Bersekutu dalam seni dalam seni liberal

Umum

Penerangan Program

Yang Madya pada darjah (AA) Seni adalah dua tahun ijazah pemindahan langsung seni liberal yang terdiri daripada sekurang-kurangnya 60 kredit semester di 100 dan 200 peringkat.

Hasil pembelajaran

 • Kesedaran Global dan Kebudayaan: Membangunkan keupayaan untuk melihat cara pengguna berinteraksi dengan persekitaran budaya dan semula jadi mereka, melalui pandangan dunia mereka sendiri dan melalui pandangan dunia orang lain, untuk menganalisis bagaimana individu dan kumpulan berfungsi dalam konteks tempatan dan global.
 • Pemikiran Kritis dan Kreativiti: Buat pertimbangan, menyelesaikan masalah, dan mencapai keputusan yang menggunakan analisis, kritis, kreatif dan kemahiran berfikir.
 • Komunikasi: Gunakan bertulis, visual, dan komunikasi lisan untuk menemui, membangun, dan berkomunikasi makna, dan untuk bertindak balas hormat kepada idea-idea orang lain dalam pelbagai persekitaran.
 • Literasi Maklumat: Kenal pasti maklumat yang diperlukan dalam pelbagai situasi, dan akses, menilai, dan menggunakan maklumat yang berkaitan secara berkesan dan bertanggungjawab.

Tinjauan Keperluan

Untuk mendapatkan Bersekutu Sastera (AA) Ijazah, pelajar Kolej Komuniti Windward mesti melengkapkan 60 kredit dalam kursus-kursus bernombor 100 ke atas dengan purata nilai gred mata sekurang-kurangnya 2.0. Pelajar-pelajar yang dianugerahkan Bersekutu Muda Sastera dari Kolej Komuniti UH mesti mempunyai Kolej Komuniti GPA terkumpul sebanyak 2.0 atau lebih tinggi untuk semua kerja kursus yang diambil sebagai memenuhi keperluan ijazah AA.

Sekurang-kurangnya 12 kredit untuk ijazah AA mesti diperolehi di Kolej Komuniti Windward. Tidak lebih dari 12 kredit dalam mana-mana kombinasi kajian bebas atau pendidikan koperasi boleh memohon kepada keperluan ijazah.

Kredit mesti diperolehi di kawasan yang diperlukan.

Mana-mana satu kursus boleh memenuhi hanya satu kawasan. (Eg: SP 151, SP 231, SP 251)

Keperluan Khas

Menulis Rapi (WI) (sebanyak 2 kursus) Penempatan matematik: Letakkan ke dalam Math 100 atau lengkap Math 25 dengan "C" atau lebih tinggi.

Anda layak memohon sekiranya:

 • Berumur 18 tahun atau lebih tua, atau
 • Telah memperoleh US sekolah tinggi diploma, GED atau kesetaraan

keperluan Pelajar Antarabangsa dan maklumat

Mengemukakan permohonan jika anda:

 • Tidak didaftarkan di mana-mana kampus sistem UH
 • Seorang pelajar kolej yang pertama kali
 • Pelajar kembali (seseorang yang sebelum ini menghadiri tetapi tidak didaftarkan di mana-mana kampus UH lain)
 • Pelajar pemindahan (seseorang yang sedang atau telah sebelum ini belajar di institusi bukan-UH)
 • Pemindahan kredit Search - Transfer Kursus Sistem UH Pangkalan Data
 • Awal Mengaku atau Running pelajar Mula (seorang pelajar sekolah tinggi junior atau senior diterima masuk di bawah Kemasukan Awal atau program Mula Running)
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Windward Community College offers innovative programs in the arts and sciences and opportunities to gain knowledge and understanding of Hawai‘i and its unique heritage. With a special commitment to su ... Baca lebih lanjut

Windward Community College offers innovative programs in the arts and sciences and opportunities to gain knowledge and understanding of Hawai‘i and its unique heritage. With a special commitment to support the access and educational needs of Native Hawaiians, we provide O‘ahu’s Ko‘olau region and beyond with liberal arts, career and lifelong learning in a supportive and challenging environment — inspiring students to excellence. Baca Ringkas