Ceea kelas musim panas antarabangsa

Umum

Penerangan Program

CEEA Kelas Summer Antarabangsa

Program

Jika anda suka filem dan siri TV dan mahu menulis skrip (atau telah lakukan); jika anda mahu untuk melatih kemahiran anda dalam suasana lagi mencabar persahabatan, di tengah-tengah salah satu daripada bandar-bandar yang paling memberi inspirasi dan cantik di dunia ... kursus ini adalah untuk anda!

kelas musim panas kami adalah sebuah intensif 3 minggu bengkel di salah sebuah sekolah screenwriting paling berprestij dan selektif dalam Perancis: Conservatoire Européen d'écriture audiovisuelle (CEEA, Eropah Writing School).

Bengkel musim panas menawarkan berkualiti tinggi, pendekatan hands-on kepada seni penulisan skrip ... dalam persekitaran pembelajaran yang unik.

Sekolah ini terletak dalam abad ke-18 yang menakjubkan Hôtel de Massa, di arrondissement ke-14. Ia adalah betul-betul bersebelahan dengan Balai Cerap dan hanya beberapa jalan dari Luxembourg Gardens, kawasan Montparnasse meriah ikonik dan Latin Quarter di mana begitu ramai penulis, pembuat filem dan artis telah hidup, bekerja dan belajar.

Sama Filem antarabangsa, Kesenian atau pelajar Sastera (pada masa ini di sekolah atau mempunyai baru menamatkan pengajian) serta golongan profesional muda dalam industri filem atau TV, dengan semangat yang serius untuk screenwriting, padang Summer kami diuruskan seperti bilik penulisan profesional, diselia oleh penulis skrip yang berpengalaman dan mantap.

Dalam tempoh tiga minggu,

  • Setiap peserta akan menulis lapan minit filem pendek, dari padang untuk dialog
  • Genre, topik dan watak-watak yang tidak dikenakan; tetapan, latar belakang cerita dan format yang walaupun, untuk memastikan keselarasan antara filem ditulis semasa kursus.
  • Selain menulis skrip mereka, peserta akan mempraktikkan dramaturgi dengan teori sedikit, analisis pemandangan dan banyak latihan kreatif.
  • Setiap peserta akan membaca dan memberi maklum balas yang membina mengenai teks peserta lain. Belajar membaca cerita adalah sama pentingnya dengan mengetahui bagaimana untuk menulis mereka.
  • Ditambah Kelas Summer: menggunakan Paris sebagai bahan kreatif yang unik! Terima kasih kepada lokasi yang ideal CEEA ini, para peserta akan dibimbing melalui kawasan-kawasan perumahan yang kurang dikenali (misalnya Chinatown dan la Butte aux Cailles) dan pengalaman dengan cara yang asal tempat-tempat yang paling terkenal di Left Bank. Cerita, di Paris, adalah hanya sekitar sudut!

Pada akhir Kelas Summer, setiap penulis akan menulis / filemnya sendiri pendek (10 muka surat max). Mereka akan belajar salah satu aspek yang paling merangsang dan sukar profesion penulis skrip, seperti bagaimana untuk memberi makan kepada sudut pandangan peribadi dan sensitiviti mereka yang unik ke dalam rangka kerja yang dikenakan.

Matlamat

  • Tulis fiksyen pendek koheren dan baik berstruktur
  • Memperbaiki alat naratif anda dengan latihan dan membaca
  • Mencari suara penulis unik anda dengan bermain dengan tetapan yang dikenakan, latar belakang cerita dan format

Fakta utama

64H / 14 HARI TARIKH: DARI JUN 28TH KE Julai 20TH (NO CLASS pada hari Jumaat dan hujung minggu) BILANGAN PESERTA: 10 PELAJAR MAX HARGA: 3000 EUROS TTC

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Created in 1996 and recognized by the French Ministry of Cultural Affairs, the CEEA’s mission is to train screenwriters and prepare them for their professional environment.

Created in 1996 and recognized by the French Ministry of Cultural Affairs, the CEEA’s mission is to train screenwriters and prepare them for their professional environment. Baca Ringkas