Cape Town - Universiti Cape Town

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Cape Town - Universiti Cape Town

IES Abroad

cape town

Gambaran keseluruhan

Di Cape Town, setiap hari akan menjadi seperti buku petualangan sendiri: bayangkan pemandangan yang menakjubkan dari atas Gunung Table, mendaki Lion's Head pada waktu matahari terbenam, melawat pantai-bahkan ada pantai dengan penguin! -dan lebih banyak lagi.

Apabila anda belajar bersama kami di Afrika Selatan, anda akan mendaftar tiga hingga lima kursus di universiti penyelidikan terkemuka Afrika Selatan, University of Cape Town (UCT), yang terletak di kawasan pinggiran bandar yang menyenangkan lima batu dari Pusat Bandaraya. UCT adalah universiti tertua di Afrika Selatan dan telah mengalami perubahan luar biasa sejak pembukaannya, terutamanya sejak berakhirnya apartheid, berusaha untuk menjadikan pendidikan tinggi berkualiti tersedia untuk para pelajar tanpa mengira kaum. UCT diiktiraf secara rasmi untuk kekuatannya dalam Pengajian Afrika, Biologi, Botani, Perniagaan, Sains Alam Sekitar, Sejarah, Matematik, Kejuruteraan, Sosiologi, dan Antropologi.

Pembelajaran perkhidmatan di dalam dan sekitar Cape Town adalah komponen teras dalam program kami kerana ia membantu anda memahami beberapa isu sosial Cape Town yang paling mendesak, sambil menyumbang kemahiran anda ke arah penyelesaian yang didorong oleh masyarakat. Pilihan kursus pembelajaran perkhidmatan kami dalam Pengajian Kesihatan dan Sosiologi termasuk menyelesaikan 60 jam kerja sukarela dan penyelidikan di Cape Town.

Pelajar akan mempunyai pilihan untuk kerja perkhidmatan berasaskan komuniti mereka, sama ada melalui kursus IES Abroad atau dengan sukarela dengan organisasi tempatan yang lain. Di samping itu, pelajar UCT sering menyertai SHAWCO, program sukarelawan Universiti. Melalui peluang-peluang ini, anda akan mendapat pandangan pertama mengenai isu-isu sosial dan ekonomi di bandar yang memberi kesan kepada kumpulan yang berlainan di Cape Town.

Cape Town akan menjadi kelas anda. Di waktu lapang anda, lawati permata tempatan seperti Taman Botani Nasional Kirstenbosch (Tapak Warisan Dunia UNESCO semula jadi) Pantai Camps Bay yang indah, atau naik Table Mountain ikonik dan menangkap kereta kabel. Kami mencabar anda untuk memanfaatkan sepenuhnya iklim dan geografi yang indah di Afrika Selatan.

Kami membawa anda ke perjalanan lapangan pilihan ke Laluan Taman yang indah di Eastern Cape dan ke Taman Negara Kruger di mana anda boleh menikmati permainan pemacu permainan yang berpengalaman. Semoga pengembaraan anda termasuk melihat "Big Five": seekor singa, gajah, kerbau Cape, macan tutul dan badak. Lain-lain perjalanan lawatan pilihan boleh termasuk melawat Muzium Daerah 6 dan Pulau Robben, di mana Nelson Mandela telah ditahan selama bertahun-tahun.

Kami mahu anda berasa di rumah di Afrika Selatan, jadi kami melakukan segala yang kami dapat untuk membantu anda mengintegrasikan ke dalam kehidupan di bandar. Dari perumahan ke acara kebudayaan, tugas kami adalah untuk memastikan anda mempunyai pengalaman yang paling sahih di luar negara yang mungkin pengalaman.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Cape Town
 • Bandar: Cape Town
 • Negara: Afrika Selatan
 • Kredit Program: 15-19 setiap semester (3-5 kursus)
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Kejatuhan 2018

 • 8 Julai - 15 November

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

 • Spring 2019 - 01 Oktober 2018
 • Kejatuhan 2019 - 01 Oktober, 2018

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin-termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Itulah sebabnya kami bekerjasama dengan Universiti Cape Town. Anda mengambil 15-19 jam kredit setiap semester ketika anda mendaftar di kursus University of Cape Town. Anda juga boleh memilih untuk mengambil salah satu kursus IES Abroad . Buat pengalaman akademik anda sendiri dengan memilih dari komponen program pilihan dan pilihan berikut:

 • Kursus Pembelajaran Perkhidmatan IES Abroad : Fokus kepada Afrika Selatan, projek pembelajaran perkhidmatan termasuk perkhidmatan komuniti (60 jam sepanjang semester) di organisasi tempatan (3 kredit).
 • 3-5 Kursus di University of Cape Town: Mendaftar sekurang-kurangnya 15-19 kredit IES Abroad di Universiti Cape Town. Kami menghendaki bahawa salah satu kursus anda menjadi tumpuan Afrika Selatan. Jika anda memilih untuk mengambil kursus IES Abroad (3 kredit), maka anda akan mengambil sekurang-kurangnya 12 kredit IES Abroad di UCT, sebagai tambahan kepada kursus IES Abroad . Pelajar digalakkan mengambil kursus peringkat 2000 atau peringkat 3000, dengan maksimum satu kursus peringkat 1000.

