Baca keterangan rasmi

Diskaun Alumni dan Tempahan Pelbagai: Kami dengan senang hati melihat anda sekali lagi dan ingin memberi ganjaran kepada anda dengan 100 EUR Alumni diskaun yuran kursus anda (atau yuran akhir jika anda mendaftar untuk lebih daripada satu kursus). Para peserta yang mendaftar untuk beberapa kursus kami akan mendapat diskaun 50 EUR dari harga akhir.

Maklumat dan pendaftaran: www.summer-university.udk-berlin.de

Seni yang bagus

01.07-05.07 Peralihan - Lukisan dan Ruang

Bengkel lukisan ini akan meneroka ruang peralihan di bandar Berlin dan bereksperimen dengan melukis secara terbuka dan menafsirkan. Penekanan akan diberikan kepada karya seni praktikal dalam kombinasi dengan wacana kritis.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=352

09.07-11.07 Bengkel dengan Valérie Favre

Peserta bengkel ini akan mendapat wawasan yang mendalam dalam bidang lukisan dan akan mengembangkan kualiti istimewa melihat melalui menganalisis karya seni tuan lama dan baru. Terokai cara kreatif baru dalam menerangkan perkara dalam seni, mencabar pandangan anda, dan meluaskan perspektif anda dengan kami.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=351

30.07.-02.08 Pemasaran sendiri untuk Artis Wanita

Pemasaran sendiri bermakna memahami persoalan kerja anda sendiri dan mengetahui cara mempromosikannya: Apa yang membuatnya istimewa, apakah itu patut dipamerkan atau dibeli? Dengan tumpuan khusus pada pemasaran diri untuk artis wanita, kita akan melihat bagaimana untuk mempersembahkan kerja dan bersiap sedia untuk senario seni antarabangsa. Bengkel ini direalisasikan dengan kerjasama Goldrausch Künstlerinnenprojekt-program pembangunan profesional untuk wanita dalam seni visual.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=353

05.08-08.08 Mencari Cerita - Bengkel Fotografi

Bengkel ini menggabungkan analisis foto dan kerja foto praktikal. Kesedaran akan dibangkitkan dari apa yang dikatakan naratif dan bagaimana makna gambar dicipta. Sebagai tambahan untuk menghasilkan siri foto mereka sendiri, peserta akan menjadi mahir dalam melihat, membaca dan bercakap tentang gambar.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=355

09.08-11.08 Tanpa Tekan - Teknik Percetakan Tanpa Akhbar

Di bengkel ini, anda akan belajar bagaimana cetak di rumah, tanpa banyak usaha dan yang paling penting tanpa akhbar! Kami akan mengolah asas sempurna untuk latihan percetakan anda sendiri dan mengajar anda cara mencetak potongan kayu, lempeng dan monotype.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=356

12.08-15.08 Artspeak: Bahasa Inggeris sebagai Bengkel Bahasa Asing

Bahasa Inggeris seni antarabangsa mungkin ada di mana-mana, tetapi itu tidak bermakna ia mudah. Di bengkel ini, anda boleh meningkatkan kemahiran bahasa anda dengan menganalisis karya seni di dalam kelas serta melawat pameran dan membincangkan idea dalam konteks muzium / galeri.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=379

19.08-21.08 Percetakan Besi dalam Biru - Bengkel Cyanotype

Kursus praktikal ini akan meneroka pelbagai proses cyanotype-salah satu teknik fotografi pertama. Kami akan memberi tumpuan kepada aplikasinya dalam aktiviti kesenian peserta dan perbincangan cyanotype dalam seni kontemporari.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=354

Reka bentuk

05.07-07.07 Fotografi Senibina - Mengunjungi Visions 1987

Para peserta kursus ini akan menggunakan fotografi halus untuk mendekati Pameran Bangunan Antarabangsa di Berlin (IBA 87), meneroka konsep dan idea-ideanya, dan melaksanakannya secara seni. Tumpuan kami akan terletak pada pendekatan memperluaskan persepsi serta pelaksanaan dan pembentangan fotografi halus.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=357

22.07-27.07 The Semiotics Styling Styling atau Bolehkah Kita Masih "Pikirkan Pink" Kini?

Dalam kursus pendek ini, kita akan menganalisis makna fesyen yang lebih luas dalam konteks sosio-budaya. Melihat kerja stylists bintang dan pereka utama kami akan meninjau secara kritikal kebangkitan trend tertentu dan akan cuba menerangkannya melalui prisma perubahan sosial dan budaya.

Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=359

12.08-15.08 Rayuan Berlin 2019 - Bengkel Rekabentuk Poster

Bengkel ini akan memberi tumpuan kepada poster sebagai cara ekspresi bebas di ruang awam sebenar: Apakah mesej relevan pereka muda pada tahun 2019? Untuk ini, kami mencipta ungkapan yang berkaitan dengan kandungan dan bentuk.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=361

20.08.-23.08 Realiti Maya - Cara Merancang Ruang Naratif Maya

Bengkel ini menyampaikan pengetahuan yang ketara tentang realiti maya dan bagaimana ia boleh digunakan untuk mewujudkan ruang naratif maya. Peserta akan belajar bagaimana untuk menghasilkan model 3D dari objek kehidupan sebenar dan bagaimana menggunakan enjin permainan untuk membuat pengalaman maya interaktif.

Bengkel ini menyampaikan pengetahuan yang ketara tentang realiti maya dan bagaimana ia boleh digunakan untuk membuat Ruang Naratif Maya. Peserta akan belajar bagaimana untuk menghasilkan model 3D dari objek kehidupan sebenar dan bagaimana menggunakan enjin permainan untuk membuat pengalaman maya interaktif.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=358

29.08-31.08 Pendekatan dan Perspektif Reka Bentuk Penjagaan Kesihatan untuk Profesional Muda dalam Reka Bentuk

Dalam bengkel ini, saintis dan pakar akan memberikan pandangan langsung ke dalam reka bentuk kesihatan dan pendekatan metodologinya. Bengkel ini merangkumi topik seperti data khusus kesihatan,
reka bentuk maklumat, tingkah laku pengguna, interaksi, dan reka bentuk perkhidmatan. Format akan terdiri daripada kuliah untuk kajian kes.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=362

16.09-20.09 Wearables and Machine Learning: Aplikasi Pembelajaran Mesin dan Kepintaran Buatan Teknologi Tekstil

Kursus ini terdiri daripada ceramah dan latihan praktikal dalam gabungan pakaian wearable dan pembelajaran mesin. Ia termasuk pengenalan penuh dengan kaedah terkini dan kebolehgunaannya kepada isu kehidupan sebenar. Bengkel ini dikemukakan dengan kerjasama Uplinx-Project (@ Pusat Kajian Intel untuk Kecerdasan buatan) dan Lab Research Research (@UdK Berlin).
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=360

Muzik

11.06-14.06 Pendekatan kepada Seni Berasaskan Masa Situasi

Di beberapa bahagian dunia muzik yang luas, penolakan bentuk-bentuk tradisional, yang bermula pada tahun 1960-an, terus berlanjut pada hari ini, melancarkan sebahagian besarnya oleh teknologi pendedahan letupan. Trend ini mengembangkan palet alat artis oleh perisian canggih, sensor canggih, Internet, dan bahan fizikal yang baru. Ia juga menjejaskan seni pemasangan multimedia, mewujudkan situasi baru untuk diterokai. Dalam bengkel empat hari ini, para peserta akan berpeluang untuk melihat dan menerokai pilihan kerja seminal yang dipilih dengan cermat.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=368

11.07-13.07 Berlin Techno Software / Hardware Explorations

Bagaimanakah estetika dan teknologi berkaitan dengan dan mempengaruhi satu sama lain dalam pengeluaran muzik kontemporari? Kami akan menganalisis aspek tersebut berdasarkan perkakasan dan perisian dari Berlin, modal tekno. Semasa proses ini, anda akan mendapat peluang untuk melawat syarikat terkemuka di dunia serta pengeluar kecil yang membangunkan alat untuk fenomena muzik khas.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=363

22.07-28.07 Campur tangan Awam dengan Bunyi

Bengkel campur tangan awam ini menawarkan peluang untuk amalan seni dalam keadaan baik. Kami akan campur tangan di ruang awam dengan memberi tumpuan kepada ciri-ciri stesen bawah tanah "Nollendorfplatz" di mana kami akan mempamerkan kerja-kerja di akhir bengkel tersebut.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=365

26.08-01.09 Latihan Audition Opera Intensif

Tumpuan masterclass ini akan secara khusus terletak pada bagaimana untuk mengikuti ujian dan bersedia untuk tampil di rumah opera berbahasa Jerman. Pilihan repertoir, tafsiran, pemahaman tentang kriteria pemilihan ejen dan rumah opera adalah aspek penting yang akan diliputi semasa kelas.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=364

20.09-22.09 Mengarang Art Sound - Mempamerkan Auditive

Bengkel ini menyampaikan pengetahuan yang substansial dalam amalan kuratorial bentuk seni yang luar biasa yang menduduki margin seni visual serta musik. Anda juga akan mempelajari kemahiran istimewa yang diperlukan untuk pembentangannya.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=364

Seni persembahan

04.07-11.07 Kisah Berlin Anda: Bengkel Penulisan Alternatif 'Bukan Kreatif' Bukan Fiksyen

Di bawah bimbingan pengarang, blogger dan penulis Joseph Pearson, bengkel penulisan alternatif ini meneroka ibu kota Jerman melalui genre 'non-fiksyen kreatif' dan esai berdasarkan pengalaman sebenar. Kursus ini bertujuan untuk menetapkan piawai penulisan yang tinggi dan menghasilkan kerja kualiti penerbitan.

Datang ke Berlin, mempunyai hujung minggu yang penuh dengan kandungan yang baik, dan kemudian tulis semuanya sebagai kepingan otobiografi yang direka dengan baik. Di bawah bimbingan Joseph Pearson, penulis blog dan esai untuk institusi seperti BBC, bengkel penulisan alternatif ini meneroka ibu kota Jerman melalui genre 'non-fiksyen kreatif', atau esai berdasarkan pengalaman sebenar. Kami akan menghasilkan kerja yang bertujuan untuk menjadi kualiti penerbitan.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=371

07.08-09.08 Teater Biografi-Dokumentari: Cara Membuat Naratif Antara Reality dan Fiksyen

Bengkel ini mengambil naratif peserta sebagai titik permulaan untuk proses artistik. Kami akan memberi tumpuan kepada penyelidikan berorientasikan peribadi dan amalan untuk meletakkan bahan biografi dalam konteks sosio-politik, dan untuk menguji kaedah fiksyen.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=376

14.08-17.08 Semua Tentang ... Bercakap: Curation and Communication in the Performing Arts

Komunikasi adalah penting untuk kurator. Mereka berkomunikasi secara dalam talian dan luar talian, dengan artis, penonton, ahli politik, dan rakan sekerja. Mengelilingi topik komunikasi ini kita akan belajar tentang kemahiran yang diperlukan dari pakar, membincangkan strategi dan bertukar pengalaman. Bengkel ini dibentangkan dengan kerjasama festival antarabangsa Tanz im August-Berlin untuk tarian kontemporari.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=380

23.08-25.08 Bercerita - Pengenalan

Amalan bercerita meningkatkan kemahiran komunikasi dan pembentangan, mengembangkan imaginasi dan keupayaan untuk membuat penambahbaikan. Peserta bengkel ini akan mempelajari langkah-langkah asas bercerita lisan dan bagaimana mereka boleh mencipta suara yang unik yang meningkatkan kisah mereka.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=369

05.09-10.09 Drama Works

Bengkel empat hari yang komprehensif ini membimbing para peserta melalui satu siri latihan yang tepat, yang menunjukkan unsur-unsur penting dalam kraf dramatis, misalnya watak, struktur dan pembangunan konflik.

The Drama Works sesuai untuk semua yang mempunyai minat serius dalam teks dramatik dan prestasi, dari pemula hingga penulis yang lebih berpengalaman.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=370

Interdisciplinary

20.06-23.06 Exp. - Perspektif Persepsi dalam Seni dan Sains

Dalam seminar ini, para peserta akan memperoleh pengetahuan mendasar tentang pendengaran dan persepsi visual melalui demonstrasi dan reenaksinya terhadap eksperimen saintifik dan fenomena persepsi. Selain itu, teks seni dan seni yang berkaitan, seni bina, saintifik dan falsafah akan diterokai dalam pembacaan, persembahan, dan perbincangan.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=374

27.06-30.06 (Re) Menemukan Kota

Bengkel selama empat hari ini melihat cara kami dapat diilhami dan mengubah hubungan kami dengan bandar, sama ada anda sudah biasa dengannya atau tidak. Kami akan membincangkan strategi artistik seperti psikogeografi, situasi, campur tangan bandar, dan lukisan / pemetaan GPS.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=373

01.07-05.07 Transformasi estetika

Seminar ini membolehkan tenggelam dalam proses interdisipliner transformasi estetik dengan ruang bandar Berlin sebagai titik permulaan. Fokus utama terletak pada proses penjanaan idea: Bagaimana kita mencari idea dan bagaimana inspirasi diteruskan ke disiplin lain atau artis lain?
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=375

07.09-13.09 Menulis Ashram untuk PhD dan Post-Docs

Ashram Penulisan adalah kursus latihan untuk menulis tertumpu. Akademik semua peringkat berundur dari rutin harian dan tanggungjawab ke desa dan bekerja pada projek penulisan mereka sendiri. Campuran, pergerakan, meditasi, bengkel dan bimbingan yang unik akan membimbing anda setiap hari ke arah keadaan aliran. Ini akan membolehkan anda bukan sahaja mendapat banyak penulisan yang dilakukan tetapi juga untuk mewujudkan rutin kerja yang sihat dan dengan itu meningkatkan produktiviti anda dalam jangka panjang.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=372

Keusahawanan kreatif

05.08-08.08 Bermula

Kursus praktikal ini akan membantu kreatif untuk merancang, membentuk, berkomunikasi, melancarkan dan memimpin perniagaan kreatif mereka sendiri. Ia juga sesuai untuk freelancers yang ingin memberikan perniagaan kreatif mereka yang sedia ada sebagai permulaan yang baru.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=378

17.09-19.09 Struktur dan Vitaliti untuk Rakyat dan Pertubuhan

Di bengkel kami, anda dijemput untuk melihat lebih mendalam tentang dimensi dan hubungan antara orang dan organisasi mereka. Kami berkongsi pendekatan dan pengalaman khusus untuk menubuhkan rangka sokongan yang meningkatkan kejelasan, tanggungjawab, keberkesanan, dan kerjasama yang membolehkan evolusi untuk orang serta daya tahan organisasi dan pertumbuhan.
Lebih banyak: href = "https://summer-university.udk-berlin.de/?id=377

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini January 16, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
3 - 14 
Sambilan
Price
- Bergantung pada tempoh kursus
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Berlin Summer University of the Arts