Diploma lanjutan BTEC dalam seni persembahan (tarian)

Umum

Penerangan Program

Diploma Lanjutan BTEC dalam Seni Persembahan (Tari)

Tahap Kursus: 3

Pusat: Perniagaan, Kesenian dan Teknologi

Jenis Pelajar: InternationalSchool Lepasan Kursus ini adalah untuk mereka yang ingin mengejar kerjaya dalam seni persembahan sebagai penari profesional atau koreografer. Ia juga menyediakan laluan ke dalam teater muzikal, drama, teater fizikal dan industri kreatif.

Apa yang anda pelajari

Anda akan mempelajari pelbagai aspek tarian termasuk tarian kontemporari, balet, jazz, koreografi, teater fizikal, pergerakan, seni persembahan dalam konteks, dan perniagaan seni persembahan.

Kursus ini juga meliputi sejarah tarian dan industri seni persembahan. Persembahan tarian adalah sebahagian besar kursus ini, dengan peluang untuk membuat persembahan di teater Kolej dan di pelbagai tempat-tempat luar.

Penilaian

Anda akan dinilai secara berterusan melalui kerja praktikal projek, kerja kursus, tugasan bertulis dan memberikan persembahan. Penilaian praktikal termasuk beberapa persembahan awam tetapi juga pembentangan dalam kelas dan penilaian bengkel.

Apa seterusnya

Anda akan mencapai BTEC Level 3 Diploma Lanjutan dalam Seni Persembahan (Tari) - bersamaan dengan 3 Tahap Satu. Mengikuti kursus ini, anda boleh maju ke Ijazah Yayasan Kolej dalam Tarian, yang memberi tumpuan kepada Afrika, Caribbean, tarian bandar dan kontemporari.

Anda juga boleh pergi untuk belajar di institusi seperti Pusat Laban, Pusat Studio London, Middlesex, Roehampton, Sekolah Utara Tarian kontemporari dan Lipa.

Syarat Kemasukan

  • 4 GCSE di Gred A *-C termasuk bahasa Inggeris, atau
  • BTEC Diploma Tahap 2 dengan Merit atau Distinction dan kemahiran berfungsi Aras 2
  • Bagi pelajar antarabangsa, kelayakan luar negara yang setaraf akan dipertimbangkan dan anda perlu IELTS 5.5 (dengan sekurang-kurangnya 5.0 dalam setiap kemahiran), atau setaraf.
  • Anda perlu menunjukkan kemahiran dan potensi anda dalam tarian melalui uji bakat.
Tarikh Akhir Kemaskini Og 2015

Latar Belakang Pusat Pengajian

Selamat datang pengetua Terima kasih kerana minat anda di City dan Islington College. Kita memimpin College London, dan satu-satunya College di London dinilai cemerlang dalam setiap langkah oleh PPP.... Baca lebih lanjut