Diploma dalam bahasa inggeris

Sharda University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma dalam bahasa inggeris

Sharda University

Diploma dalam bahasa Inggeris

Kursus ini bertujuan untuk mempelajari bahasa melalui sesi berasaskan aktiviti dan meneroka dimensi budaya yang berkaitan dengan bahasa. Tempoh kursus ialah 4 semester. Penuntut yang telah menyelesaikan 2 semester kursus ini akan diberikan sijil dalam bahasa; Selepas berjaya menamatkan 4 semester, pelajar akan dianugerahkan diploma. Kursus ini membawa 44 kredit untuk semester 2 dan 88 kredit untuk 4 semester.

Kelayakan

  • Sr. Menengah (10 + 2) dengan sekurang-kurangnya 50% markah
  • Calon mestilah Mahir dalam Bahasa Inggeris Komunikasi.

Garis Panduan Kemasukan

  • Kriteria pemeriksaan pra-kelayakan untuk program Under Siswazah Kelas ke-12 dari mana-mana papan diiktiraf India. Bagi warga asing, kelayakan pra untuk program Under Siswazah adalah sijil bersamaan dengan Kelas peperiksaan ke-12 di negara ini dan memenuhi kriteria yang setara Persatuan Universiti India.
  • Kriteria pra-kelayakan untuk program Siswazah adalah tamat pengajian dari mana-mana universiti yang diiktiraf di India. Bagi warga asing, kriteria pra-kelayakan untuk program Siswazah adalah ijazah yang dianugerahkan oleh Universiti di negara tertentu dan memenuhi kriteria yang setara 'Persatuan Universiti India.
  • Pemohon yang telah muncul peperiksaan akhir mereka tamat pengajian tahun dalam tahun 2015 juga boleh memohon untuk kemasukan ke program Siswazah.
  • Universiti berhak untuk menilai keupayaan calon melalui GD / PI sebelum dimasukkan akhir.
  • TOEFL / IELTS adalah wajib bagi warga asing yang tidak mempunyai bahasa Inggeris sebagai bahasa utama dalam pengajaran dan peperiksaan.
  • Untuk layak untuk kemasukan dalam Sharda University dalam program Under Siswazah, maka pemohon mesti melengkapkan 17 tahun pada 31 Disember tahun akademik di mana mereka memohon kemasukan.
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
India - Greater Noida, Uttar Pradesh
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
India - Greater Noida, Uttar Pradesh
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat