Bersekutu seni di denda dan seni persembahan

Neosho County Community College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bersekutu seni di denda dan seni persembahan

Neosho County Community College

Kenyataan Misi

Misi Kolej Komuniti Jabatan Seni Neosho County adalah untuk memberi peluang pembelajaran yang komprehensif dalam bidang seni visual bagi penduduk yang luas dan pelbagai. Jabatan kurikulum dan program gol dinilai secara berterusan untuk membuat perubahan yang sesuai kepada didikan, dan pengajaran sumber-sumber yang lagi pemahaman pelajar nilai praktikal dan kebudayaan di penghargaan seni, pembangunan kreativiti seni peribadi melalui pengalaman pembelajaran digunakan dan orientasi kerjaya untuk seeking ijazah dan pelajar pemindahan sama.

Seni

Jabatan Seni di Neosho County Community College menawarkan dua bidang utama kajian dalam seni visual: Seni Halus dan Grafik Komputer.

Seni Fine kawasan berfungsi mereka yang merancang untuk utama dalam seni, reka bentuk, seni bina atau bidang yang berkaitan melalui pengenalan kepada seni kreatif termasuk kerja sebenar dalam lukisan, lukisan, arca, fotografi dan projek-projek khas.

Seni

Kursus termasuk:

 • Design - diperlukan 1 semester pendaftaran
 • Lukisan
 • lukisan
 • Arca - video percetakan 3D!
 • Digital Photography
 • Seni Cetak Basic - juga proses terdedah kepada cahaya matahari
 • grafik komputer
 • Pengenalan kepada Reka Bentuk Grafik
 • seramik
 • Seni kreatif, Projek Khas - seni kaca
 • Pengenalan kepada Seni Visual
 • Seni Penghargaan

Kawasan Computer Graphics berfungsi sebagai pengenalan kepada reka bentuk grafik komputer dibantu dan penerbitan atas meja melalui medium komputer. Kedua-dua kawasan menawarkan pelajar peluang yang luas untuk pembangunan kreatif dan orientasi kerjaya.

Well pengajar seni yang berkelayakan dan berpengalaman komited untuk pengajaran dan pelajar pembelajaran teknik seni dan falsafah. Tenaga pengajar adalah artis profesional dengan tahap pendidikan yang tinggi dalam kajian seni.

The Art Club menyediakan peluang pendidikan dalam bidang seni visual untuk ahli-ahli kelab dan masyarakat kolej. aktiviti kelab menggalakkan nilai praktikal dan budaya seni, pembangunan kreativiti peribadi dan kesedaran kerjaya seni.

MUSIC

M2

Pilih Vocal Ensemble Krismas 2014

M1

Cast, Orchestra, Crew Spring Musical 2015: "A Thing Funny Berlaku pada jalan yang membawa ke Forum"

Tawaran Kelas

Apresiasi Muzik dengan muzik di Amerika

kelas penghargaan muzik memberikan pandangan umum tentang unsur-unsur muzik, sejarah muzik dan komposer utama. Kelas-kelas ini memenuhi keperluan di kawasan kemanusiaan.

Muzik Dalam Elementary Classroom

Kelas ini ditawarkan untuk pelajar yang jurusan pendidikan dasar atau pendidikan muzik. Kaedah lagu pengajaran dan konsep muzik kepada anak-anak dibentangkan dan diamalkan. Kelas ini juga popular dengan orang-orang yang berminat untuk mengajar muzik untuk kanak-kanak di paduan suara gereja.

Applied Muzik: suara dan piano

arahan swasta dalam suara dan piano

Kumpulan prestasi

Konsert Choir: The Concert Choir membacakan sempena St. Cecilia Community Choir pada Isnin malam setiap semester dan melakukan muzik sekular dan suci dari pelbagai tempoh masa, lagu-lagu rakyat, spirituals, dan kegemaran kontemporari. Dibuka kepada semua pelajar tanpa uji bakat.

Chamber Choir: Kumpulan ini selalu membaca 3-4 kali seminggu dan melaksanakan kesusasteraan sesuai untuk kumpulan ruang vokal. Dibuka kepada semua pelajar dengan uji bakat.

Maklumat biasiswa

Muzik biasiswa disediakan untuk pelajar yang layak. Biasiswa ini meliputi sehingga 17 jam tuisyen dan penyertaan dalam program Pinjaman Buku. Siap 12 jam setiap semester dengan memperolehi Purata 2.0 gred, penyertaan yang memuaskan dalam berkumpulan dinyatakan, dan penyertaan dalam pelbagai aktiviti merekrut dikehendaki mengekalkan biasiswa. Uji bakat yang diperlukan.

Teater

T1

Yang Jabatan Teater NCCC bangga membawa kerja-kerja teater baru dan menarik kepada masyarakat Chanute. pelajar Teater di NCCC akan ditawarkan pelbagai peluang di dalam dan di luar bilik darjah. Pelajar yang memilih untuk terus belajar teater selepas menghadiri NCCC akan meninggalkan dengan resume dan menyeluruh kemahiran. Kelas Kecil memastikan satu lawan satu perhatian dari pengajar. Pelajar digalakkan untuk mengalami semua aspek teater: lakonan, pengarahan, mereka bentuk, dan peringkat pengurusan; satu peluang yang jarang berlaku bagi mahasiswa dan pelajar senior!

T3T2

kelas Termasuk

 • Theatre Penghargaan
 • Asas Pemangku
 • Advanced Pemangku
 • Penambahbaikan
 • Bengkel Teater
 • Stagecraft
 • Pengenalan kepada Rekabentuk
 • Teater Sejarah
 • Teater Pembaca
T4

Sebagai tambahan kepada kelas dan produksi, Teater Jabatan NCCC mempunyai kelab bernama Panther Pemain. Kelab ini sering menyediakan perjumpaan sosial dan peluang pelancongan untuk melihat produksi di kolej-kolej lain dan juga teater profesional. Jabatan itu juga mengambil bahagian dalam V Kennedy Center American College Theatre Festival Wilayah membenarkan pelajar untuk melaksanakan dan reka bentuk untuk produksi yang mengambil bahagian dan menghadiri perayaan serantau.

Pemain Panther

Bagi sesiapa yang berminat untuk menyertai teater atau mereka yang hanya menikmati teater hadir. Pemain Panther membantu menyokong teater NCCC serta menghadiri teater lain dari sekolah tinggi, komuniti, kolej dan profesional. Kumpulan itu bermesyuarat sekurang-kurangnya sekali sebulan untuk membincangkan perniagaan kelab dan acara akan datang.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Chanute, Kansas
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Amerika Syarikat - Ottawa, Kansas
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Amerika Syarikat - Chanute, Kansas
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Ottawa, Kansas
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat