Read the Official Description

Diploma Lanjutan (Sijil 4) dalam Kejuruteraan Aeronautik

Diploma Lanjutan (Sijil 4) dalam Aeronautical Engineering menyediakan pelajar dengan pengetahuan asas dan kemahiran untuk menyediakan mereka untuk pekerjaan atau melanjutkan pengajian dalam bidang Kejuruteraan.

Diploma lanjutan (Sijil 4) dalam Aeronautical Engineering telah direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan asas, kefahaman dan kemahiran untuk menjadi juruteknik pesawat. EAU menawarkan kursus ini sebagai laluan ke dalam industri aeroangkasa.

Ini adalah Sekolah Tinggi kelayakan vokasional yang setara, sesuai untuk pelajar berusia 16 tahun ditambah yang ingin suasana pembelajaran alternatif kepada High School.

Mengapa mendaftar di program ini?

Program ini direka bentuk untuk menyediakan kelayakan yang berkaitan dengan kerja yang sangat pakar dalam bidang penyelenggaraan penerbangan dan pembuatan. Ia menyampaikan pengetahuan, kemahiran dan memahami pelajar perlu menyediakan mereka untuk pekerjaan. Ramai pelajar dari kursus ini kelihatan untuk bergerak ke pendidikan tinggi atau keluar untuk pekerjaan. Diploma Extended adalah bersamaan dengan tiga A-Level.

Akreditasi

Diploma Lanjutan (Sijil 4) dalam Aeronautical Engineering ialah program anugerah dual yang diberikan oleh Universiti Aviation Bersatu dan BTEC Pearson, UK. Anugerah EAU diiktiraf Kelayakan National Authority (NQA) di UAE.

Peluang Kerjaya

Pelajar menamatkan pengajian di program ini boleh memilih untuk memulakan kerjaya mereka dengan kemudahan kejuruteraan penerbangan penyelenggaraan, penyelenggaraan penerbangan, pembuatan penerbangan, atau syarikat perkhidmatan kejuruteraan.

Berjaya menyelesaikan Diploma Lanjutan (Sijil 4) dalam kelayakan Aeronautical Engineering juga akan membolehkan anda untuk maju ke program sarjana muda digunakan dalam bidang berkaitan pengajian.

rangka kursus

Pelan kajian dua tahun biasa

Cara penghantaran

Program ini ditawarkan atas dasar semester sepenuh masa.

TEMPOH

Dua tahun.

Program taught in:
English

See 11 more programs offered by Emirates Aviation University »

This course is Campus based
Start Date
Duration
Sepenuh masa
Price
65,730 AED
Yuran Pengajian, 2500 AED Yuran Pendaftaran
Deadline
By locations
By date