Bertindak Course

Roma Film Academy

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Bertindak Course

Roma Film Academy

Kursus Pemangku adalah kursus dua tahun dan meliputi semua industri dan tokoh perniagaan berhubung dengan pelakon. Waktu disediakan kira-kira 900, yang berbeza-beza bergantung kepada pengeluaran yang dirancang.

Tahun - The Alat dan Teknik

Tahun pertama Pemangku memberi tumpuan kepada teknik gaya bicara, Pendidikan suara, nyanyian dan pergerakan badan. Semua mata pelajaran ini dikaji secara berasingan dengan guru rujukan mereka, dan kemudian diuji di makmal dan semasa latihan kumpulan. Anda belajar untuk menganalisis Classics teks belajar Panggung dan Cinema Barat. Ia segera menjadi biasa dengan kamera di dalam kelas dan di set untuk mempelajari prosedur dan jadual pengeluaran filem, bagaimana untuk bekerja dengan cahaya, soket mesin dan mikrofon pada Set, dan bagaimana untuk ikut arahan Pengarah.

Tahun II - Personaliti

Tahun kedua akan menjalankan latihan teknikal dan fizikal yang lebih maju, seperti pertempuran dan Inner Monologue, tetapi juga menyusun satu teknik utama yang paling terkenal Pemangku Kaedah Antarabangsa. Central bekerja pada Pecahan dan pembinaan fizikal dan emosi watak. Ia juga akan bekerja dengan penyediaan lakonan dan Uji bakat dengan kerjasama ejen utama dan pengarah pemutus. Mereka juga disediakan modul Alih Suara, Over suara dan Baca ditafsirkan di studio rakaman, serta suara dan Ucapan Coaching dalam bahasa Inggeris.

prasyarat

 • majoriti
 • Diploma Sekolah Tinggi atau yang setaraf
 • permit kediaman (untuk pelajar asing)
 • Pengetahuan Itali - Cemerlang
 • Keupayaan untuk membaca dan kedai - Good
 • Penyesuaian dan keupayaan untuk bersaing di peringkat peribadi - High
 • Pengetahuan Bahasa Inggeris - Asas
 • Kebudayaan filem / televisyen - High
 • Keupayaan untuk bekerja dalam satu pasukan - Good

peluang pekerjaan

Peluang-peluang pekerjaan yang terdapat dalam kursus ini adalah:

 • Teater Actor, TV, web dan pawagam,
 • penyanyi,
 • menyuarakan,
 • penyampai,
 • Speaker di Itali dan dalam bahasa Inggeris,
 • Bertindak Pengajar.

produk bahan

Pelajar Pemangku kecuali pengecualian bagi apa-apa ketidakhadiran atau sebab-sebab disiplin, akan bertemu di akhir kursus ini mempunyai Showreel peribadi yang akan termasuk petikan dari 4/6 produk audiovisual Tahunan dicipta semasa latihan bulanan dengan kerjasama semua jabatan-jabatan lain.

Merupakan sebahagian daripada bahan ini akan penggambaran pelajaran, Provini dan Perbicaraan, produksi Backstage dan Diploma Pemeriksaan II tahun yang secara khusus termasuk monolog, dialog, lagu, koreografi kolektif.

Penyertaan pelakon dalam produksi pendidikan pada akhir kursus tahun pertama dan kedua sisi lain, adalah tidak dijamin tetapi ia akan menjadi perlu untuk menyokong uji bakat atau mengaksesnya melalui panggilan terus pengarah.

bahasa

Kursus ini adalah di Itali tetapi beberapa modul dan / atau kelas akan diadakan dalam bahasa Inggeris. Mereka juga memberikan pengajaran bertindak dalam bahasa Inggeris.

aktiviti amali

Kursus ini termasuk pelajaran mengajar memandu celik objek menjalankan bulan; menjalankan di set dan pada hujung minggu; visi dan pelajaran kritikal latihan selesai.

FAQ

Pelajaran dan kekerapan

Bilakah kursus bermula dan apabila mereka berakhir?

Kursus-kursus yang RFA bermula pada bulan Oktober dan berakhir pada Mei; Jun dan Julai diadakan produksi akhir tahun di mana semua pelajar dibahagikan dengan anak-anak kapal.

Kehadiran adalah wajib?

Ya. Kursus RFA mempunyai kehadiran wajib setiap hari. Kualiti kekerapan adalah satu parameter penting yang membantu Akademi untuk memilih dan mengenal pasti pelajar yang paling layak.

Saya akan melakukan pelajaran praktikal semasa kursus?

. Ya The Roma Film Academy bertujuan untuk melatih pelajar dalam dua langkah: literasi dan teknikal dalam tahun pertama, mengikut genre dan bahasa. Kaedah latihan adalah berdasarkan kepada teknik-teknik praktikal dan konsep teori melalui ceramah-ceramah di set, latihan bulanan, esei kajian dan filem pendek diploma.

Bilakah pengajaran dan dalam masa bila?

Kelas diadakan dari Isnin hingga Jumaat, dengan satu atau dua syif setiap hari dan satu hujung minggu setiap bulan pengeluaran. Pengajaran boleh menjadi calendarizzate 9,30-18,30; pengeluaran bulanan ke atas jadual yang ditetapkan dan menyediakan jangka masa yang berbeza, dilaporkan dari semasa ke semasa pada kalendar pengajaran.

Di manakah anda mengambil pelajaran?

Kelas diadakan di bilik darjah di Cinecittà Studios dan Teater pemasangan Roma Film Academy . pelajaran tertentu dan bukan berlaku secara langsung di premis rakan kongsi terpilih dengan School. Bulanan pengeluaran pendidikan dan akhir tahun, akhirnya, diadakan di lokasi yang dikenal pasti dari semasa ke semasa oleh pelajar mengikut jenis projek.

Dalam apa bahasa adalah kursus?

kursus-kursus akademik yang diadakan di Itali, adalah diperlukan untuk pelajar asing yang tahap pengetahuan asas. Semua pelajar dikehendaki pengetahuan asas bahasa Inggeris, kerana beberapa modul pengajaran dalam Bahasa Inggeris.

Bolehkah saya menghadiri lebih banyak kursus pada masa yang sama?

No. The pendidikan dua tahun pelan Roma Film Academy menyediakan sejumlah besar jam dikhaskan untuk kuliah antara disiplin atau kelas sama, di mana dua atau lebih kelas bekerjasama. Beberapa hari, juga menyediakan peralihan kelas dua, sehingga tidak mungkin untuk menghadiri dua kursus pada masa yang sama.

Bolehkah saya menukar kursus saya?

. Ya Empat minggu pertama kursus persediaan ditakrifkan: tahun pertama mesti menghadiri pelajaran bagi semua kursus akademik di Sekolah. Tempoh ini adalah dikhaskan untuk literasi pada kedua-dua jabatan umum pada peralatan teknikal dan hierarki yang menjelaskan perkara kepada mereka yang belum membuat keputusan mengenai kursus mana untuk memilih. Pada akhir persediaan maka adalah mungkin untuk menjalankan perubahan yang lebih, hasil Ujian penilaian tersebut disokong oleh rujukannya guru kursus baru dipilih.

Terdapat peperiksaan, ujian atau pemeriksaan sepanjang tahun?

Ya. Dari semasa ke semasa kita menguji dan ujian pendidikan. Ini, bersama-sama dengan latihan bulanan, dengan esei pada akhir tahun pertama dan parameter disiplin, adalah aspek utama yang membentuk penghakiman akademik, berguna untuk kemasukan ke tahun kedua. Pada akhir tahun kedua, di samping itu, akan ada peperiksaan akhir yang menentukan kelulusan filem diploma pendek.

kemasukan

Apakah syarat-syarat asas untuk mendaftar untuk kursus?

Keperluan asas untuk semua kursus akademik cukup umur, diploma sekolah tinggi, kemahiran yang tinggi dan pengetahuan bahasa Itali, budaya filem yang baik dan pengetahuan asas bahasa Inggeris.

