Diploma dalam pengurusan teknikal dan pengeluaran

LASALLE College of the Arts

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma dalam pengurusan teknikal dan pengeluaran

LASALLE College of the Arts

Diploma Pengurusan Teknikal dan Pengeluaran

Program ini melengkapkan anda untuk pekerjaan dalam pengurusan belakang pentas yang berkembang pesat orang dan teknologi dalam Industri Seni Persembahan. Anda diberi hands-on amalan dalam ini drama LASALLE, tarian, teater muzikal, dan produksi muzik, dan diberi peluang untuk menyumbang kepada filem, video, dan lain-lain bentuk paparan, pameran, dan acara. Anda dilatih untuk membangunkan kemahiran profesional anda dalam menguruskan semua aspek pengeluaran dan acara.

Paling penting, anda dilatih untuk projek menguruskan productions: mengendalikan penghibur dan artis; menjalankan latihan; menguruskan pentas, set unsur-unsur, pakaian, dan prop dari konsep untuk persembahan umum. Anda akan belajar untuk menguruskan orang, masa dan bajet, dan diberi kuasa untuk bekerja secara bebas dan sebagai sebahagian daripada satu pasukan.

Anda akan belajar untuk bekerja dengan pelakon, penari, pemuzik, artis visual dan juruteknik yang lain dalam merancang dan menguruskan kompleks aspek seni dan komunikasi.

Anda diajar dan dibimbing oleh profesional tempatan dan antarabangsa teater, pengamal, dan pakar-pakar dalam industri, serta artis yang mantap dan terkenal. Melalui memenuhi tanggungjawab khusus dan pengalaman yang diperolehi, anda akan mendapat kemahiran yang tidak ternilai, pengetahuan, dan kekuatan yang membawa kepada kerjaya yang mampan dalam bidang seni.

Penilaian: Penilaian adalah satu bahagian yang penting dalam proses pembelajaran, dan akan formatif dan diagnostik serta sumatif dan penilaian, memberikan maklum balas kepada pelajar di mana sahaja yang sesuai.

pembelajaran Penempatan adalah di mana pelajar ditawarkan peluang untuk mengalami pembelajaran di luar bilik darjah dalam kehidupan sebenar persekitaran kerja atau di institusi rakan kongsi diluluskan.


Laluan Kerjaya


Pengurus Pengeluaran, Pegawai Teknikal, Pengurus Teknikal, Peringkat Pengurus, Penolong Production, Peringkat Crew, Stage Mechanist, Lighting Juruteknik, Juruteknik Bunyi, Penolong Set Designer, Penolong kepada Designer Wardrobe, Dresser


Kerjaya yang berkaitan


Events Manager, Pengurus Venue, Theatrical pilot, Pengamal Installation Awam, Scenic Designer, Builder Scenic, Props Maker, Lampu Designer, Pereka Bunyi


Syarat Kemasukan

KEPERLUAN AKADEMIK

  • kelayakan Singapura Diiktiraf: Singapore-Cambridge GCE 'O' Level: 5 subjek (termasuk Bahasa Inggeris) di C6 lebih tinggi, atau yang diiktiraf setaraf dengannya.
  • Diiktiraf kelayakan antarabangsa: Sila klik di sini untuk melihat senarai

AUDITION & TEMUDUGA KEPERLUAN

tawaran Pengurusan Pengeluaran teknikal dan dengan banyak dan pelbagai peranan di belakang pentas dan kerjaya yang membuat persembahan secara langsung mungkin. Orang-orang yang menguruskan aspek teknikal - Lampu, Bunyi dan teknologi Audio-Visual - semua bekerjasama dengan penghibur, pengarah, pereka, dan komposer, semua dalam majlis yang sama - bersama-sama dengan orang-orang yang menguruskan orang, menguruskan masa, dan menguruskan kewangan. kemahiran seperti boleh dipindah milik dan boleh digunakan dalam pelbagai kerjaya.

Program ini bertujuan imaginatif, bersemangat dan berdaya cipta orang yang suka teater dan persembahan secara langsung - tetapi tidak mahu berada di hadapan penonton. Kami juga mendapatkan orang-orang yang suka bekerja dengan semua teknologi, peralatan dan jentera baru yang terlibat dalam membuat 'show' - dari galeri kecil intim untuk produksi yang berwarna-warni yang besar seperti The Lion King.

Sebahagian daripada anda suka untuk menarik, sebahagian dari kamu suka untuk menulis, sebahagian kamu lebih suka untuk membuat pita suara, kuasa-titik atau kolaj imej. Kami mahu tahu idea anda dan cita-cita anda, apa yang anda menikmati dalam Seni Persembahan - dan kami mahu tahu apa bidang yang anda paling berminat dalam meneroka. Untuk membantu kami mengenali anda dan idea-idea anda, anda dijemput untuk mengemukakan projek yang menjelma sebagai banyak aspek seperti yang anda mahu, yang berkaitan dengan cerita atau permainan yang anda tahu dengan baik.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
63,000 SGD
pelajar antarabangsa
Locations
Singapura - Singapore
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Singapura - Singapore
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat