Read the Official Description

Tahap CMI 7- dalam Pengurusan Strategik dan Kepimpinan


Kualifikasi CMI Tahap 7 dalam Pengurusan Strategik dan Kepimpinan dibangunkan untuk para pengurus kanan dan pengarah yang mampu mengubah strategi organisasi menjadi persembahan yang cekap dan memerlukan pengurus untuk memberi kepentingan kepada pelaksanaan strategi organisasi. Program pengurusan kanan pembelajaran campuran dan jarak jauh kami dibina di sekitar jadual pemimpin sibuk. Melalui persekitaran pembelajaran maya kami dan dengan bantuan tetap dari mentor anda, anda akan dibimbing sepanjang program ini. Setiap peringkat program boleh disiapkan pada bila-bila masa dan tempat. Berbeza dengan dua dan tiga tahun program sarjana, kursus CMI - Level-7 memerlukan sekitar enam hingga dua belas bulan untuk disiapkan.

Pengurus strategik dijangka membangunkan kemahiran mereka dengan kursus Tahap 7 CMI dalam Pengurusan Strategik

Faedah Utama

 • Kelayakan ini bertujuan untuk meningkatkan kemahiran dan teknik pengurusan strategik anda.

Pengetahuan yang diperoleh melalui kelayakan akan membantu anda dalam peranan anda sebagai pengurus strategik di tempat kerja anda. Anda akan membolehkan untuk menerapkan teori dan model dalam senario kerja praktikal anda dan ia akan meningkatkan kemahiran menyelesaikan masalah anda yang boleh digunakan untuk persekitaran kerja anda. Ia adalah kelayakan yang diiktiraf secara nasional dan kredit yang diperoleh melalui kursus ini boleh dipindahkan ke mana-mana universiti lain atau mana-mana badan pemberian lain. Anda akan dapat menguruskan masalah di tempat kerja anda dengan lebih berkesan dan akan meningkatkan prospektus kerjaya.

Mengenai Institut Pengurusan Chartered (CMI)

Institut Pengurusan Chartered yang ditubuhkan lebih dari 60 tahun yang lalu sebagai Institut Pengurusan British pada masa itu; ia telah membangunkan diploma pertama UK dalam kajian pengurusan. Pada tahun-tahun yang diikuti CMI telah secara konsisten berada di barisan hadapan dalam semua aspek pengurusan dan kepimpinan. Kursus CMI hari ini di UK adalah satu-satunya badan penyedia profesional yang disewa untuk menawarkan standard tertinggi dalam pengurusan dan kecemerlangan kepimpinan. Pada masa ini lebih daripada 100,000 pengurus menggunakan perkhidmatannya yang unik setiap hari. Kelayakan CMI bertujuan untuk pengurus dan pemimpin di mana-mana peringkat, dan ia kekal sebagai satu-satunya Badan Penganugerahan yang boleh menganugerahkan status Pengurus Chartered - penghargaan pengurusan mutlak. Majikan sangat menghargai kelayakan yang dianugerahkan oleh CMI, dan meningkatkan prospek kerjaya anda.

Kaedah Penghantaran

School of Business London menyediakan pelbagai kaedah penyampaian yang fleksibel kepada pelajarnya yang termasuk pembelajaran campuran, pembelajaran dalam talian dan pembelajaran jarak jauh. Oleh itu, para pelajar boleh memilih cara belajar mengikut pilihan dan kemudahan mereka. Program ini berjalan lancar dan dicapai melalui Sistem Pengurusan Pembelajaran yang canggih. Pelajar dapat berinteraksi dengan tutor melalui pemesejan melalui Sistem Pengurusan Pembelajaran untuk membincangkan bahan kursus, memberi panduan dan bantuan dengan tugasan.

Apa yang termasuk?

 • Tutor satu sama lain untuk menyediakan sokongan menyeluruh sepanjang kursus melalui platform pembelajaran kami.
 • Memberi penilaian formatif oleh tutor untuk meningkatkan pencapaian pelajar. Ia biasanya melibatkan maklum balas formative.
 • Bahan kursus yang termasuk nota kuliah berstruktur, aplikasi praktikal dengan contoh dunia sebenar, dan kajian kes yang mencabar anda untuk menggunakan pengetahuan anda.
 • Bahan penilaian boleh diakses melalui platform pembelajaran dalam talian kami.
 • E-perpustakaan komprehensif yang mengandungi teks kajian dan buku rujukan yang disyorkan untuk bacaan dalam talian.
 • Penyeliaan semua modul.
 • Platform pembelajaran dalam talian kami menawarkan kebolehaksesan multiplatform. Oleh itu, SBL menyampaikan kursus terus ke telefon pintar, tablet, komputer riba atau desktop anda, dan pelajar boleh memilih untuk belajar setiap kali atau di mana sahaja yang mereka suka.

