Read the Official Description

.

DESKRIPSI PROGRAM

Program ini menyediakan pelajar dengan latar belakang yang mantap di bidang Pentadbiran Keadilan dengan menawarkan pelbagai kursus yang dirancang untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam sistem keadilan jenayah. Program ini menggabungkan kajian ilmiah penguatkuasaan undang-undang, sistem mahkamah dan pembetulan, bersama dengan tumpuan kepada pentadbiran sistem-sistem ini. Komponen penting dalam program ini ialah mengkaji sebab-sebab dan kesan kejahatan dan cara-cara di mana masyarakat bertindak balas terhadap tingkah laku tersebut.

Program ini direka untuk menyediakan pelajar untuk mendapatkan ijazah dua tahun dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk memasuki kerjaya setelah tamat pengajian. Ia juga menyediakan pelajar secara akademik yang ingin meneruskan ijazah mereka di institusi empat tahun. Pelajar yang berjaya menyelesaikan 12 kredit kursus AJ di Hawai'i CC mungkin menerima sehingga 6 kredit AJ tambahan untuk menyelesaikan latihan merekrut dasar polisi seperti yang dikehendaki oleh agensi penguatkuasaan undang-undang kerajaan.

Program latihan juga disediakan untuk pelajar yang ingin mendapatkan kredit kolej dengan bekerja di medan AJ. Pelajar boleh mendapat sehingga 6 kredit, yang boleh digunakan untuk program ini. Pelajar yang berminat dalam program magang harus menghubungi Penyelaras AJ.

HASIL PEMBELAJARAN PROGRAM

Apabila berjaya diselesaikan, pelajar bersedia untuk:

  • Ekspresikan pemahaman asas mengenai ketiga-tiga komponen (penguatkuasaan undang-undang, mahkamah, dan pembetulan) sistem Pentadbiran Keadilan dan bagaimana mereka menyentuh dan mempengaruhi individu dan masyarakat.
  • Bekerja secara bebas dan saling bergantung dengan pelbagai populasi untuk menghasilkan hasil peribadi, profesional, dan komuniti.
  • Gunakan teknologi untuk mengakses, mensintesis, dan menyampaikan maklumat dengan berkesan dalam laporan bertulis dan lisan.
  • Membangun dan memulakan rancangan kerjaya untuk mendapatkan pekerjaan atau melanjutkan ijazah dalam Pentadbiran Keadilan atau bidang yang berkaitan

SYARAT KEMASUKAN

  • 12 kredit dalam kursus AJ.
  • 9 jumlah kredit dengan memilih satu kursus elektif 3 kredit dari setiap bidang: Kemanusiaan, Sains Asli, dan Sains Sosial. Semua kursus mesti diberi nombor 100 atau ke atas dan menjadi kursus yang diluluskan dari kawasan yang ditetapkan.
  • Jumlah minimum 61 kredit pada peringkat 100 atau lebih tinggi.
  • Dapatkan "C" atau lebih baik dalam semua kursus AJ.
  • IPK keseluruhan 2.0 atau lebih baik.
  • 12 kredit Pilihan Raya Umum
Program taught in:
English

See 19 more programs offered by Hawaii Community College »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
342 USD
setiap kredit, untuk bukan pemastautin
Deadline
Permintaan Maklumat
Priority deadline for new students to apply for Summer 2018 session
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
Priority deadline for new students to apply for Summer 2018 session

Sept. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Priority deadline for new students to apply for Summer 2018 session
End Date