landskap alam sekitar adalah lebih daripada membuat dunia di sekeliling kita tempat yang indah. Ia mengenai mewujudkan persekitaran yang berfungsi praktikal dan harmoni dengan alam semula jadi. Ia tumbuhan yang semakin meningkat, mereka bentuk ruang, dan memasang landskap. Kursus-kursus yang direka untuk memenuhi keperluan kedua-dua tukang kebun rumah dan tukang kebun profesional yang ingin menambah ilmu dalam landskap alam sekitar. Bidang ini merayu kepada mereka yang ingin bekerja dalam pekerjaan luar, serta orang-orang yang suka bekerja dengan peralatan berteknologi tinggi. Kurikulum ini direka supaya graduan, bergantung kepada minat, kebolehan, dan pencapaian, mungkin layak untuk pekerjaan dalam pelbagai kapasiti.

Pilihan kerjaya

Arboriculture (Tree Care), Pengurusan Landskap Commercial, Perancangan Alam Sekitar, Interiorscape Design dan Penyelenggaraan, Landscape Design and Installation, Landscape Irrigation, Landscape Jurujual, Nursery Pakar / Propagator, Taman Penyeliaan, Residential dan Harta Maintenance, Nursery Jualan Runcit, Pengeluaran Nursery Wholesale

Transfer

Pelajar merancang untuk memindahkan kepada institusi empat tahun perlu melengkapkan bahagian yang lebih rendah keperluan utama dan corak pendidikan umum bagi institusi pemindahan yang sesuai dan utama. Syarat-syarat utama yang tepat bagi institusi UC dan CSU boleh didapati di www.assist.org. Sila lihat kaunselor untuk maklumat lanjut sebagai keperluan kurikulum mungkin berbeza-beza di kalangan universiti pemindahan.

AS di Landscaping Alam Sekitar, Pekerjaan

(Sijil Pencapaian dalam Landscape Construction and Design Concepts Specialty, Landscape Maintenance Specialty dan Pengurusan Nurseri Specialty juga dianugerahkan) Kurikulum ini direka supaya graduan, bergantung kepada kepentingan mereka, kebolehan, dan pencapaian, mungkin layak untuk pekerjaan dalam pelbagai kapasiti.

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 18 lagi program yang ditawarkan oleh College of Marin »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2020
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Sep 2020
Tarikh tutup permohonan

Sep 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date