Read the Official Description

Program Tahun: 6 September, 2019 - 23 Mei, 2020

KERAJAAN KERETA

Majoriti pelajar mendaftar dalam aksi untuk program filem untuk melancarkan kerjaya mereka dalam filem yang bertindak. Sesungguhnya fakulti di Prague Film School menyediakan kepakaran dan akses yang tidak ternilai kepada Industri: Ivan Shvedoff, profesor filem yang bertindak membawa pengalaman dan hubungannya dari lebih 70 filem, termasuk peranan utama dalam filem seperti Mission Impossible, Bourne Supremacy, Enemy Gates, untuk menamakan beberapa orang (dia adalah jurulatih dialog Matt Damon pada Bourne Identity). Daniel Brown, dengan kedua-dua ijazah akademik dan pengalaman mengajar di Cambridge University, telah melakukan bersama-sama bintang-bintang utama seperti Johnny Depp, Bruce Willis, Peter O'Toole dan Ben Kingsley. Amy Huck, Pemangku Penyelaras dan Pengajar Ketua Filem, adalah kehadiran produktif dalam pengeluaran besar-besaran negara dan antarabangsa.

Pengasas yang bertindak untuk program filem, Nancy Bishop, adalah pengarah pemutus yang dicalonkan Emmy dan telah membuang beberapa filem Hollywood yang paling terkenal. Nancy Bishop Casting terus menawarkan pelajar-pelajar Prague Film School jarang mengakses casting untuk produksi Hollywood yang datang melalui Prague - dan beberapa pelajar setiap tahun telah mendarat peranan pertama mereka dalam produksi antarabangsa utama.

TESTIMONIAL SAMPLE

Brian Colin Foley: semasa belajar di PFS pada tahun 2012, Brian menduduki peranan dalam Snowpiercer (ditembak di Prague), diarahkan oleh pengarah Korea legenda Bong Joon-ho, yang membintangi bakat seperti Chris Evans, Tilda Swinton dan Ed Harris, antara lain. Beliau telah memperoleh kad SAG / AFTRA untuk peranan dalam siri mini HBO Show Me a Hero, yang diarahkan oleh Paul Haggis, NBC's The Mysteries of Laura, dan terbaru Netflix's Orange adalah New Black, di mana beliau bekerja dengan Emmy Award Winning Actress , Uzo Aduba.

Anssi Lindstrom dibuang terus ke sekolah di Child 44 (ditembak di Prague), dibintangi oleh Tom Hardy

Sarah Brown Carter berpindah ke Los Angeles selepas tamat pengajian dari PFS di mana dia dengan cepat memperolehi kad SAGnya daripada bekerja dengan banyak iklan (termasuk dua kempen kebangsaan) dan peranan tetap siri baru-baru ini dalam opera sabun.

Peter Hallin mendapat peranan filem peranannya yang pertama di Snowpiercer semasa belajar di PFS pada tahun 2012. Di sana dia dapat dilihat berkongsi tabir dengan orang-orang seperti Chris Evans, Tilda Swinton, John Hurt dan Jamie Bell. Peter, kini berpejabat di Sweden asalnya, terus memainkan peranan dalam seri Crossing Lines dan membuat penampilan dalam drama jenayah Sweden The Bridge. Dia juga telah mengambil beberapa kali beberapa tahun kebelakangan ini. Peter akan dilihat dalam filem bebas Evil Rising yang akan datang dan telah menulis, menghasilkan dan bertindak dalam siri webnya sendiri.

Martina Hemmingsson diterima ke Program Sarjana Muda di Akademi Teater Malmö di Sweden berikutan kajiannya di Prague Film School . Akademi berprestij ini menerima 12 orang pelajar lakonan daripada 800 pemohon dan sebahagian besarnya mendapat latihan intensif di Prague Film School .

KURSUS DAN BENGKEL BENGKEL

Kraf Pemangkin Skrin

Pemangku adalah seni dan kraf. Kursus ini akan memberi tumpuan kepada kerajinan, menekankan permintaan teknis skrin bertindak. Pelajar akan belajar untuk menentukurkan pertunjukan mereka secara khusus untuk bingkai kamera, menyesuaikan diri untuk rakaman dan rakaman lebar. Memandangkan gambar kamera berfikir, pelajar akan membangunkan monologu dalaman yang aktif dan berbeza dan memahami nuansa bertindak, berfikir dan mendengar dengan mata. Satu unit kajian pemandangan akan menggariskan bagaimana untuk memecahkan adegan dan memainkannya dengan berkesan untuk kamera.

Teknik Pemangku

Kursus praktikal ini meneroka teknik lakonan yang digunakan untuk kerja dan filem ensemble. Pelajar akan bermula dengan latihan asas dan projek, secara beransur-ansur mengintegrasikan prinsip-prinsip yang lebih kompleks. Pelajar akan mengamalkan pendekatan untuk membangunkan watak dan menganalisis teks. Oleh kerana filem itu adalah medium semulajadi, penekanan utama akan didasarkan pada ajaran Konstantin Stanislavski dan murid-muridnya. Pelakon akan berlatih dalam asas-asas teknik aksi naturalis seperti mengejar objektif, memecahkan adegan menjadi rentak, bermain tindakan, dan mengatasi halangan. Kursus ini akan merangkumi unit yang besar dalam Meisner Technique, yang membina asas untuk mendengar dan menjawab dengan betul dalam watak.

Teknik Audisi

Kemahiran pemangku adalah penggunaan yang sangat sedikit jika mereka tidak dapat diamalkan pada set profesional. Kursus ini akan mengajar pelakon bagaimana memasarkan dan mempromosikan diri mereka dalam industri yang kompetitif. Pelakon akan mempelajari strategi untuk menangani pembacaan sejuk dan cawan skrin. Setiap pelajar akan mengambil bahagian dalam siri casting dengan pengarah profesional yang akan mengkritikan kerja mereka. Kajian ini juga merangkumi rakaman sendiri, yang digunakan secara meluas dalam pemutus profesional.

Perniagaan Bertindak

Pelajar akan mempelajari strategi pemasaran tertentu, dan memberi persetujuan tentang cara menavigasi kerjayanya dan menarik perwakilan profesional. Secara khusus, pelakon akan belajar cara menyusun CV profesional, memilih pemimpin yang menang, menyusun laman web yang berjaya, dan memanfaatkan Internet untuk pemasaran aktor terbaik. Mereka juga akan terus mempraktikkan dan memperbaiki teknik uji bakat yang diajar pada semester pertama.

Pengeluaran Filem

Ia adalah sebahagian penting dari proses latihan untuk pelakon bekerja pada set filem sebenar. Oleh itu, setiap pelajar dijangka akan mengambil bahagian dalam beberapa filem pendek yang dihasilkan oleh pengarah-pengarah Prague Film School . Filem filem sah yang lain yang mungkin diperoleh seorang pelakon di Prague mungkin juga dimasukkan ke kredit kursus. Pelajar akan digalakkan untuk menggabungkan bahan ini dengan kerja adegan untuk menghasilkan reel pameran yang boleh dipasarkan. Kelas ini juga akan memberi arahan kepada pelajar untuk menggunakan program penyuntingan asas dan memberikan pengenalan kepada penulisan skrip.

Suara

Kord vokal adalah otot dan mesti dilaksanakan dan diperkuat. Pelajar akan bekerjasama dengan jurulatih suara untuk mengembangkan rangkaian suara, membangunkan kawalan suara dan bekerja dengan membangunkan aksen pilih. Semester kedua termasuk kelas menyanyi dan persembahan.

Pergerakan untuk Peringkat dan Skrin

Pelakon mesti fizikal dan fleksibel. Setiap hari kelas akan bermula dengan menguatkan rejim pemanasan, menyediakan pelajar untuk aspek fizikal dan vokal kraf. Unit-unit dalam kelas ini akan merangkumi yoga dan tarian.

Bengkel

Sepanjang tahun, pelajar terlibat dalam beberapa bengkel yang menyediakan latihan lanjut dalam pelbagai disiplin. Ini termasuk topik-topik seperti pertempuran (pertempuran pedang, penembakan, dan hubungan badan), memvisualisasikan dan berfikir seperti pengarah, bertindak untuk realiti maya, dan solek, untuk menamakan beberapa.

Pensyarah tetamu

Setiap tahun kami membawa para profesional yang memberi inspirasi dari seluruh dunia untuk menawarkan maklumat orang dalam industri mengenai industri perfileman. Terutama ialah Nancy Bishop, pengasas PFS Acting for Film Program, dan CSA, pengarah pemilihan yang dicalonkan Emmy yang telah melancarkan lebih seratus projek antarabangsa. Dia mengajar teknik lakonan dan uji bakat filem beberapa kali sepanjang tahun.

Kami juga menawarkan bengkel dengan Francisco Medina, seorang pelatih kehidupan dan jurulatih bertindak, yang mengajar di peringkat antarabangsa dan bekerja bersama guru bertindak Bernard Hiller dari Los Angeles.

Guru-guru lain yang terkenal adalah Judy Levine, pengeluar beberapa filem termasuk The Sessions and The Catcher adalah seorang pengintip, pengarah filem Bruno Coppola, dan Guy Roberts, pengarah seni Prague Shakespeare Company.

Fakulti di Prague Film School semuanya bekerja di industri perfileman di Prague dan sentiasa berhubung dengan para profesional yang bekerja di projek-projek antarabangsa. Kami cuba mencipta sebanyak mungkin peluang untuk pelajar bertemu dan belajar daripada profesional industri kerana kemungkinan timbul.

Pemangku untuk pelajar filem juga akan diharapkan untuk mendaftar dalam satu pilihan yang ditawarkan dalam program Prague Film School umum. Ini termasuk: Pelakon Mengarah, Pelakon Baik / Bertindak Baik, Komedi, Pencahayaan Filem, Menulis Ciri, Art Arah, Tengah, dan Cinema Eropah Timur, antara lain

Program taught in:
English

See 5 more programs offered by Prague Film School »

Last updated February 23, 2019
This course is Campus based
Start Date
Open Enrollment
Duration
Sepenuh masa
Price
15,900 EUR
Yuran kelas tambahan
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date