Untuk 14-18 Tahun Lama: Institut E3: Pendidikan Kejuruteraan Eksperimen

Umum

Penerangan Program

Institut Kejuruteraan

Institut Kejuruteraan Totino-Grace
E3: Pendidikan Kejuruteraan Eksperimen

Institut Kejuruteraan Totino-Grace secara intelektual akan melibatkan dan mencabar pelajar dengan kurikulum yang ketat yang merangkumi kursus yang memberi tumpuan kepada kejuruteraan, serta pendedahan kepada bidang kejuruteraan melalui komponen program yang berlaku di luar kelas.

Komponen Institut

 • Kurikulum Kolej-Prep dengan penekanan pada Matematik dan Sains dan juga termasuk kemahiran belajar berasaskan projek pemikiran kritikal, bercakap awam dan kolaboratif.
 • Kursus yang diperlukan dalam Matematik dan Sains serta tiga semester kursus kursus Kejuruteraan.
 • Aktiviti Seminar dan Pengayaan termasuk ceramah, lawatan lapangan dan persembahan di luar bilik darjah.
 • Peluang Mentorship dengan profesional dalam kerjaya Kejuruteraan.
 • Internship / Field-Experience memberikan pengalaman langsung yang penting dalam pelbagai bidang Kejuruteraan.
 • Pusat Aktiviti Kokurikulum di sekitar STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, dan Matematik) peluang.
 • Projek Capstone yang memuncak pengalaman pelajar dalam Institut.
 • Perspektif Global melalui sambungan Kejuruteraan antarabangsa yang inovatif.

119626_TG11.jpeg

Institut Kejuruteraan - Pengalaman Pelajar

Sophomores

Pada tahun pertama mereka di Institut E3, kedua-dua peringkat akan berpartisipasi dalam kem musim panas untuk membangkitkan dan memperkenalkan pelajar ke dalam proses rekabentuk kejuruteraan. Kerja kursus mereka akan mendedahkannya kepada bidang kejuruteraan, khususnya: kejuruteraan apa, jurutera apa, dan pelbagai jenis kejuruteraan. Pelajar akan belajar dan menggunakan proses rekabentuk kejuruteraan dan mengikutinya untuk mencipta penyelesaian untuk mencipta cabaran. Pelajar juga akan mempelajari beberapa asas CAD dan kemahiran pemesinan yang diperlukan untuk menghasilkan model dan prototaip untuk penyelesaian mereka. Pelajar akan bekerja sebagai pasukan pada cabaran reka bentuk dan memberikan persembahan penyelesaian mereka. Kohort akan menghabiskan sehari di Target Corporation, bertemu dengan jurutera dan belajar tentang pendidikan, minat dan bagaimana mereka menerapkan pendidikan, kemahiran, dan bakat mereka untuk pekerjaan mereka.

119625_TG12.jpeg

Juniors

Ahli kohort junior akan berpartisipasi dalam kem musim panas di Universiti St. Thomas yang memberi tumpuan kepada cabaran reka bentuk dalam elektronik dan roket. Dalam kelas Kejuruteraan 2 mereka, pelajar terus meneroka kepakaran kejuruteraan dan pekerjaan. Pelajar akan menggunakan pengetahuan dan kemahiran mereka dalam Kejuruteraan 1 dalam empat projek pasukan utama sepanjang semester. Penekanan akan diberikan setelah mengikuti proses reka bentuk kejuruteraan untuk menghasilkan penyelesaian kreatif untuk cabaran yang diberikan kepada mereka. Projek akan dipilih dari pelbagai bidang kejuruteraan, dan penyelesaian mereka akan diuji melalui penggunaan model dan prototaip yang dihasilkan melalui pelbagai proses pembuatan, termasuk penggunaan pencetak 3D dan pemotong laser, Arduinos, dan fabrikasi menggunakan peralatan kedai . Pelajar terus membangunkan kemahiran persembahan mereka dengan setiap projek dan menjadi lebih selesa dengan penulisan teknikal. Juniors mempunyai peluang untuk bertemu dengan jurutera di Ibu Pejabat Operasi Medtronic, melawat makmal dan kemudahan mereka dan belajar tentang pelbagai jenis kejuruteraan dan profesional yang bekerja untuk syarikat itu.

119618_TG5.jpeg

Warga tua

Pada tahun terakhir mereka di Institut E3, warga tua akan mengambil bahagian dalam kursus untuk mengambil projek kejuruteraan dari konsep hingga selesai. Mereka akan membentangkan projek dan penemuan mereka kepada khalayak yang lebih besar. Proses ini akan melibatkan konsep, merancang, menguji, mengubah suai, menyampaikan produk atau sistem berfungsi.

119621_TG2.jpeg

Maklumat untuk Pelajar yang Berminat

Siapa yang patut memohon kepada Institut E3?

Institut E3 terbuka kepada semua pelajar semasa dalam gred ke-9, khususnya yang mempunyai minat dalam bidang kejuruteraan. Institut mencari pelajar yang mempunyai kepelbagaian kemahiran, minat, latar belakang dan kebolehan. Pelajar yang suka matematik atau sains, pembelajaran mudah alih, penyelesaian masalah kreatif dan keupayaan untuk berkomunikasi dengan pelbagai kumpulan amat digalakkan untuk memohon. Institut ini menggalakkan wanita untuk memohon program tersebut. Dengan pelbagai latar belakang, kebolehan, dan kemahiran, Institut E3 akan menjadi pengalaman yang kaya dan bersemangat untuk semua yang terlibat.

119630_TG6.jpeg

Kemahiran apa yang akan saya buat?

Berikut adalah senarai pendek kemahiran yang akan anda usahakan sebagai sebahagian daripada Institut E3:

 • kreativiti
 • penyelesaian masalah
 • pemikiran kritis kreatif
 • kerja berpasukan
 • kemahiran persembahan dan komunikasi
 • keupayaan untuk membina dan membina model
 • aplikasi matematik dan kemahiran sains
 • draf bantuan komputer
 • pengekodan

119619_TG3.jpeg

Berapa tahun saya akan terlibat dengan Institut?

Institut E3 adalah program 3 tahun di mana sekumpulan pelajar akan bekerja di pelbagai komponen. Setiap tahun, kumpulan pelajar akan mengambil kursus kejuruteraan satu semester, serta keperluan Institut lain (4 tahun matematik dan sains, penyertaan dalam seminar / aktiviti pengayaan dan lawatan lapangan, kerjasama dengan mentor profesional, dan kejuruteraan- pengalaman membayangi pekerjaan yang berkaitan). Institut akan bermula dengan seminar pada musim panas sebelum tahun kedua tahun.

119628_TG13.jpeg

Apakah proses permohonan?

Sesi Maklumat

Para pengarah program mengetuai sesi maklumat untuk pelajar baru yang berminat dan ibu bapa / penjaga mereka pada bulan Januari.

Permohonan

Borang permohonan dalam talian disediakan selepas mesyuarat dan mesti dikemukakan oleh tarikh akhir yang dikenalpasti.

Borang Cadangan

Pelajar mesti meminta guru untuk melengkapkan borang cadangan. Pelajar dinasihatkan untuk memberikan masa yang mencukupi untuk guru menyelesaikan dan mengemukakan borang.

Temu bual

Pemohon akan dijemput untuk mengambil bahagian dalam temu bual dengan pengarah program untuk membincangkan minat pelajar, kemahiran dan pengalaman masa lalu. Temubual akan berlangsung pada bulan Februari.

Pemberitahuan

Pelajar akan dimaklumkan tentang penerimaan mereka ke Institut E3 sebelum selesai pendaftaran kursus pada bulan Februari.

119631_TG7.jpeg

Tarikh Akhir Kemaskini November 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Totino-Grace is more than just a high school. Totino-Grace is a student's best preparation for life: inspiring and faith-filled, rigorous and engaging, creative and collaborative — a school where each ... Baca lebih lanjut

Totino-Grace is more than just a high school. Totino-Grace is a student's best preparation for life: inspiring and faith-filled, rigorous and engaging, creative and collaborative — a school where each student will develop confidence in themselves and their futures. Baca Ringkas