Baca keterangan rasmi

1

Apa yang suka untuk belajar kursus ini dan bagaimana saya akan dinilai?

AS dan A Biologi Tahap menggalakkan anda untuk membangunkan pengetahuan yang penting dan pemahaman konsep Biologi dan kemahiran yang diperlukan untuk menggunakan ini dalam situasi baru dan berubah-ubah.

Anda pasti tahu kaedah saintifik dan menyedari mereka kemajuan saintifik dalam teknologi yang berkaitan dengan Sains Biologi. Anda akan menghargai nilai dan penggunaan yang bertanggungjawab Biologi dalam masyarakat. Di samping itu, di Tingkat A anda akan dapat untuk menunjukkan pengetahuan dan kefahaman tentang fakta, prinsip dan konsep dari pelbagai bidang Biologi dan belajar untuk membuat dan menggunakan sambungan antara mereka.

Anda akan diajar melalui kuliah, kerja berkumpulan, kerja amali, tugasan dan projek. Video, peralatan IT dan lawatan digunakan sebagai alat bantuan mengajar dan anda akan mempunyai akses kepada makmal yang lengkap dan juga peralatan IT. Pelbagai penilaian berterusan yang dibuat oleh ujian, esei dan latihan lain yang tidak menyumbang kepada peperiksaan akhir.

Peperiksaan: pada AS Level terdapat 1 jam 30 minit peperiksaan bertulis 2x dan di Aras A terdapat 3x peperiksaan bertulis 2 jam.

Apakah topik yang akan saya belajar?

Tahun 1 (AS Level):

  • Molekul biologi
  • sel
  • Organisma bertukar-tukar bahan dengan persekitaran mereka
  • maklumat genetik, perbezaan dan hubungan antara organisma

Tahun 2 (Level A):

  • pemindahan tenaga dalam dan antara organisma
  • Organisma bertindak balas kepada perubahan dalam persekitaran dalaman dan luaran mereka
  • Genetik, populasi, evolusi dan ekosistem
  • Kawalan gen

Apa pengalaman akan saya terima?

Tahun 1 (AS Level): hari Kerja Lapangan di Tahun 2 Jun (Level A): hari teknologi gen @Bristol

Apakah syarat-syarat kemasukan?

Anda memerlukan sekurang-kurangnya lima GCSE pada Gred C atau di atas, termasuk bahasa Inggeris di gred B ke atas, matematik di gred B ke atas, dan dua GCSE dalam mata pelajaran sains termasuk sains tambahan di gred B ke atas, atau Biologi dan Kimia di gred B atau atas. A D gred atau lebih diperlukan pada akhir tahun 1 untuk kemajuan ke tahun 2 daripada A Level. Anda juga akan memerlukan tiga GCSE di gred D atau lebih (berjumlah lapan GCSE).

Apa yang boleh saya belajar bersama kursus ini?

Kursus ini boleh digabungkan dengan kursus-kursus lain untuk membuat program penuh.

Apakah kemudahan yang ada?

Anda akan mempunyai akses kepada makmal baru yang lengkap dan komputer peribadi serta akses kepada pusat sumber pembelajaran. Terdapat sebuah kafe yang berpangkalan di Bangunan baru.

Apa yang boleh perjalanan membawa ke?

Anda boleh pergi ke peringkat yang lebih tinggi atau kerjaya dalam Farmasi, Perubatan, Sains Veterinar, Pergigian dan mata pelajaran yang berkaitan. A latihan saintifik juga diiktiraf secara meluas sebagai persediaan yang sah untuk kerjaya paling dalam pelbagai jenis pekerjaan dari pengurusan untuk pemasaran. AS Level menawarkan kelayakan antara GCSE dan A Level. Kedua-dua AS Tahap dan Tahap A menawarkan anda peluang untuk mendapatkan mata untuk masuk ke Pengajian Tinggi.

Adakah terdapat apa-apa kos tambahan?

Terdapat beberapa kos bahan dan sumber.

Apa yang pelajar-pelajar kita berfikir?

"Biologi adalah sangat berkaitan dengan proses dan kitaran yang berlaku di sekeliling kita."

"Guru-guru berfikir yang menyeronokkan dan menarik cara untuk mengajar dan membantu anda memahami perkara ini."

Kursus melanjutkan pelajaran adalah percuma untuk semua kanak-kanak berumur 16-18 tahun yang bermastautin di UK dan Kawasan Ekonomi Eropah untuk 3 tahun yang lepas. (Anda perlu berada di bawah 19 pada 31 Ogos dalam tahun kalendar yang anda memulakan kursus anda).

Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Exeter College »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh