Read the Official Description

Diploma Fesyen Vogue adalah program yang sangat intensif yang menyediakan pengenalan yang luas dan praktikal kepada industri fesyen. * Sesuai untuk graduan yang mencari tumpuan yang lebih vokasional, bagi para siswazah yang berminat untuk meneroka peluang dalam industri fesyen atau pendidikan fesyen, dan / atau sebagai alternatif secara berasingan kepada laluan berasaskan ijazah tradisional ke dalam industri. Ini adalah kursus peringkat level UKQCF 120 kredit.


* Diploma Fesyen Vogue menumpukan kepada komunikasi fesyen, bidang kepakaran utama kami; tiada kandungan reka bentuk fesyen.


Mengenai Kursus


Diploma Fesyen Vogue adalah program yang sangat intensif yang memberikan pengenalan yang luas dan praktikal kepada industri fesyen *. Ia sesuai untuk graduan mencari tumpuan yang lebih vokasional, untuk para siswa bukan berminat untuk meneroka peluang dalam industri fesyen atau pendidikan fesyen, dan / atau sebagai alternatif yang berdiri sendiri untuk laluan berasaskan ijazah tradisional ke dalam industri. Ini adalah kursus peringkat level UKQCF 120 kredit.
Semasa penggal terakhir, pelajar menjalankan penempatan kerja selama 4 minggu sebelum menyelesaikan projek komunikasi fesyen bebas dengan fokus pada bidang utama minat peribadi mereka. Kedua-dua istilah sebelum ini adalah tempoh kajian berasaskan kolej yang intensif yang memberikan gambaran mengenai amalan industri fesyen dengan pendirian akademik yang kuat.
Unit-unit ini disepadukan dan diajarkan bersama-sama dengan dua fasa pertama dalam Komunikasi Fesyen BA (Hons). Term 1 menyediakan asas untuk kajian lanjut dengan pelajar yang membangun kemahiran dalam komunikasi visual, penyelidikan dan analisis, dan meneroka sejarah dan konteks fesyen. Tumpuan istilah 2 adalah dalam amalan industri dan bagaimana fesyen dipromosikan. Istilah terakhir kemudian membolehkan setiap individu menumpukan perhatian kepada bidang industri fesyen yang mereka ingin bekerja atau belajar lebih jauh.

* Diploma Fesyen Vogue menumpukan kepada komunikasi fesyen, bidang kepakaran utama kami; tiada kandungan reka bentuk fesyen.


Tarikh Kursus
30 September 2019 - 5 Jun 2020


Yuran Kursus

2019: £ 26,040 termasuk VAT


Syarat kemasukan


Pemohon diploma akan dijangka telah menyelesaikan proses permohonan Tiga Peringkat (lihat Cara Memohon), untuk mempunyai arahan bahasa Inggeris yang baik (IELTS purata 6.5 atau ke atas) dan kelayakan minimum:
Pemohon dikehendaki mempunyai sekurang-kurangnya dua peringkat A (atau setara antarabangsa)
Pemohon mestilah berusia 18 tahun ke atas dengan permulaan kursus.

Program taught in:
English

See 8 more programs offered by Conde Nast College »

Last updated September 29, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 30, 2019
Okt. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
25,536 GBP
£ 25,536 termasuk VAT
By locations
By date
Start Date
Sept. 30, 2019
End Date
Jun 5, 2020
Application deadline
Start Date
Okt. 2019
End Date
Jun 14, 2019
Application deadline

Sept. 30, 2019

Location
Application deadline
End Date
Jun 5, 2020

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date
Jun 14, 2019

Inside the Condé Nast College of Fashion and Design