Read the Official Description

Diploma Eksekutif (DAS)

Adakah anda sedang mencari cabaran dan kerjaya peningkatan profesional? Kemudian mendapatkan Diploma Eksekutif anda, dalam Teknologi Maklumat dan Komunikasi (ICT) atau Pengurusan utiliti, dan menjadi sebahagian daripada rangkaian kami!

Diploma Eksekutif menyediakan para peserta dengan kemahiran analitikal, berfungsi, dan interpersonal yang diperlukan untuk berjaya dalam ICT yang semakin kompleks dan global serta perniagaan utiliti dan persekitaran pengurusan.

Diploma Eksekutif dalam ICT atau Management Utility mewakili dalam jumlah minggu 10 kursus dengan 20 modul dan boleh disiapkan sambilan atau sepenuh masa. Program ini dianjurkan dalam blok mingguan (Isnin hingga Sabtu), dengan setiap blok yang terdiri daripada dua modul. Separuh daripada masa kelas ditumpukan kepada pemerolehan pengetahuan baru dalam kawasan subjek concernend, manakala baki masa diperuntukkan kepada kajian kerja dan kes praktikal (dalam ICT atau Management Utility).


Bahasa Pengantar


Bahasa Inggeris adalah bahasa tunggal pengantar. Peserta dalam kursus iimt oleh itu memerlukan pengetahuan bahasa tersebut.


Peperiksaan


Setiap satu daripada 20 modul diikuti oleh pemeriksaan yang bertulis atau lisan berdasarkan bahan yang dilindungi semasa kursus. Berjaya peperiksaan siap boleh kemudian diiktiraf bagi program MBA Eksekutif iimt.


ECTS-Kredit


Dengan melengkapkan Diploma Eksekutif, pelajar menerima 60 ECTS-Kredit termasuk Diploma Eksekutif yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dalam ICT atau Management Utility Universiti Fribourg.

Struktur Kursus

Program Eksekutif direka sebagai satu siri modul dianjurkan di seluruh bidang mata pelajaran yang berbeza dengan satu, dua atau tiga modul dalam setiap mata pelajaran. Setiap modul merangkumi tahap kesukaran yang semakin meningkat. Pengetahuan teori yang disediakan pada mulanya diikuti oleh tumpuan kepada penyelesaian masalah praktikal, dan pengetahuan khusus dalam topik yang dipilih.

See 1 more programs offered by IIMT University of Fribourg »

This course is Campus based
Start Date
Feb. 2020
Duration
1 - 4 
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Feb. 2020
Application deadline

Feb. 2020

Location
Application deadline
End Date