Diploma lanjutan dalam kewartawanan maju

University of Technology Sydney

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma lanjutan dalam kewartawanan maju

University of Technology Sydney

Pelajar mendapat pengalaman hands-on dalam laporan, penyuntingan dan pengeluaran dan reka bentuk kemahiran yang berkaitan dalam pelbagai teks, audio dan medium visual. Terdapat penekanan kepada bercerita dengan alat digital, meneroka inovasi dan memeluk keusahawanan. Pelajar mempunyai peluang untuk menggunakan, pengalaman dan berfikir tentang kawasan amalan kewartawanan baru muncul, termasuk pesawat, realiti maya dan laporan bantuan komputer. Kursus ini adalah sebahagian daripada program bersendi pengajian dan sesuai untuk sesiapa yang berminat untuk belajar bagaimana untuk memanfaatkan sepenuhnya kuasa kewartawanan.

Siswazah dari program ini: mempunyai kuat dan fleksibel penyelidikan, laporan dan pengeluaran kemahiran dan pemahaman yang kritikal media kontemporari adalah pengamal inovatif dan pemikir tangkas yang mampu untuk membangunkan idea-idea dan amalan baru di seluruh kewartawanan dan media berusaha ke arah kedudukan kepimpinan yang berasaskan etika , amalan profesional dan telus mempunyai keupayaan untuk bekerja di seluruh platform, saluran dan disiplin dalam persekitaran digital dan baru muncul.

pilihan kerjaya termasuk wartawan, penerbit, penyampai dan editor di kebanyakan jenis media awam dan swasta, penyiaran dan penerbitan organisasi.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
1 - 1.5 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
16,565 AUD
dalam AUD setiap sesi 24cp
Locations
Australia - Sydney, New South Wales
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Australia - Sydney, New South Wales
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat