Read the Official Description

.

DESKRIPSI PROGRAM

Program Teknologi Maklumat adalah program berasaskan kecekapan yang dikendalikan oleh kerjaya yang menyediakan latihan dalam penggunaan dan sokongan sistem komputer yang berkaitan dengan perniagaan, rangkaian komunikasi data (termasuk rangkaian kawasan tempatan), dan pembangunan program sistem maklumat komputer perniagaan menggunakan prosedur , teknik pengaturcaraan berasaskan peristiwa dan berorientasikan objek.

Program ini termasuk gabungan perniagaan, komputer dan kursus teknologi maklumat. Projek-projek komputer dan rangkaian berasaskan kampus, makmal yang diawasi fakulti, dan kuliah di tempat kerja menyediakan pengalaman bersiri yang direka untuk menyediakan pelajar untuk jawatan dalam sokongan komputer, pengaturcaraan, pentadbiran rangkaian, atau pembangunan sistem dalam sistem teknologi maklumat perniagaan. Program ini memberi tumpuan kepada komputer dan teknologi maklumat sebagai alat untuk menyelesaikan masalah perniagaan.

HASIL PEMBELAJARAN PROGRAM

Apabila berjaya diselesaikan, pelajar bersedia untuk:

  • Sistem Maklumat - Merancang, membangun, dan melaksanakan komponen perkakasan, perisian, dan prosedural sistem pemprosesan data dalam persekitaran perniagaan.
  • Rangkaian - Merancang, membangun, dan melaksanakan komponen perkakasan, perisian dan komponen sistem komunikasi data dalam persekitaran perniagaan.
  • Pengaturcaraan - Merancang, membangunkan, melaksanakan, dan mendokumentasikan program komputer yang memenuhi keperluan pemprosesan data organisasi perniagaan.
  • Produktiviti - Berusaha secara bebas dan bersama-sama untuk menyampaikan laporan, program, projek, dan lain-lain hasil yang mendokumenkan keperluan teknologi maklumat organisasi perniagaan.
  • Undang-undang / Etika / Profesional - Keputusan dasar dan tindakan ke atas garis panduan dan amalan undang-undang, etika, dan profesional bidang teknologi maklumat.
  • Jelajah - Menunjukkan kemampuan untuk mencari, menganalisis, dan mensintesis maklumat dan penyelesaian semasa dalam profesi teknologi maklumat yang pantas berubah.
Program taught in:
English

See 19 more programs offered by Hawaii Community College »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
342 USD
setiap kredit, untuk bukan pemastautin
Deadline
Permintaan Maklumat
Priority deadline for new students to apply for Summer 2018 session
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Permintaan Maklumat
Priority deadline for new students to apply for Summer 2018 session

Sept. 2019

Location
Application deadline
Permintaan Maklumat
Priority deadline for new students to apply for Summer 2018 session
End Date