Diploma dalam tarian

LASALLE College of the Arts

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma dalam tarian

LASALLE College of the Arts

Diploma Dance

Program ini bertujuan untuk lulus penari ekspresif dan mempunyai daya imaginasi yang yakin boleh memenuhi permintaan tarian jadikan di antara mereka dalam syarikat-syarikat tarian tempatan dan serantau, acara tarian, dan dalam syarikat-syarikat teater muzikal. Setelah tamat pengajian, anda perlu layak untuk menari di televisyen, dalam acara-acara korporat / komersil prestasi, dan perayaan budaya besar-besaran.

Anda akan mempelajari teknik-teknik tarian dan ungkapan-ungkapan dalam pelbagai gaya, tempoh dan genre, termasuk Pop, Sosial, Jazz, Dewan Menari, Ballet, dan Tarian Kontemporari. kajian kontekstual menyokong kefahaman yang perlu memiliki ciri-ciri yang berbeza, menambah amalan tarian dan tarian kemahiran. Anda akan dilatih untuk menjadi penari serba boleh dan fleksibel, selesa dengan apa-apa keperluan berhubung dgn perancangan tarian untuk popular, sosial, dan muzik tarian teater.

Essentials balet klasik, tarian kontemporari, dan teater fizikal diperkenalkan. teknik pembelajaran Pantas diajar untuk membolehkan menjimatkan masa profesional, serta pembelajaran sendiri dari sumber video. Kemahiran teknikal pula dengan projek-projek pengurusan untuk memahami laluan kerjaya dan pilihan, teknik uji bakat, dan kontrak pekerjaan.

latihan muzik akan meningkatkan pengetahuan anda gaya, irama, dan sumber budaya. kerjasama rentas disiplin kepada projek-projek dengan filem, Kesenian Media, dan Pemangku pelajar memperluaskan perspektif kreatif anda dan meningkatkan pemahaman anda tentang dunia seni semasa.

Diploma ini menyediakan latihan dan latihan perniagaan yang mempunyai pengalaman hands-on dalam pelbagai jawatan di atas pentas dan di belakang tabir, melengkapkan anda dengan kelayakan pekerjaan profesional dan asas yang kukuh untuk pengkhususan masa depan dalam koreografi, pendidikan, pengurusan, dan penyelidikan.

Penilaian: Penilaian adalah satu bahagian yang penting dalam proses pembelajaran, dan akan formatif dan diagnostik serta sumatif dan penilaian, memberikan maklum balas kepada pelajar di mana sahaja yang sesuai.

pembelajaran Penempatan adalah di mana pelajar ditawarkan peluang untuk mengalami pembelajaran di luar bilik darjah dalam kehidupan sebenar persekitaran kerja atau di institusi rakan kongsi diluluskan.


Laluan Kerjaya


Penari secara Stage, skrin, dan Peristiwa


Kerjaya yang berkaitan


Pengajar Dance


Syarat Kemasukan

KEPERLUAN AKADEMIK

  • kelayakan Singapura Diiktiraf: Singapore-Cambridge GCE 'O' Level: 5 subjek (termasuk Bahasa Inggeris) di C6 lebih tinggi, atau yang diiktiraf setaraf dengannya.
  • Diiktiraf kelayakan antarabangsa.

AUDITION & TEMUDUGA KEPERLUAN

Tugasan bertulis:
Untuk dikemukakan di ujibakat / temuduga anda.

  • Bersedia untuk bercakap tentang penari kegemaran anda dan / atau persembahan tarian yang tidak dapat dilupakan. Apa yang memberi inspirasi kepada anda, dan mengapa anda memilih untuk datang ke LASALLE.
  • Menulis tentang persembahan tarian Sungguhpun kamu telah melihat baru-baru ini. Adakah anda suka? Mengapa? (200-250 perkataan)
  • Adakah Waffles benar-benar lebih baik daripada Pancakes? (200-250 perkataan)

 Garis Panduan Audition

  • Anda akan dikehendaki untuk melakukan satu jam Ballet kelas / kelas Kontemporari separuh semasa Audition itu. gabungan tarian kontemporari tambahan boleh diberikan.
  • Jika anda rasa Contemporary Dance atau Ballet tidak terbaik menunjukkan keupayaan tarian semula jadi anda, anda boleh meminta untuk peluang untuk melakukan solo mengajar teknik lain, contohnya Jazz atau Hip Hop. Tempoh solo ini adalah untuk menjadi 1-3 minit. Jika anda meminta peluang ini, ia perlu dinyatakan dalam borang permohonan, tetapi tertakluk kepada kelulusan.
  • Jika anda sama sekali tidak mempunyai pengalaman dalam Ballet / Kontemporari, anda dikehendaki mengemukakan DVD diri menari dalam teknik yang anda sudah biasa dengan, sebelum tarikh uji bakat, atau untuk membawa DVD dengan anda untuk uji bakat.
This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Ogos. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
63,000 SGD
pelajar antarabangsa
Locations
Singapura - Singapore
Tarikh mula : Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Ogos. 2019
Singapura - Singapore
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat