Read the Official Description

Program diploma akan menyediakan peserta dengan kesedaran, dan pendekatan kritikal kepada, pelbagai bukti sejarah di rantau Barat Utara.

Peserta akan membangunkan pelbagai kemahiran yang akan membolehkan anda untuk mengesan sejarah keluarga anda, mempelajari tradisi, kehidupan & mitologi di rantau ini, dan merangsang anda dalam tema sejarah tempatan & arkeologi. Program ini akan memperkenalkan peserta kepada pelbagai sumber primer & bahan-bahan lain, digunakan dalam penyelidikan cerita rakyat, keturunan, sejarah tempatan & arkeologi. Pelajar akan didedahkan kepada pelbagai strategi pengajaran dan pembelajaran yang inovatif, termasuk kerja lapangan dan pengalaman, semua yang disampaikan oleh pakar-pakar dalam bidang. Kursus ini terdiri daripada 6 modul - 3 setiap tahun. Tidak ada peperiksaan bertulis kerana semua modul dinilai sama ada dengan tugasan / projek kecil dan lain-lain Terdapat enam modul yang ditawarkan dalam struktur diploma. Pelajar dikehendaki melengkapkan 3 modul setiap tahun.

Peserta yang tidak mahu untuk melengkapkan penilaian Diploma Level 7 boleh melengkapkan program ini pada 'Asas Audit' di mana para peserta boleh menghadiri beberapa atau semua modul yang mereka mempunyai minat yang mendalam dalam. Modul boleh dibayar berasingan terlebih dahulu. Sila hubungi Pusat Pembelajaran Sepanjang Hayat (CLL) untuk maklumat lanjut mengenai pilihan ini.

Modul:

 • Pengenalan kepada Sejarah Tempatan
 • Cerita rakyat dan kehidupan rakyat
 • Pra-Kebuluran & Kebuluran Times di Barat Utara
 • Keluarga dan Genealogy
 • Mitos & Legends of the North West
 • Arkeologi di North West
 • 3 modul boleh didapatkan setiap tahun: Oktober - Mei

Apakah tempoh pengajian?

 • 2 tahun sambilan: Oktober - Mei setiap tahun
 • Kelas diadakan pada hari Sabtu dari 10:00-04:00
 • Sabtu tarikh Akademik Tahun 2016/17 10:00-04:00

Ia adalah sangat penting untuk menghadiri malam induksi. Induksi menggabungkan berikut:

 • Pendaftaran ke modul / program
 • Pengenalan kepada Moodle (on-line kemudahan pembelajaran)
 • Bagaimana untuk menggunakan Perkhidmatan Perpustakaan
 • Orientasi ke atas dan mengenai modul
 • Pengenalan kepada modul pemimpin / pensyarah

Apa yang pelajar-pelajar kita berfikir?

"Saya mengambil keputusan untuk mendaftar dalam kursus ini kerana saya sentiasa mempunyai kepentingan dalam sejarah tempatan. Saya tidak menjangkakan jumlah yang kita akan buat di dalam beberapa minggu pendek dan kelaparan yang saya akan membangunkan untuk mendedahkan lagi. Kursus ini adalah amat menarik dan, dalam Modul 1, kami telah meliputi Pembangunan Sejarah di Ireland; Sejarah peta, tinjauan, placenames dan fotografi di Ireland; Architecture 1800- kini dan Vernacular Architecture. Kuliah telah bermaklumat dan menyeronokkan. Saya tidak tahu jumlah sejarah duduk di depan pintu kita. Ia adalah besar bahawa kursus seperti ini telah ditubuhkan memberi orang biasa peluang untuk mencungkil rahsia kawasan penempatan mereka. "Simone Hickey" Saya benar-benar menikmati tahun pertama saya sebagai pelajar mengenai Padang Diploma "Budaya Rakyat dan Warisan Utara West ". pensyarah dan kakitangan kami di St. Angela adalah sangat mudah didekati dan paling berguna. Hal perkara diubah yang menjadikan untuk perbincangan yang menarik. Penceramah jemputan telah inspirasi. Saya tidak sabar untuk baki kursus ini. "Francis McCabe

Siapa yang Patut Memohon?

Program Diploma ini terbuka kepada semua, dan mungkin kepentingan tertentu kepada guru-guru sekolah rendah & menengah, pustakawan, Arkivis, kakitangan di pusat-pusat warisan dan muzium. Ia juga akan merayu kepada mereka yang berminat dalam cerita rakyat, kehidupan rakyat dan warisan Barat Utara Ireland dan seterusnya!

Apakah syarat-syarat kemasukan?

Tiada keperluan khusus kemasukan bagi Diploma Seni (Local Folklore & Warisan North West) dan tiada pengetahuan sebelumnya kawasan subjek yang diperlukan. Calon-calon yang berumur 21 tahun ke atas pada atau sebelum 1 Januari tahun kemasukan boleh mendapat kemasukan ke program ini atas dasar tahun matang. Calon-calon di bawah 21 tahun perlu memenuhi keperluan matrikulasi minimum.

Yuran Kursus untuk mencapai kelayakan Diploma:

 • yuran EU: € 990 setiap tahun (€ 330 setiap modul)
 • yuran pelajar EU Non: € 1, 800 (€ 600 setiap modul)

Yuran ini adalah tertakluk kepada semakan tahunan

Apa prospek masa depan yang ada untuk pelajar menamatkan pengajian program ini?

Peluang pekerjaan wujud dalam perpustakaan, arkib, pusat warisan, genealogi, penyelidikan dan muzium. Pelajar juga boleh meneruskan pengajian mereka melalui Kelayakan Kebangsaan Lembaga rangka kerja Ireland ke Aras 8 (Darjah), Aras 9 (diploma Siswazah / Tuan Ijazah) dan Tahap 10 (Pengajian Doktor Falsafah / PhD).

Apa perkembangan akademik boleh didapati di Kolej St. Angela selepas menamatkan kursus? Pelajar yang mencapai Diploma kepujian mungkin layak untuk kemasukan terus ke Sarjana dalam Pengajian Sejarah dan Warisan Barat Utara. Maklumat penuh mengenai MA ini boleh didapati di laman web kami.

Tarikh penutupan: Bagi Oktober 2016 permohonan pengambilan dibuka sehingga 31 Ogos 2016

Menganugerahkan Badan: National University of Ireland, Galway.

Program taught in:
English

See 4 more programs offered by St. Angela's College Sligo, a College of the National University of Ireland, Galway »

This course is Campus based
Start Date
Okt. 2019
Duration
Sambilan
Price
990 EUR
setiap tahun, yuran EU. yuran pelajar EU Non: € 1, 800 (€ 600 setiap modul).
By locations
By date
Start Date
Okt. 2019
Application deadline

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date