diploma dalam pengurusan perniagaan, nzim tahap 5

New Zealand Institute of Studies

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

diploma dalam pengurusan perniagaan, nzim tahap 5

New Zealand Institute of Studies

Diploma Pengurusan Perniagaan, NZIM Tahap 5

Kursus ini terdiri daripada enam kertas dan akan siap dalam tempoh dua semester. Kertas-kertas yang ditawarkan dalam program ini adalah sama seperti yang ditawarkan bagi Diploma NZ dalam perniagaan. Program ini sesuai Pelajar antarabangsa yang tidak mahu berbelanja lebih daripada dua semester di New Zealand.


Penerangan Kursus

Pelajar yang mendaftar dalam program-program ini dengan permit pelajar mesti belajar sepenuh masa selama tiga kertas pada satu masa. Pelajar mesti lulus empat daripada kertas wajib dan dua daripada kertas pilihan untuk menyelesaikan kursus. Pelajar hanya boleh mengurangkan bilangan kertas jika mereka berada dalam semester terakhir program mereka dan memerlukan kurang daripada tiga kertas kerja untuk melengkapkan kelayakan.

Pelajar pada Visa / Permit Pelajar perlu memenuhi syarat kehadiran sebagai syarat permit mereka.Kegagalan untuk memenuhi syarat ini boleh meletakkan apa-apa lanjutan untuk tujuan pembelajaran dalam bahaya.

Program intensif dan program Pemulihan ditawarkan serentak dengan semester biasa.


Profil Siswazah

Para graduan akan mendapat keputusan mereka yang berdaftar dengan kedua-dua NZQA dan NZIM [NZ Institut Pengurusan]. NZ Institut Pengurusan mengeluarkan Diploma ini. Sebahagian daripada murid mungkin berterusan untuk lagi dua semester melengkapkan tambahan enam kertas untuk layak Diploma NZ penuh dalam perniagaan.


Kemasukan ke Kursus

Pelajar mestilah berumur 18 tahun ke atas.

Tamat pengajian sekolah menengah (contoh: Intermediate atau 2 atau standard ke-12 di India atau sekolah tinggi di China)

Pelajar antarabangsa untuk yang Bahasa Inggeris bukan bahasa pertama mereka, juga mesti mempunyai Skor IELT 5.5 (akademik) tanpa band individu lebih rendah daripada 5.0, atau TOEFL markah sebanyak 550, atau keterangan bersamaan dengan penguasaan bahasa Inggeris.

Pelajar Dalam Negeri (NZ Rakyat dan mereka yang mempunyai taraf penduduk tetap) juga akan perlu menunjukkan beberapa bukti Kompetensi Inggeris sebelum pendaftaran akan diterima.


Modul Kursus

Kertas Teras

 • 530 Organisasi dan Pengurusan *
 • 560 Komunikasi Perniagaan *
 • 630 Kepimpinan
 • 636 Pengurusan Gunaan


Kertas Pilihan (pilih dua)

 • 400 Prinsip Perakaunan * atau 520 Persekitaran Ekonomi *
 • 469 Kemahiran Akademik untuk pengajian perniagaan **
 • 510 Pengenalan kepada Undang-undang Perdagangan *
 • 435 Asas Perniagaan Kecil
 • 541 Asas Pemasaran
 • 550 Pengkomputeran Perniagaan
 • 430 Kaedah Kuantitatif Perniagaan
 • Pengurusan 632 Operasi
 • 633 Pengurusan Sumber Manusia


* Dokumen-dokumen ini wajib bagi NZ Dip Bus. Kertas pilihan juga boleh termasuk satu kredit yang tidak ditentukan (jika diluluskan oleh NZIM)

** Pilihan ini hanya disediakan untuk pelajar yang telah menamatkan sijil NZIM dalam bahasa, budaya dan pengurusan (CLCM)

Tempoh: satu tahun

Mula Masa: Februari, April, Julai, September dan November setiap tahun. (Kelas mulai boleh didapati dari sekolah dan dipaparkan di laman web sekolah 's. Pelajar boleh memasukkan program dalam pelbagai cara.Sekolah ini mempunyai ke-

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
New Zealand - Auckland, Auckland
Tarikh mula : Mac. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mac. 2019
New Zealand - Auckland, Auckland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat