Diploma Kewangan dalam Operasi Perkhidmatan

Umum

Penerangan Program

Tujuan Diploma dalam Operasi Perkhidmatan Kewangan adalah untuk membangunkan pengetahuan pelajar dalam bidang perkhidmatan kewangan dan operasinya. Program ini terdiri daripada kurikulum yang fokus untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam industri perkhidmatan kewangan. Menguasai kurikulum akan menyediakan pelajar dengan keupayaan untuk mensintesis prinsip-prinsip operasi perkhidmatan kewangan secara profesional. Pengetahuan mendasar mengenai perkhidmatan kewangan global yang berkaitan dengan industri perkhidmatan kewangan akan dapat membolehkan pelajar yang berkelayakan bekerja di dunia dalam industri operasi perkhidmatan kewangan profesional. Program ini menekankan 5 kecekapan, integriti, dan penerapan etika dalam persekitaran profesional. Pelajar yang berjaya akan memperoleh perspektif pasaran kewangan global dan Afrika Selatan dan pemahaman yang mendalam tentang alam sekitar yang akan memberikan mereka kelebihan bersaing untuk pekerjaan.

Kemungkinan Kerjaya

Operasi pejabat tengah dan belakang: Pentadbir Operasi Kewangan, Penganalisis Operasi, Pegawai Risiko dan Pematuhan.

Syarat Kemasukan

  • APS minimum
    • 20 dengan Matematik
    • 22 dengan Literasi Matematik
  • Bahasa Inggeris: 3
  • Matematik: 3
  • Literasi Matematik: 5

NOTA:

  • Program-program dibentangkan dalam bahasa Inggeris sahaja.
  • Tahap pencapaian (rating) yang diperolehi untuk Orientasi Hidup TIDAK termasuk dalam pengiraan Skor Mata Kemasukan (APS).

Pendaftaran dan Tarikh Mula

Pendaftaran bermula pada bulan Januari dan kuliah pada bulan Februari untuk kedua-dua program kerja kursus Sarjana dan Siswazah.

Semua program penyelidikan untuk Sarjana dan PhD boleh mendaftar sepanjang tahun.

Tarikh Akhir: Akademik bermula pada bulan Januari dan berakhir pada bulan Disember. Tenggat waktu program ditentukan oleh tempoh program.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Baca lebih lanjut

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Baca Ringkas