Kursus

Selepas anda diterima, anda akan melihat senarai tawaran kursus terakhir dalam akaun MySpaceabroad anda.

Kajian Kebudayaan

 • CU 221 - Dialog Perbezaan (Kejatuhan, Musim Semi)

Ekonomi

 • SL / EC / SO 335 - Politik, Pembangunan Masyarakat, Kehidupan Bandar di Afrika Selatan (Kejatuhan, Musim Semi)

Kajian Kesihatan

 • SO / SL / HL 345 - Pembangunan Kesihatan dan Masyarakat di Afrika Selatan (Kejatuhan, Musim Semi)

Pembelajaran Perkhidmatan

 • SL / EC / SO 335 - Politik, Pembangunan Masyarakat, Kehidupan Bandar di Afrika Selatan (Kejatuhan, Musim Semi)
 • SO / SL / HL 345 - Pembangunan Kesihatan dan Masyarakat di Afrika Selatan (Kejatuhan, Musim Semi)

Sosiologi

 • SL / EC / SO 335 - Politik, Pembangunan Masyarakat, Kehidupan Bandar di Afrika Selatan (Kejatuhan, Musim Semi)
 • SO / SL / HL 345 - Pembangunan Kesihatan dan Masyarakat di Afrika Selatan (Kejatuhan, Musim Semi)

Institusi Rakan Kongsi Tentang Universiti Cape Town

Universiti tertua di Afrika Selatan, Universiti Cape Town juga merupakan institusi penyelidikan utama Afrika Selatan. Pelajar antarabangsa membentuk kira-kira 20% daripada jumlah pendaftaran di Universiti. UCT terletak empat batu dari Pusat Bandar Cape Town. Masa perjalanan anda ke kampus adalah antara 15-30 minit, yang lazim digunakan untuk pelajar tempatan. Kebanyakan kursus di UCT adalah berasaskan kuliah, ada yang mempunyai kelas yang sangat besar, dan biasanya bertemu antara dua dan lima hari seminggu. Kuliah sering diiringi oleh tutorial, yang jauh lebih kecil dan membenarkan perbincangan tentang topik dan konsep yang dibincangkan semasa kuliah. Pelajar yang lalu telah mendapati tutorial-tutorial ini sangat berguna. Pilih dari pelbagai kursus di fakulti berikut di Universiti Cape Town.

 • Perdagangan - Perakaunan, Undang-undang Perniagaan, Ekonomi, Kewangan
 • Kejuruteraan
 • Kemanusiaan - Komunikasi, Tarian, Drama, Kesusasteraan Bahasa dan Bahasa, Filem
 • Sains Asli - Arkeologi, Astronomi, Sains Biologi, Kimia, Sains Komputer, Alam Sekitar

Kursus yang difokuskan di Afrika Selatan terdapat dalam bidang seperti Pengajian Budaya, Tari, Sejarah, Bahasa, Sastera, Muzik, Fotografi, Sains Politik, Agama, dan Sosiologi. Anda tidak boleh mendaftar dalam kursus di fakulti Sains Kesihatan.

Pembelajaran Perkhidmatan

Mengambil bahagian dalam pengalaman pembelajaran perkhidmatan di Cape Town adalah salah satu cara terbaik untuk mendapatkan pemahaman yang lebih mendalam tentang budaya dan masyarakat di bandar ini. Bekerja bersama orang tempatan ke arah matlamat yang sama, anda mengalami sesetengah isu sosial yang mempengaruhi Cape Town, sambil menyumbang kemahiran anda ke arah penyelesaian masyarakat. Penempatan pembelajaran perkhidmatan terdiri daripada masa yang dihabiskan dengan organisasi tempatan, disertai dengan seminar pembelajaran akademik, kredit untuk kuliah. Melalui seminar ini, anda mempunyai masa struktur untuk refleksi, perbincangan, dan penyelidikan mengenai isu-isu komuniti tuan rumah anda. Banyak sambungan organisasi komuniti dicipta melalui hubungan dengan fakulti IES Abroad . IES Abroad akan membantu usaha anda dengan memudahkan pengenalan kepada organisasi dan melalui penyelarasan pengangkutan kumpulan ke lokasi (bagi IES Abroad -komuniti berasaskan kelas). Setiap semester, pelajar kita bekerja pada projek yang berbeza, bergantung kepada keperluan komuniti atau organisasi di mana mereka sukarela. Anda akan melawat komuniti pada awal semester dan kembali beberapa kali semasa semester untuk mengusahakan projek yang akan menyumbang kepada organisasi lama selepas anda pulang ke rumah. Pada akhir semester, anda dialu-alukan untuk mendermakan pakaian, peralatan mandian, dan bekalan yang tersisa dari masa anda di Cape Town ke organisasi tempatan. Peletakan tugasan komuniti terkini untuk pelajar IES Abroad termasuk:

