Biologi

Cambridge Immerse

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Biologi

Cambridge Immerse

Gambaran keseluruhan kursus

 • 8 Julai - 21 Julai 2018
 • 22 Julai - 4 Ogos 2018
 • 5 Ogos - 18 Ogos 2018

---

 • Kediaman di kolej Universiti Central of Cambridge
 • Kelas yang direka dan diajar oleh tutor Universiti
 • Pelbagai bengkel kemahiran yang dirancang dengan teliti
 • Universiti khusus dan nasihat khusus mata pelajaran
 • Termasuk semua lawatan dan ekstrakurikulum
 • Pelbagai peserta antarabangsa
 • Penilaian Peserta
 • Sijil penyertaan

Ringkasan

Cambridge Immerse adalah pengalaman pendidikan kediaman dua minggu yang unik dengan kurikulum yang pelbagai dan memperkayakan, yang direka dan diajar oleh tutor Cambridge University dan Oxford University. Tutorial dan seminar diajarkan oleh pakar dalam persekitaran pembelajaran yang optimum yang merangsang siasatan akademik; namun jadual yang dirancang dengan teliti memastikan program tidak hanya memenuhi keperluan akademik para peserta tetapi juga memberikan wawasan yang unik ke bandar universiti melalui banyak aktiviti kurikulum. Kursus Cambridge Immerse adalah kedua-duanya mencabar dan menarik, dengan pelajar belajar dalam kumpulan kecil untuk memastikan keperluan setiap pelajar ditangani. Selain meliputi bahan yang dipelajari di peringkat A dan peringkat IB, pelajar juga diajar topik peringkat universiti yang maju dengan cara yang mudah didekati dan mudah difahami. Di samping mengukuhkan pemahaman Biologi yang sedia ada pelajar, kursus ini memperkenalkan pelajar kepada topik dan perbahasan yang lebih maju yang tidak hanya dapat merangsang keingintahuan intelektual, tetapi juga membantu dalam mempersiapkan diri untuk mempelajari disiplin di peringkat universiti./>

Kandungan Akademik

Kajian sains biologi merangkumi pelbagai topik yang menarik dan menarik, dari struktur selular hingga genetik, dan bahkan kepada keseluruhan ekosistem. Para saintis penemuan membuat proses kehidupan adalah penting untuk menangani cabaran terhadap kebajikan manusia dan perlindungan alam sekitar. Program Cambridge Immerse adalah peluang yang unik untuk meneroka topik menarik dalam Sains Biologi, untuk membahaskan kemajuan saintifik terkini dan interaksi potensi Biologi dengan disiplin lain. Untuk melengkapkan peserta dengan kemahiran berfikir kritis yang berharga, sukatan pelajaran juga mengkaji perdebatan masa lalu dan semasa yang berlaku dalam disiplin, meneroka konsep falsafah sains dan teori evolusi Darwin - yang menjadi titik perdebatan sejarah antara saintis dan agama. Silabus juga menganggap sumbangan kontroversial ahli biologi terkemuka termasuk Profesor Dawkins, salah seorang saintis terkemuka dunia dan pengarang 'The Delusion God', antara lain, dan untuk mempelajari dan membahaskan pernyataan semasa dalam bidang. Kurikulum Cambridge Immerse juga termasuk menjalankan projek kumpulan. Projek ini, yang disempurnakan semasa program ini, membolehkan para peserta untuk mengembangkan kemahiran penyelidikan mereka dengan meneroka bidang minat khusus, yang memuncak dalam persembahan yang dinilai ke tutor program. Pelbagai topik dijelajahi semasa program, dan di bawah anda akan dapati satu contoh topik terdahulu yang telah diterokai:

Contoh 1: Apakah "kehidupan" dan bagaimana saintis berfikir bahawa ia berasal?

Topik ini menerangkan perdebatan saintifik yang merangkumi 'kehidupan', dan bagaimana ahli biologi cuba menentukan kehidupan. Pelajar menganggap beberapa idea yang paling baru dan menarik tentang bagaimana kehidupan dianggap berasal, dan mengkaji 'hipotesis dunia RNA' dan masalahnya. Berbagai kehidupan dan klasifikasi ke dalam hirarki taksonomi juga diterokai, yang membawa kepada pertimbangan dua jenis jenis sel di mana pelajar diajar perbezaan penting antara sel prokariotik dan eukariotik dan mempertimbangkan bagaimana bahagian-bahagian sel yang berlainan dapat dikaji oleh teknik Fraksinasi Sel.

Contoh 2: Kemunculan Biologi Molekul - Struktur dan fungsi DNA

DNA adalah salah satu topik yang paling menarik dan 'relevan' dalam Sains Biologi. Topik ini pada mulanya mempertimbangkan bukti eksperimen di sekeliling DNA dan seterusnya meneroka beberapa ciri struktur utama DNA. Membina asas ini, perbincangan yang lebih lanjut mendedahkan bagaimana struktur heliks berganda stabil, dan pelajar mempelajari makna istilah denaturasi dan penekanan semula DNA, dan pentingnya pasangan asas pelengkap. Pelajar akan belajar tentang universiti replikasi semikonservatif dan melihat eksperimen yang mengesahkan cara replikasi ini berbanding dengan cara yang konservatif atau mengganggu. Di samping itu, pelajar mempelajari beberapa protein yang terlibat dalam replikasi DNA dan mempertimbangkan bagaimana maklumat yang dikodkan dalam DNA disalin dan diterjemahkan dengan mempertimbangkan kod genetik dan molekul RNA. Ini diikuti dengan pengenalan kepada teknologi DNA Rekombinan, mempelajari bagaimana DNA boleh diperkuatkan dalam makmal dengan tindak balas rantai polimerase (PCR).

Contoh 3: Irama sirkadian - mekanisme molekul

Hampir semua organisma menunjukkan ayunan tingkah laku dan biokimia dalam tempoh 24 jam. Irama-irama ini diketahui secara konservatif dan dapat menyelamatkan aktiviti biologi dengan persekitaran bumi yang berputar. Pelajar tahu bahawa irama sirkadian sebenar memaparkan beberapa ciri utama utama; mereka bebas berjalan di mana mereka bertahan dalam keadaan yang tetap dan tidak dapat dikawal (boleh ditetapkan semula sebagai ketika, sebagai contoh, kita menukar zon masa) dan bebas dari suhu (suhu yang dikompensasi). Bagaimana irama dalam aktiviti biologi timbul? Topik ini akan memberikan pengenalan kepada mekanisme molekul yang memacu masa sirkadian, khususnya mempertimbangkan model gelung umpan balik transkripsi terjemahan. Di samping itu, pelajar meneroka sama ada pemahaman mengenai jam circadian boleh mempunyai implikasi untuk kesihatan dan rawatan penyakit negara.Menghadiri Cambridge Immerse telah mengajar saya pelajaran yang tidak ternilai yang melangkaui kerangka pembelajaran bilik darjah. Saya merasakan bahawa selepas dua minggu saya telah membangunkan kedua-dua intelektual dan sebagai seorang individu secara umum, hasil daripada pengajaran pesat dan kumpulan rakan sebaya yang saya bermotivasi dengan hebat. - Sophie, United Kingdom

This school offers programs in:
 • English
Cambridge Immerse

Tarikh Akhir Kemaskini January 17, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
4,295 GBP
Locations
United Kingdom - Cambridge, England
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
United Kingdom - Cambridge, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Ogos. 2019
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Inspiration

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met