Diploma lanjutan dalam bidang kejuruteraan BTEC

Umum

Penerangan Program

Kejuruteraan - Level 3 BTEC Diploma Lanjutan

Tahap Kursus: 3

Jenis Pelajar: InternationalSchool Lepasan Adakah anda berminat dalam kerjaya yang menarik dalam Kejuruteraan? Adakah anda ingin pergi ke dalam reka bentuk produk, aeroangkasa, pembuatan, elektronik, kejuruteraan elektrik, atau industri automotif sebagai ketua projek atau pereka? Adakah anda mahu pergi ke pengajian peringkat universiti atau masukkan pekerjaan di peringkat juruteknik?

Kursus ini akan memberikan anda pengalaman dan kelayakan yang diiktiraf untuk mengejar salah satu laluan kerjaya.

Apa yang anda pelajari

Anda akan mengkaji gabungan teori, teori digunakan dan topik praktikal di pelbagai mata pelajaran.

Modul termasuk: Prinsip Mekanikal dan Aplikasi; Elektrik dan Elektronik Prinsip; Matematik untuk Juruteknik Kejuruteraan; Reka bentuk kejuruteraan; Hartanah dan Aplikasi Kejuruteraan Bahan; Aplikasi Sistem Mekanikal Kejuruteraan; Kesihatan dan Keselamatan Kejuruteraan; Prinsip dan Aplikasi Mekanik Bendalir; Lukisan Kejuruteraan untuk Juruteknik.

Penilaian

Kursus ini dinilai melalui gabungan aktiviti kerja kursus, tugasan teori dan praktikal, ujian penilaian dan kajian kes. Semua unit dinilai dan digredkan dan gred keseluruhan bagi kelayakan yang diberikan.

Apa seterusnya

Kursus ini adalah sama dengan tiga Peringkat A, dan penyiapan berjaya boleh melayakkan anda untuk ijazah penuh atau Diploma Tinggi Kebangsaan dalam bidang yang berkaitan. Terdapat peluang kerjaya dalam bidang kejuruteraan dalam hampir setiap sektor industri, termasuk aeroangkasa, kereta, reka bentuk dan elektronik.

Syarat Kemasukan

Anda mesti mempunyai GCSE dalam Matematik dan Sains pada gred B atau di atas, GCSE Bahasa Inggeris di Gred C atau lebih, dan tiga GCSE lain di Gred C. Kami juga mempertimbangkan kelayakan Level 2 vokasional Sains atau Kejuruteraan di peringkat Merit (bersama-sama dengan GCSE Matematik di Gred B).

Anda juga mesti mempunyai rujukan yang baik dan lengkap temuduga dan penilaian ke kebolehan dan minat anda dalam subjek.

Pelajar antarabangsa mesti telah mencapai Tahap 6.0 dalam International English Language Testing System (IELTS), dengan skor minimum 5.5 dalam setiap kemahiran.

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2015

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

We are the first choice Further Education College for thousands of young people across London who achieve excellent academic results. 1400 of our students progressed to higher education last year. It ... Baca lebih lanjut

We are the first choice Further Education College for thousands of young people across London who achieve excellent academic results. 1400 of our students progressed to higher education last year. It is our mission to deliver exceptional learning experiences for our students and to help them achieve their ambitions. Baca Ringkas