 • Sisters4Sisters
 • Yayasan Sozo
 • Ikhamva Ubomi
 • Hospital Dada Brooklyn

Anda juga boleh menyertai peluang pembelajaran perkhidmatan teratur UCT melalui organisasi yang dinamakan SHAWCO (Organisasi Pusat Kesihatan dan Kebajikan Pelajar UCT). Di sini anda boleh meluangkan masa anda untuk projek perkhidmatan pendidikan dan penjagaan kesihatan yang berterusan. Ini adalah galas tanpa kredit, jadi ramai pelajar IES Abroad menyertai SHAWCO sebagai sebahagian daripada pengalaman hidup pelajar mereka di Cape Town.

Perumahan

Rumah Persendirian atau Pangsapuri - Anda boleh tinggal bersama pelajar IES Abroad lain di sebuah rumah atau pangsapuri yang terletak berhampiran dengan Universiti Cape Town. Rumah-rumah dan apartmen-apartmen yang lengkap menawarkan bilik-bilik single dan double, lounge komunal, dan kawasan dapur yang lengkap. Semua rumah dan pangsapuri dilengkapi dengan peti besi digital untuk menyimpan barangan peribadi. Akses internet tersedia tetapi tidak dijamin.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Orientasi di Cape Town tersebar lebih dua minggu. Ia bermula dengan orientasi IES Abroad (3 hari) di mana anda diperkenalkan kepada kakitangan IES Abroad Cape Town, rakan-rakan pelajar anda, bandar Cape Town dan kawasan sekitarnya, sebagai tambahan kepada kampus Universiti Cape Town. Orientasi berterusan dengan perjalanan di sepanjang Laluan Taman, garis pantai selatan-selatan Afrika Selatan, di mana anda meneroka sistem gua, melawat pantai yang indah, kanu, mendaki, dan mengalami keindahan pemandangan landskap Afrika Selatan. Semasa orientasi kami, anda juga dapat menikmati lawatan ke pusat bandar Cape Town dan perbandaran tempatan. Anda akan menghadiri orientasi Universiti Cape Town (5-6 hari) yang memberi anda maklumat mengenai akademik, aktiviti ekstrakurikuler, dan peluang sukarelawan. Aktiviti Pejabat Program Akademik Antarabangsa termasuk lawatan di sekitar Tanjung Peninsula dan peluang untuk turut serta dalam acara dram gaya Afrika. Di samping itu, CORE ™, Orientasi Komprehensif IES Abroad

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 3.0 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 3.0 akan dipertimbangkan berdasarkan kes demi kes dan akan memerlukan dokumen tambahan yang digariskan dalam bahagian di bawah)
 • Sophomore, Junior, atau kedudukan Senior apabila program bermula. Pemohon perlu mempunyai sekurang-kurangnya tiga semester tentu saja bekerja apabila mereka mendaftar di UCT (semester pertama semester pertama boleh memohon). Sesetengah kursus universiti tempatan mungkin tidak tersedia untuk pelajar-pelajar dari kedudukan Sophomore.

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Visa pelajar diperlukan untuk memasuki Afrika Selatan. Selepas kemasukan, anda akan menerima lebih banyak maklumat tentang proses permohonan dan sebarang yuran berkaitan. Proses permohonan visa untuk warga bukan AS boleh menjadi sangat panjang, sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 13,410
 • Perumahan: $ 3,795
 • Insurans: $ 395
 • Jumlah: $ 17,600

Tahun akademik

 • Tuisyen: $ 24,125
 • Perumahan: $ 7,590
 • Insuran: $ 790
 • Jumlah: $ 32,505

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini May 20, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Julai 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sepenuh masa
Price
Harga
17,600 USD
Kos program Fall 2018
Locations
Afrika Selatan - Cape Town, Western Cape
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 30, 2019
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Nov. 30, 2019
Dates
Jan. 2019
Afrika Selatan - Cape Town, Western Cape
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Jun 30, 2019
Julai 2019
Afrika Selatan - Cape Town, Western Cape
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Nov. 30, 2019