Bekerja dengan artis terkenal antarabangsa, pengetahuan dan kebolehan baru di kawasan yang belum diterokai sebelum ini diperoleh dan kemungkinan ekspresi artistik peserta diperluaskan.

Di bengkel dengan artis prestasi terkenal, Nezaket Ekici, para peserta akan belajar bagaimana membangunkan prestasi berdasarkan objek seni dan bagaimana untuk membawa objek ini hidup dengan cara prestasi. Inspirasi akan diperoleh semasa lawatan bersama ke muzium di Berlin, di mana persembahan secara langsung akan dibentangkan kepada orang ramai sebagai pameran langsung pada akhir minggu kursus intensif. Para peserta harus terbuka kepada topik "prestasi" dan ingin bekerja dengan badan mereka sebagai medium ungkapan. Meneroka bidang seni pemasangan dan persembahan, muzium dan panggung, arca dan pergerakan, Nezaket Ekici menggunakan tubuhnya sebagai instrumen naratif. Projek beliau meliputi topik-topik masyarakat, sejarah seni dan identiti.

Keusahawanan kreatif

7.8. - 10.8. Memulakan dan Memimpin Perniagaan Kreatif Berjaya Sendiri dengan Ulrike Müller

470 EUR

Kursus praktikal ini membantu kreatif untuk merancang, membentuk, berkomunikasi, melancarkan dan memimpin perniagaan kreatif baru mereka. Ia juga sesuai untuk freelancers yang ingin memulakan semula perniagaan kreatif mereka yang sedia ada.

17.9. - 19.9. Kepimpinan Kerja Baru dengan Jeong Hong Oh dan Andreas Hertel

490 EUR

Di bengkel ini kita ingin meneroka proses dan minda untuk mendapatkan pemahaman yang lebih baik tentang kepimpinan kreatif. Selanjutnya kami ingin menunjukkan alat dan strategi baru untuk kepimpinan New Work.

Pengurusan Seni

14.6. - 16.6. Seni, Wang dan Aku. Untuk Artis, Pemikir Kreatif dan Institusi Budaya dengan Susanne Rockweiler

550 EUR

Hari ini, semakin penting bagi para seniman dan pemikir kreatif untuk menyedari kekuatan sindiket antara seni, wang dan pemasaran diri. Bengkel ini menyediakan mereka akses kepada konsep dan strategi pengumpulan dana yang paling relevan. Ia termasuk contoh konkrit amalan penggalangan dana moden, kajian kes, latihan dan tip pemasaran diri.

18.6. - 23.6. Dua Langkah Lebih Lanjut: Mesyuarat Rangkaian Alumni Pengurusan Kebudayaan dalam Seni Persembahan dengan Karin Kirchhoff

600 EUR

Bersama-sama dengan rakan sekerja, Alumni Pengurusan Kebudayaan dengan sekurang-kurangnya lima tahun pengalaman kerja akan mengamalkan, memperdalam pengetahuan dan pemahaman mereka mengenai landskap dan rangkaian teater Berlin yang pelbagai. Bengkel ini dibentangkan dengan kerjasama Goethe-Institut.

28.8. - 31.8. - Artspeak: Bengkel Bahasa Inggeris dengan Rosemary Hogarth

390 EUR

Bahasa Inggeris seni antarabangsa mungkin ada di mana-mana, tetapi itu tidak bermakna ia mudah! Di bengkel ini, anda boleh meningkatkan kemahiran bahasa anda dengan menganalisis karya seni di dalam kelas serta melawat pameran dan membincangkan idea dalam konteks muzium / galeri.

21.9. - 23.9. Memperbaiki Seni Bunyi - Mempamerkan Auditive dengan Sabine Sanio dan Dorian Lange

450 EUR

Bengkel ini menyampaikan pengetahuan yang substansial dalam amalan kuratorial bentuk seni yang luar biasa yang menduduki margin seni dan muzik visual dan persembahannya memerlukan kemahiran khusus. 450 EUR

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini July 3, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jun 2019
Duration
Tempoh
3 - 14 
Sambilan
Price
Harga
- Bergantung pada tempoh kursus
Locations
Jerman - Berlin, Berlin
Tarikh mula : Jun 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jun 2019
Jerman - Berlin, Berlin
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Berlin Summer University of the Arts