Kursus dalam Seni Bina dan Urbanisme

La Salle Almere

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Kursus dalam Seni Bina dan Urbanisme

La Salle Almere

Satu kursus di dua bandar! Kursus ini mengkaji seni bina dan urbanisme dua bandar Eropah (Barcelona dan Almere) dengan latar belakang budaya dan sejarah yang sangat berbeza. Barcelona diasaskan sebagai bandar Rom dan telah berkembang melalui zaman; Almere adalah bandar termuda di Belanda dan telah melonjak terus ke masa depan. Tetapi ada sesuatu yang mereka mempunyai persamaan: kedua-dua mereka meletakkan perspektif inovasi dan mempunyai kemampanan dalam perniagaan teras pembangunan mereka.

Tarikh dan Jadual

Minggu 1: dari 06.07.2015 hingga 10.07.2015

Minggu 2: dari 13.07.2015 hingga 17.07.2015

Tahap Kursus: Asas untuk Perantaraan

Kredit: Kursus ini menyampaikan 2.5 ECTS per peringkat Sijil Kehadiran

Bangunan dan tapak yang akan dikunjungi adalah contoh penggunaan teknologi dan penjimatan tenaga yang cekap. Mereka semua adalah sebahagian daripada perubahan dalam model seni bina yang menyumbang untuk memperbaiki kehidupan harian rakyat dan pengurusan perkhidmatan bandar.

Barcelona sentiasa menjadi pusat perniagaan dan budaya yang penting dan ciri-ciri tersebut dapat dikesan dalam urbanisme dan seni bina: dari koloni Romawi, Barcino, dan tembok yang masih tinggal di bandar zaman pertengahan dengan pembinaan revolusioner dalam gaya gothic Catalan. Dari pengembangan bandar itu pada abad ke-XIX dengan Rancangan Cerdà, itulah kerangka di mana Modernisme dibangunkan, hingga akhir abad XX, ketika kota itu dicipta kembali dengan vila Olimpik dan kawasan 22 @.

Almere telah menubuhkan reputasi antarabangsa sebagai buaian senibina moden. Beberapa arkitek yang paling terkenal di dunia telah meninggalkan tanda tahan lama mereka di bandar. Ciptaan mereka yang bercita-cita tinggi dan inovatif telah mengubah bandar menjadi pameran reka bentuk bandar abad ke-21, dengan bangunan yang berkaitan dan projek perumahan percubaan.

Pakar Fedde Huistra dan Bas Ten Brinke.

Metodologi Sesi mengenai Urbanisme dan Seni Bina: Aspek Keberlanjutan akan diajarkan di tapak, dengan sokongan beberapa kuliah dalam rumah untuk memberikan latar belakang dan ikhtisar yang diperlukan. Pelajar digalakkan untuk bertanyakan soalan, secara aktif mengambil bahagian dalam perbincangan, dan mengulas mengenai bahan bacaan yang diberikan.

Objektif Tahu terlebih dahulu bagaimana teknologi baru sedang digunakan di bangunan pintar dan bandar pintar Pengalaman apa arkitek dan perancang bandar lakukan untuk mewujudkan persekitaran yang lebih lestari Memahami manfaat yang dapat ditawarkan oleh bandar melalui peralihan dari tradisional kepada model yang mampan dan pintar

Siapa yang patut hadir? Semua orang yang berminat dengan pendekatan yang mampan untuk pembangunan seni bina dan bandar, tanpa latar belakang atau tidak terhad dalam bidang kepakaran ini

Harga setiap peringkat *

€ 750 - Bahan Kursus Kursus

  • Diskaun akan dikenakan sekiranya kedua-dua peringkat dihadiri. Dalam kes ini jumlah bayaran adalah € 1250

Nota PENTING

Modul akan dibuka hanya sekiranya bilangan peserta minimum telah dicapai. Semua peserta berdaftar akan dimaklumkan mengenai keputusan pergi / tidak pergi paling 24 jam selepas tarikh akhir pendaftaran modul melalui e-mel. Peserta diminta untuk tidak menempah penerbangan mereka sehingga keputusan pergi rasmi telah diterima.

Kategori

Seni bina

Jenis kursus

Sekolah musim panas

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
750 EUR
* Diskaun akan dikenakan sekiranya kedua-dua peringkat dihadiri. Dalam kes ini jumlah bayaran adalah € 1250
Information
Deadline
Permintaan Maklumat
Week 2: from 13.07.2015 to 17.07.2015
Locations
Belanda - Almere, Flevoland
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Week 2: from 13.07.2015 to 17.07.2015
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
Belanda - Almere, Flevoland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Week 2: from 13.07.2015 to 17.07.2015
Tarikh akhir Permintaan Maklumat