Sebagai keperluan bagi setiap kursus dinilai?

Keperluan dinilai semasa ujian kemasukan, yang menentukan tahap permulaan setiap calon. Walau bagaimanapun, Sekolah berhak untuk melaksanakan dalam tempoh dua tahun, mengikut budi bicara mutlaknya, pemeriksaan lanjut untuk memantau kemajuan setiap murid.

Apa yang ujian pintu masuk dan berapa lama?

Ujian pintu masuk akan berlangsung kira-kira 30 minit dan instrumen dengan mana ketua Sumber Manusia dan guru menentukan tahap permulaan setiap calon. temu bual itu juga berguna untuk memahami apa yang sikap dan motivasi calon. Calon-calon yang tidak memenuhi, mengikut budi bicara sekolah, keperluan dianggap tidak sesuai. Ujian masuk adalah percuma dan tidak mengikat kepada pendaftaran. Anda boleh menempah satu atau lebih input bukti melalui borang yang sesuai.

Saya mempunyai pengalaman dalam industri filem / televisyen untuk mengakses kursus RFA?

No. Untuk mengakses kursus RFA tidak perlu untuk mempunyai latihan teknikal / seni pada awal dua tahun sebelumnya sebagai penyediaan latihan termasuk literasi untuk setiap jabatan.

Saya perlu menyediakan bahan untuk mengambil ujian pintu masuk?

Ia tidak perlu untuk mempunyai bahan yang dihasilkan, tetapi anda boleh dan harus membawa apabila input menguji berpotensi sudah dibuat bahan-bahan mereka (contohnya. Klip video, pendek, cerpen, puisi, portfolio fotografi, reka bentuk, buku, ekstrak skrip dan sebagainya ). Bahan-bahan yang perlu dibawa pada media USB atau cakera keras diformat untuk Mac; Dia akan menjadi guru untuk memilih apa yang menonton di kalangan yang telah diutarakan dalam fasa ujian input.

Jika saya ingin mendaftar dalam kelas lakonan, saya perlu menghadapi perbicaraan?

Walaupun perjalanan Pemangku dijangka ujian masuk individu. guru boleh, mengikut budi bicaranya, menghendaki supaya membaca teks atau bertanya soalan yang lebih khusus berguna untuk mempertimbangkan tahap permulaan. Terdapat, bagaimanapun, diperlukan penyediaan bahan tertentu.

Bolehkah saya mendaftar terus pada tahun kedua?

Bagi sesetengah kursus anda boleh mendaftar terus pada tahun kedua selepas lulus peperiksaan pintu masuk.

Apa yang surat motivasi yang saya hantar sebelum ujian pintu masuk saya?

Surat perlindungan adalah pembentangan ringkas calon menulis untuk menjelaskan mengapa ia telah memutuskan untuk mencadangkan kepada kursus akademik tertentu, yang matlamat yang dinyatakan, seperti mana-mana pengalaman, yang kajian telah dilakukan. Satu penyampaian ringkas diri dan motivasi dengan itu keinginan untuk menjalankan kerjaya teknikal / seni dalam sektor audiovisual, yang kakitangan RFA bantuan untuk mendapatkan idea yang lebih baik daripada calon. Surat tersebut hendaklah terdiri daripada satu halaman, mungkin dalam "folder", iaitu 1800 huruf termasuk ruang dan disimpan dalam format PDF. Mereka sentiasa termasuk: tempat, tarikh, butiran peribadi pemohon, termasuk nama, nama akhir, nombor telefon dan alamat e-mel; nota kaki sebaliknya perlu memberikan persetujuan yang dengan pemprosesan data peribadi dikemaskini dengan merujuk kepada Dekri Undangan tidak. 196/2003.

Apabila saya perlu menghantar surat motivasi kepada setiausaha?

Surat tersebut hendaklah dihantar hanya selepas anda menerima pengesahan ujian penyertaan anda. Ia akan menjadi sekretariat bertanya kepada anda borang ini, segnalandoti tarikh akhir untuk menghantar dan alamat e-mel untuk menghantarnya.

pendaftaran

Bagaimana anda mendaftar?

Untuk mendaftar dalam kursus-kursus akademik anda perlu mengambil ujian masuk pada masa itu, percuma dan pendaftaran tidak terikat. Anda boleh menempah ujian masuk menggunakan borang dalam salah satu sesi ditunjukkan oleh Roma Film Academy . Anda tidak boleh menyokong ujian kemasukan pada masa yang lain tahun ini dan setiap sesi mempunyai yuran penyertaan yang berbeza. Selepas menerima keputusan perbicaraan anda, jika risultassi sesuai, Sekretariat akan memberitahu anda apa yang perlu dilakukan untuk mendaftar.

Apa yang pendaftaran?

Pendaftaran adalah jumlah yang diperlukan untuk mengesahkan tempatnya di dalam kelas dan perlu dibayar hanya untuk tahun pertama selepas komunikasi kejayaan ujian pintu masuk. Yuran pendaftaran adalah berbeza-beza bergantung kepada sesi yang anda melanggan dan memberi walaupun anda tidak berniat untuk meneruskan kehadiran kursus. Anda boleh mendaftar selepas menerima keputusan positif ujian kemasukan, di ibu pejabat dan dalam talian, mengikuti garis panduan yang disediakan oleh Sekretariat.

Apakah tarikh dan tarikh akhir yang digunakan untuk mendaftar?

Pendaftaran dibuka dari Mac hingga September 2018. Amaun yang akan dibayar berbeza mengikut sesi di mana anda mendaftar. Ingatlah bahawa jika anda membuat ujian masuk anda pada bulan Mei dan anda layak, anda boleh mendaftar lebih lewat; Walau bagaimanapun, anda perlu membayar kos tuisyen yang disediakan dalam bulan tersebut. Untuk pertanyaan pendaftaran yang tiba dari Ogos dan seterusnya, rizab School untuk menetapkan ujian pintu masuk hanya untuk kursus-kursus yang masih mempunyai kekosongan tempat.

Pada akhir tahun pertama mereka mendaftar di kedua secara automatik?

Pada akhir tahun pertama Sekretariat menghantar pelajar borang yang diperlukan untuk memohon kemasukan ke tahun kedua. Penerimaan permintaan bergantung kepada jalan yang diambil pada tahun pertama, penilaian akhir guru dan apa-apa langkah tatatertib atau pentadbiran. pelajar, oleh itu, membuat keputusan untuk menamatkan pengajian mereka pada tahun pertama hanya mendapat sijil penyertaan dan dengan itu tidak perlu membayar garis tahun kedua.

Apa yang berlaku apabila anda menjadi ahli?

Setelah berjaya diluluskan Ujian penilaian tersebut, Sekretariat menghantar borang yang melanggan. Setelah dihantar kembali borang yang lengkap, anda secara rasmi seorang pelajar RFA. Untuk menyempurnakan amalan, anda akan diminta untuk menghantar beberapa dokumen, masa dan cara yang ditetapkan oleh Setiausaha:

 • salinan sijil diploma sekolah tinggi;
 • 2 gambar pasport, bercetak dan digital untuk menghantar melalui e-mel;
 • setem dengan nilai € 2.00;
 • salinan kod cukai;
 • sijil kesihatan yang baik (hanya untuk kursus dalam Pemangku).

Untuk pelajar asing ia juga diperlukan:

 • pensijilan yang membuktikan isu visa yang akan diperolehi kajian di Kedutaan Itali atau Konsulat di negara tempat mereka tinggal.

Berapa tentu RFA?

Harga kursus ditunjukkan secara langsung dalam kad kursus tertentu.

Sekolah ini mempunyai beberapa murid bagi setiap kelas?

Ya. Setiap tahun Akademi mentakrifkan jumlah murid bagi setiap kelas mengikut calon dianggap pengurusan rantaian sesuai dan bekalan. Dengan cara ini, semua pelajar yang dijamin pendidikan berprofil tinggi dari segi pengajaran diketepikan, ruang dan peralatan. Jumlah kerusi yang disediakan untuk pendaftaran pada tahun pertama dan untuk satu langsung pada tahun kedua dinyatakan secara langsung dalam kad kelas.

Path akademik

Dalam tempoh dua tahun Akademi membolehkan saya untuk melakukan latihan?

Petunjuk Sekolah adalah untuk mengabdikan diri kepada kapasiti penuh pada kekerapan kursus dan aktiviti pengeluaran semasa biennium. Dalam kes-kes yang luar biasa atau untuk aktiviti penting, Akademi meluluskan tempoh latihan / latihan dalam kursus ini, walaupun tidak selari dengan latihan yang disediakan.

Bolehkah saya menggabungkan tugas saya dengan frekuensi di Akademi?

Akademi adalah komitmen merangkumi segala-galanya: ceramah, sesi kerja yang bebas dan berkumpulan, penyediaan projek acara bulanan dan istimewa, mengisi rutin pelajar RFA. E 'boleh bekerja dalam jadual kurikulum, bagaimanapun, tidak hadir atas sebab-sebab yang berkaitan dengan kerja tidak wajar.

Kerana ia menyokong Akademi memasuki dunia pekerjaan?

RFA berikut pelajar sehingga tamat pengajian dan terus memantau mereka selepas. Bergantung kepada ciri-ciri tertentu yang pelajar telah membangunkan lebih daripada dua tahun, profesionalisme yang diperolehi dan merit setiap pelajar, laporan sekolah profil pelajar atau alumni untuk mencalonkan pengeluaran dan pekerjaan profesional. kemasukan terus dalam litar profesional tidak dijamin lebih-lebih lagi jika salah satu standard teknikal atau etika tidak berpuas hati pada pendapat yang School.

Bolehkah saya bekerja untuk Akademi?

Ya. Ia sering berlaku bahawa bekas pelajar menjadi sekutu atau pembantu untuk segmen pendidikan atau teknikal RFA. Profesionalisme, kecemerlangan, kebolehpercayaan dan kurikulum keseluruhan bekas pelajar adalah parameter penting dalam pemilihan kerjasama itu.

Apa bukti saya sampai ke akhir kursus ini?

Pelajar yang berjaya menamatkan kursus pengajian yang ditunjukkan oleh sekolah, telah mendapat pelepasan Diploma Pascasiswazah. Dalam kes pengabaian perjalanan atau penggantungan pelajar daripada pengajaran, mereka hanya akan dikeluarkan sijil dinyatakan dalam Peraturan-Peraturan School.

Bagaimana saya boleh menjadi "RFA Ambassador"?

The "Ambassador" (atau Ambassadors) adalah alumni yang bekerja di sekolah yang bercadang acara atau aktiviti di luar pengajaran dan melakukan kerja-kerja tunjuk ajar terhadap pelajar sekolah. Pada akhir pelajaran anda boleh dihantar ke Pejabat Setiausaha pekerjaan untuk menjadi "Duta". Jika pihak pengurusan percaya bahawa anda mempunyai semua keperluan untuk mewakili Academy, anda boleh menjadi seorang "Duta" dan menikmati faedah dikaitkan dengan angka ini.

Bolehkah saya mengambil bahagian dalam aktiviti RFA walaupun saya telah selesai kursus saya?

Ya. Akademi ini akan menjaga hubungan anda ke dalam pangkalan data untuk inisiatif evidenziarti, acara, majlis atau peluang perniagaan bergantung kepada kelayakan anda. Teruskan untuk tarikh jadi kenalan berkomunikasi kepada e-mel Sekretariat dan telefon.

Kami boleh menyediakan kursus di Itali dengan modul bahasa Inggeris. Kami tidak menawarkan kursus dalam bahasa Inggeris sepenuhnya.

This school offers programs in:
 • Itali
Roma Film Academy

Tarikh Akhir Kemaskini February 14, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
5,500 EUR
- per tahun akademik
Locations
Itali - Rome, Lazio
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2019
Itali - Rome, Lazio
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat