Read the Official Description

Program ini akan mendorong para peserta untuk bekerjasama kerana mereka mendedahkan mekanisme di sebalik blok bangunan hidup, mengukuhkan pengetahuan baru melalui satu siri aktiviti yang dirancang, dan menyelidiki topik-topik lanjutan yang biasanya tidak dimasukkan dalam sukatan pelajaran sekolah menengah. Kurikulum bermula dengan penyelaman yang mendalam ke dalam teori sel, sebelum menjelajahi dunia penyakit berjangkit, dan bergerak ke pelbagai bahan yang mencabar lagi.

Apabila para peserta bekerja melalui kurikulum ini, mereka akan menghabiskan masa mereka belajar di kampus di kolej Cambridge University, dan akan bertanggungjawab secara bebas untuk pembelajaran mereka. Ini membantu memastikan bahawa pada akhir kursus, para peserta bukan sahaja mempunyai pemahaman kerja tentang konsep Biologi tahun pertama yang rumit, tetapi penghargaan baru untuk rutinitas dan tanggungjawab kehidupan universiti juga

Immerse adalah program akademik inspirasi untuk intelek yang ingin tahu.

Faedah Utama Sekolah Musim Panas Biologi

Meningkatkan pengetahuan anda tentang teori sel ketika anda membina gambar biologi yang lebih lengkap di dunia

Lawati pekerja penyelidikan bioperubatan pada lawatan ke makmal sains yang berdekatan

Ketahui bagaimana bioinformatika membenarkan kami memetakan genom manusia

Bincangkan proses mekanikal dan biomekanikal di sebalik isyarat sel

Kritikan secara eksperimen eksperimen Miller-Urey apabila anda mempertimbangkan implikasi kehidupan di Marikh

Eksperimen dengan elektroforesis gel kerana anda dapat mengetahui peranan DNA dalam kehidupan kita

Topik yang Dilindungi

Teori sel sering merupakan salah satu topik pertama yang diteliti di Biologi sekolah tinggi. Ia merupakan satu konsep yang penting, dan satu lagi bahawa pelajar kembali berkali-kali sepanjang karier universiti mereka. Di Immerse, kami memulakan kursus dengan mencuba ke dalam teori sel pada tahap yang jauh lebih mendalam, berbanding peserta yang telah berpengalaman sebelum ini. Mereka akan belajar apa yang membuat sesuatu, 'hidup', bagaimana kehidupannya bermula, dan masalah yang ditimbulkan oleh hipotesis dunia RNA. Program ini direka untuk menjadi mencabar, tetapi tutor pakar kami akan membimbing setiap peserta dalam membangunkan pemahaman yang mantap tentang topik peringkat universiti yang diterokai.

Selepas menubuhkan asas ini, kursus itu akan meneruskan ke topik yang lebih maju. Menjelang akhir minggu pertama, para peserta akan membincangkan bagaimana penyakit berjangkit membentuk sejarah dunia, mengapa mereka muncul dan bangkit semula dengan keteguhan sedemikian, dan potensi mereka menjadi ancaman serius pada masa akan datang. Topik lain termasuk ciri-ciri berbahaya superbugs, melihat mekanisme rintangan dadah, dan pengenalan kepada kerja penting yang sedang dilakukan untuk mengelakkannya.

Akhirnya, apabila kursus itu sampai kepada kesimpulan, peserta akan mendapat peluang untuk meneroka bidang yang mencabar Bioinformatika, sebelum membungkus dengan lawatan tangan ke makmal penyelidikan kerja di mana mereka akan dapat bertanya apa-apa soalan yang mungkin mereka ada mengenai kerjaya dalam biologi.

Program Immerse merangkumi gabungan unik pengetahuan penting dan praktikal. Ketahui lebih lanjut mengenai topik yang diliputi dalam kursus ini dengan meminta sukatan pelajaran kursus percuma

Hasil Kursus

Program Biologi di Immerse bertujuan untuk memberi peserta dengan pemahaman topik Biologi tingkat universiti melalui program yang dirancang dan diajarkan oleh tutor pakar dari universiti terkemuka di dunia. Melalui ceramah, lawatan, perdebatan dalam kelas, dan aktiviti tangan, para peserta akan menghabiskan dua minggu sepenuhnya di dalam sel-sel, mikroorganisma, dan bakteria. Pada akhir program, para peserta akan berasa yakin membincangkan topik yang tidak biasanya diterokai dalam kurikulum sekolah menengah.

Walau bagaimanapun, program Immerse Biology menawarkan pelajar lebih daripada kurikulum sains hayat yang lengkap. Menginap di kuliah di Cambridge University, peserta akan belajar dengan cepat untuk menghadapi cabaran baru hidup mereka sendiri, lebih bertanggungjawab untuk jadual mereka sendiri, dan membina tabiat belajar sendiri kritikal sebelum universiti bermula. Ini adalah pandangan pertama yang tidak ternilai dalam kehidupan siswazah, dan pengalaman transformatif untuk ramai.

Pada akhir program musim panas Biology, alumni Immers akan belajar untuk menyalurkan semangat mereka untuk biologi ke dalam pengajaran yang diterapkan dan fokus. Mereka akan pulang ke rumah dengan kepala yang penuh dengan pengetahuan baru, keyakinan baru tentang pilihan mereka untuk terus belajar biologi, dan dengan gambaran yang jelas tentang kehidupan seperti ketika mereka memulakan tahun pertama kajian universiti mereka.

Pada akhir program ini pelajar akan:

  • Dapat menerangkan dengan tepat peranan komponen sel tertentu dalam fungsi sel keseluruhan
Memahami kesan teknologi DNA rekombinan pada ubat moden
Membina pengetahuan sedia ada sambil menjadi selesa dengan konsep peringkat universiti
Menganalisis kajian kes sambil meneroka faedah pembelajaran berasaskan 'Masalah / Penyelidikan'
Perhatikan sekurang-kurangnya satu prototaip penyakit bakteria, virus, dan parasit secara terperinci
Memahami mekanisme isyarat sel dan pengiktirafan sel sel
Menulis dan menyampaikan esei semasa tutorial 'Kemahiran Teras'
Program taught in:
English
Cambridge Immerse

See 13 more programs offered by Cambridge Immerse »

Last updated February 27, 2019
This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,295 GBP
By locations
By date
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Julai 2019
Application deadline
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Julai 2019

Location
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date
Application deadline
End Date

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date

Inspiration

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met