Bengkel

Untuk meningkatkan pengalaman belajar pelajar, School of Business London menyediakan beberapa peluang pembelajaran yang berbeza kepada pelajar kami. Bengkel adalah pilihan untuk para pelajar. Bengkel disediakan di sebelah sokongan tutor biasa yang disediakan oleh panel tutor kami. Bengkel-bengkel ini adalah bertentangan dengan mana-mana pelajar program CMI kami dan bertujuan untuk meningkatkan pemahaman pelajar terhadap penyelidikan, metodologi dan kemahiran belajar penting lainnya. Kami cuba membuat bengkel ini sebagai berkomunikasi yang mungkin dengan menyediakan kumpulan perbincangan, aktiviti interaktif, dan persembahan, dalam bengkel kami. Di samping itu, anda akan diberi banyak kesempatan untuk berinteraksi dengan rakan-rakan belajar.

Penilaian

 • Tugasan berasaskan senario masa yang terhad
 • Tiada peperiksaan

Syarat kemasukan

 • Berpengalaman dalam peranan kepimpinan kanan.
 • Bertujuan untuk mencapai kepimpinan organisasi.
 • Keupayaan untuk melengkapkan kelayakan Tahap 7.

Struktur Modul

Diploma ditawarkan kepada pelajar yang mencapai 5 unit berikut dan mempunyai nilai kredit yang dapat dipindahkan dari 39 kredit.

Nombor Unit


Tempoh Kursus

7-9 bulan

Mengapa mendapat Kelayakan CMI?

 • Peluang untuk bekerja ke arah status Pengurus Chartered, penghargaan tertinggi dalam profesion pengurusan dan diberikan hanya oleh CMI.
 • Majikan sangat menghargai kelayakan yang dianugerahkan oleh Institut Pengurusan Chartered dan lebih daripada 80% pengurus berpendapat bahawa kelayakan CMI adalah komponen penting untuk menjadi pengurus profesional.
 • Meningkatkan moral dan penglibatan pekerja.
 • Meningkatkan moral dan penglibatan pekerja. Menurut Engage for Success (2013) kira-kira 65% daripada pekerja tidak mempunyai kepercayaan pada pengurus. Berbanding dengan negara maju yang lain, UK mempunyai penglibatan purata 6% lebih rendah (Kennexa, 2011).
 • Rangkaian di mana-mana acara kami di seluruh UK atau melalui komuniti dalam talian kami, termasuk persidangan serantau, webinar terdahulu dan penceramah industri.
 • Akses kepada kandungan penyelidikan dan pemahaman kami, termasuk majalah Pengurus Profesional, dihantar ke pintu anda dan boleh didapati secara dalam talian.
 • Peluang untuk menjadi sebahagian daripada CMI Mencapai, program bimbingan dan bimbingan dalam talian kami yang sesuai dengan pengurus dan pemimpin yang berpengalaman dengan mereka yang ingin membangunkan kemahiran dan pengetahuan.

Sumber

School of Business London didedikasikan untuk menyokong pelajar dengan akses cemerlang kepada tutor yang diperuntukkan mereka. Anda secara automatik akan menjadi ahli Institusi Pengurusan Berkanun apabila anda mendaftarkan program CMI dengan kami. Anda akan diberikan akses komprehensif kepada semua sumber dari perpustakaan online CMI untuk memudahkan pengajian anda. Di samping itu, SBL akan menyediakan anda akses kepada platform pengurusan pembelajaran yang canggih di mana anda akan dapat mengakses sumber pembelajaran yang penting dan berkomunikasi dengan tutor anda sepanjang pengajian anda.

Direct Management - Direct Management adalah sumber perpustakaan online CMI yang memberikan anda: 24/7 akses ke rangkaian sumber mereka yang luas dari mana-mana peranti.


Ciri-ciri:

 • Ia memberikan anda sumber terkini yang menangani amalan pengurusan semasa.
 • Ia menyediakan pelbagai bahan dalam pelbagai format untuk menyesuaikan dan menyokong gaya pembelajaran yang pelbagai.
 • Terdapat rakaman aktiviti secara automatik yang bermaksud anda boleh memberi tumpuan kepada pembelajaran anda.
 • Pengurusan akan sentiasa membantu anda dalam kerjaya anda, menyediakan penyelesaian yang berstruktur dengan baik untuk anda berpotensi dalam menyelesaikan isu-isu hari ke hari yang anda hadapi dalam peranan anda.

Bayaran

Pembayaran Single (Pembayaran Penuh)
Yuran Kursus (Tidak termasuk PPN)

Diskaun Diskaun 35% untuk Pembayaran Single; Dikemaskini Yuran Kursus: - £ 924.3

Pelan Ansuran Bulanan

Yuran Kursus (Tidak termasuk PPN)

Diskaun Diskaun 20% untuk Ansuran Bulanan; Dikemaskini Yuran Kursus: - £ 1257.6

Deposit awal
Program taught in:
English

See 18 more programs offered by School of Business London »

Last updated July 18, 2018
This course is Online & Campus Combined
Start Date
Ogos. 2019
Duration
7 - 9 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
1,109 GBP
Rancangan Pembayaran tersedia. Memohon hari ini untuk mendapatkan Diskaun 35% untuk Pembayaran Single dan Diskaun 20% untuk Ansuran Bulanan *. Tawaran sah dari 1 Julai hingga 31 Julai 2018. Pelajar Antarabangsa dikecualikan daripada Cukai Nilai Ditambah (
By locations
By date
Start Date
Ogos. 2019
Application deadline

Ogos. 2019

Location
Application deadline
End Date