Kursus: Program Musim Panas dalam Seni Bina

European Centre for Career Education

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus: Program Musim Panas dalam Seni Bina

European Centre for Career Education

Matlamat utama Program Summer on Architecture adalah untuk merangkumi pelbagai bidang berkaitan profesion yang biasanya tidak dipelajari di sekolah seni bina; sesuatu yang akan sangat membantu para pelajar di dunia nyata.

Seni Bina, Pembangunan Tanah, Harta Tanah

Pada mulanya, kerja arkitek muda dilakukan di bawah pimpinan arkitek kanan. Sebagai arkitek junior kemajuan dalam kerjaya mereka, mereka menjadi pemimpin di pelbagai projek sendiri. Program ECCE, pada umumnya, berorientasi ke arah menyediakan pelajar untuk kerjaya masa depan dalam pelbagai bidang dan menjadi pemimpin dalam profesion mereka. Program Seni Bina ECCE unik kuliah direka berdasarkan itu. Tiga bahagian kurikulum (kuliah, program magang, dan tugasan reka bentuk) akan memberi pelajar lebih yakin dan pemahaman yang lebih baik mengenai dunia perniagaan seni bina, perancangan, hartanah, pembangunan tanah, dan pembinaan.

Struktur Am Program

Bahagian I - Kuliah (3 minggu, 8 Julai hingga 26 Julai)

Ceramah ini dijalankan dalam tempoh 3 minggu.

Kumpulan pertama kuliah diajar di bilik darjah dan menumpukan pada subjek berorientasi kerjaya seperti kerjasama antara arkitek, pemaju tanah dan perunding hartanah, reka bentuk seni bina bangunan komersial dari sudut pandangan komersial, bekerja dengan pelanggan dan pihak berkuasa, merancang dan pengurusan pertumbuhan bandaraya dan lain-lain. Kami akan menyentuh mengenai proses pembangunan tanah dan membincangkan bagaimana pelbagai trend pasaran (misalnya bandar pintar, hotel, runcit, pejabat, kediaman) memberi kesan kepada proses reka bentuk dan pembangunan; kami akan mengajar kemahiran yang diperlukan oleh para pelajar untuk menjadi pemimpin pasukan dalam proses itu.

Kumpulan kuliah kedua akan membawa pelajar ke luar dan menggunakan City sebagai kelas. Mereka akan mengkaji bangunan dan kejiranan bersejarah dan kontemporari tertentu di Prague, serta di Berlin dan Brno semasa lawatan, sedemikian rupa yang menyokong dan melengkapi kurikulum komersial dan berorientasikan perniagaan Sekolah ECCE. Kami juga akan meneroka aspek perniagaan dan perkembangan proses itu dalam pelbagai tempoh bersejarah, yang terwakili dengan baik di Prague. Idea ini adalah untuk mengajar dan mempelajari bagaimana sejarah dan projek-projek baru dan proses perancangan bandar mempengaruhi pemikiran dan trend semasa.

Kursus ini akan diajar oleh arkitek dan perancang tempatan dan antarabangsa yang terkemuka, profesional dari pembangunan tanah dan firma hartanah. Kami cuba untuk mengelakkan profesor tanpa pengalaman sebenar untuk berkongsi untuk memastikan bahawa pelajar akan mendapat orientasi sebenar dalam bidang mereka.

Bahagian II - Latihan Magang (3 - 4 minggu, 29 Julai hingga 16 atau 23 Ogos)

Selepas tiga minggu kuliah, para pelajar akan mengambil bahagian dalam Latihan Magang dengan firma seni bina dan pembangunan tempatan dan antarabangsa yang berpusat di Prague atau mungkin di negara-negara sekitarnya. Para pelajar akan mempunyai peluang untuk memohon dan memajukan pengetahuan yang diperoleh pada peringkat kuliah.

Bahagian III - Tugasan Reka Bentuk (6 minggu, 9 Julai hingga 16 Ogos)

Di samping itu, akan terdapat tugasan reka bentuk yang mudah yang berkaitan dengan kandungan kurikulum, untuk pelajar bekerja sepanjang tempoh program. Ia akan ditugaskan pada hari pertama kuliah. Beberapa arkitek, pemaju, dan profesor yang membentuk senarai Pensyarah kami akan terlibat dalam bengkel reka bentuk dan penilaian kerja pelajar.

Ceramah

Berikut adalah beberapa pensyarah untuk program Senibina dan kuliah mereka:

Ian Bogle, (Pengarah di Arkitek Ian Bogle, London, Prague, Hong Kong; Merancang Bangunan Hijau), Christian Junge, Dipl.Ing. Arch. MSc LSE (Urbanlogic Ltd, Rakan Kongsi Utama: Merancang dan Merancang Bandar Hijau), Vendula Hnídková, Ph.D. (Profesor di Institut Sejarah Seni, Prague: Senibina Cubis, dan Pergerakan Bauhaus), Sean Clifton, RIBA (Arkitek, Pengarah di pejabat Prague Jestico Whiles Arch: Aspek Komersial Seni Bina Kediaman), Dr. Richard Kurdiovsky, Mag. (Institut Sejarah Seni

Latihan

Program magang ECCE menawarkan pengalaman kerja yang sangat diperlukan dan unik dengan beberapa syarikat seni bina dan pembangunan terbaik di Prague dan luar negara:

Pelajar 3 - 4 minggu (pilihan pelajar 3 atau 4 minggu) di sebuah syarikat pembangunan seni bina atau hartanah pembangunan yang dipilih khusus oleh setiap pelajar berdasarkan hasil ujian (1-2 pelajar setiap syarikat). Pelajar boleh memilih antara tempoh 3 atau 4 minggu untuk Pelatih, bergantung kepada rancangan perjalanan mereka.

Latihan praktek sentiasa berada di bawah pengawasan yang rapat dan bimbingan wakil-wakil syarikat kanan, yang menghadiri para pelajar dan melatih mereka lebih jauh.

Kerja berasaskan pejabat yang berkaitan dengan amalan seni bina seperti penyelidikan, bekerja dengan pelbagai program perisian, menghadiri mesyuarat, melawat tapak pembinaan, dan sebagainya.

Rakan kongsi kami terdiri daripada syarikat-syarikat antarabangsa yang besar dengan skop yang luas untuk lebih kecil tetapi memberi tumpuan kepada amalan tempatan. Untuk program latihan seni bina, kami mempunyai rakan-rakan seperti Jestico Whiles Architecture, Urbanlogic Ltd., Chapman Taylor Architects, Aukett Swanke, Arkitek Ian Bryan, DAM architekti, GeddesKanka Architects, Projek AED dan banyak lagi.

Penerimaan Agung ECCE

Program Musim Panas Tradisional dibuka dengan:

Malam gala selamat datang untuk pelajar ECCE, yang memberi peluang untuk bertemu dengan orang-orang yang memberi inspirasi yang menyumbang kepada komuniti ECCE dan juga untuk bertemu dengan pelajar lain dari bidang pengajian lain (Undang-undang, Perniagaan Antarabangsa. Pada tahun 2019, Grand Reception akan berlangsung di pertengahan -July).

Penerimaan Grand juga berfungsi sebagai tempat mesyuarat tahunan wakil peringkat tertinggi dari syarikat Czech dan asing, ahli politik, diplomat, dan wakil akademik.

Hiburan

ECCE juga menawarkan pilihan hiburan pelajar yang pelbagai dan menarik semasa di Prague:

Kakitangan ECCE mengatur pelbagai acara pembinaan pasukan untuk pelajar sepanjang tempoh kuliah dan latihan. Kami menggalakkan pelajar mengambil bahagian dalam budaya tempatan dan melibatkan diri dalam gaya hidup setempat. Kami mengaturkan beberapa acara sosial termasuk lawatan bersiar-siar di Prague. Pelajar ECCE juga dapat melawat galeri dan muzium dan menghadiri konsert, teater, opera dan acara kebudayaan yang penting.

Kami juga mengatur perjalanan di sekitar Republik Czech dan negara-negara Eropah lain ke destinasi seperti Český Krumlov, Kutná Hora, Berlin.

Pengijazahan

Sijil Pengijazahan ECCE akan disediakan. Setelah selesai ceramah, pengurusan ECCE mengadakan upacara pemberian sijil yang tidak rasmi.

Sijil tamat pengajian ECCE dikeluarkan di bawah syarikat rakan ECCE yang menyediakan sijil latihan.

This school offers programs in:
  • English
European Centre for Career Education

Tarikh Akhir Kemaskini December 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 8, 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
1,500 EUR
Yuran pendaftaran € 1 500 Early Bird 31 Mac. Harga penuh ialah € 800.
Locations
Republik Czech - Prague, Prague
Tarikh mula : Julai 8, 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Ogos. 16, 2019
Dates
Julai 8, 2019
Republik Czech - Prague, Prague
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Ogos. 16, 2019