Kursus: Program Musim Panas dalam Perniagaan Antarabangsa

European Centre for Career Education

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus: Program Musim Panas dalam Perniagaan Antarabangsa

European Centre for Career Education

Konsep "Pembelajaran mengikut Pengalaman"

Pengetahuan komprehensif bidang seseorang adalah penting, tetapi pemimpin yang benar dalam perniagaan perlu dapat menerapkan pengetahuan tersebut dalam praktik. Matlamat kami adalah untuk menyediakan graduan ECCE dengan kelebihan tambahan dan membantu mereka menonjol dari rakan-rakan mereka. Program ini diberikan 4 kredit ECTS untuk setiap graduan yang berjaya.

Kami mahu pelajar ECCE mengalami apa yang mereka suka untuk bekerja dalam bidang urus niaga perniagaan antarabangsa dan meningkatkan lagi kemahiran mereka, dengan memberi tumpuan kepada pembangunan peribadi dan profesional mereka. Topik-topik yang diliputi oleh Program Musim Panas di Perniagaan Antarabangsa pada tahun 2019 akan dipilih dengan teliti agar sesuai dengan dunia perniagaan yang sentiasa berubah. Topik mungkin berbeza sedikit dari setiap tahun.

Ceramah

Semua pensyarah kami adalah pakar dan perintis dalam bidang mereka. Mereka akan melibatkan pelajar selama tiga minggu kuliah intensif. Skop kuliahnya adalah dari pandangan ke arah aliran semasa kepada keperluan perniagaan dan perdagangan yang sangat penting. Pensyarah ECCE adalah wakil berpengalaman dari syarikat terkemuka, baik di Republik Czech dan di seluruh dunia. Ini termasuk:

Radek Špicar (Presiden, Institut Aspen), Radka Dohnalová (Pengasas dan pemilik, Harvard Uni Graduate, Atairu), Leoš Dvořák (Kepala Digitalisasi, Siemens Republik Czech), Václav Nekvapil (Mitra Urusan, Hubungan Pemerintah CEC), Klára Sommerová -Founder dan ketua, (S)), Miroslav Černý (Koordinator Jabatan Harta Intelek, ŠKODA AUTO as), Petra Hrušková (Rakan Perniagaan, EMEA Emerging Markets, Google), Pavlína Louženská (Perniagaan

Latihan

Latihan kami adalah pengalaman yang betul dan akan mendorong pelajar ke tahap yang lebih tinggi.

Latihan ini adalah sesi pengalaman kerja selama 4-5 minggu yang diatur di sebuah syarikat yang dipilih untuk setiap pelajar berdasarkan hasil ujian ECCE, dengan 1-2 siswa per perusahaan. Latihan praktikal sentiasa berada di bawah pengawasan yang rapat dan bimbingan wakil syarikat senior yang menjaga pelajar, melatih mereka dan membantu mereka berkembang. Skop kerja yang dilakukan oleh pelajar kami semasa latihan mereka biasanya termasuk sisi praktikal kerja pejabat, seperti penyelidikan, terjemahan, penggubalan dokumen, penulisan memorandum, menghadiri mesyuarat, dll.

Tugas kerja pelatih individu disesuaikan untuk memenuhi keperluan peribadi dan profesional setiap pelajar. Pelajar boleh memilih magang di beberapa rakan ECCE antarabangsa yang terletak di pelbagai bandar raya Eropah. Peluang magang ini terdiri daripada syarikat-syarikat antarabangsa yang terbesar dengan skop aktiviti yang luas untuk yang lebih kecil dan lebih fokus. Pada masa lalu, ini termasuk: PwC, T-Mobile, Unicredit Bank, Siemens, Exon Mobile dan sebagainya.

Syarikat rakan ECCE memberikan surat rujukan latihan untuk menjadi lebih berdaya saing di masa hadapan, sama ada untuk permohonan pendidikan lanjut atau permohonan pekerjaan.

Penerimaan Agung ECCE

Program Musim Panas Tradisional dibuka dengan:

Malam gala selamat datang untuk pelajar ECCE, yang memberi peluang untuk bertemu dengan orang yang memberi inspirasi yang menyumbang kepada komuniti ECCE dan juga untuk bertemu pelajar lain dari bidang pengajian lain (Undang-undang dan Senibina). Pada tahun 2019, Grand Reception akan berlangsung pada pertengahan Julai.

Penerimaan Grand juga berfungsi sebagai tempat mesyuarat tahunan wakil peringkat tertinggi dari syarikat Czech dan asing, ahli politik, diplomat, dan wakil akademik.

Hiburan

Pelajar kami ditawarkan pelbagai aktiviti ekstrakurikuler semasa Program Musim Panas.

Kakitangan kami mengatur pelbagai acara pembinaan pasukan sepanjang tempoh kuliah (bulan pertama) Program Musim Panas. Matlamatnya adalah untuk melibatkan pelajar dalam pelbagai aktiviti masa lapang dan memperkenalkannya kepada budaya Eropah dengan cara yang menghiburkan dan mudah dihadam. Kami mengadakan permainan melarikan diri, sesi karaoke, permainan laser dan barbeku, dan kami bersiar-siar di Prague dan membeli produk tradisional dan cenderahati. Perjalanan di sekitar Republik Czech dan di luar negara juga dianjurkan, dengan destinasi seperti Český Krumlov, Kutná Hora, Vienna, Berlin dan sebagainya.

Kredit Pengijazahan dan ECTS

Sijil Pengijazahan ECCE dengan pengiktirafan di seluruh dunia disediakan.

Berikutan penghujung kuliah musim panas, ECCE mengadakan majlis penyampaian sijil tidak rasmi, biasanya dalam bentuk acara malam petang. Sijil Graduation ECCE dikeluarkan di bawah naungan Universiti Charles di Prague. (Universiti yang tertua di Eropah Tengah dan Timur, 1348) dan menyediakan 4 kredit ECTS kepada setiap graduan Program Musim Panas Perniagaan.

This school offers programs in:
  • English
European Centre for Career Education

Tarikh Akhir Kemaskini December 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 8, 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
3,200 EUR
Yuran pendaftaran € 3 200 Early Bird 31 Mac. Harga penuh ialah € 3 500
Locations
Republik Czech - Prague, Prague
Tarikh mula : Julai 8, 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Ogos. 23, 2019
Dates
Julai 8, 2019
Republik Czech - Prague, Prague
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Ogos. 23, 2019