Diploma Lepasan Pengajian Konservasi

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Pengajian Penyelidikan Diploma Graduate ialah satu kursus penukaran intensif satu tahun yang bertujuan untuk membolehkan graduan dari latar belakang bukan pemuliharaan untuk memajukan pengetahuan dan kemahiran mereka.

Pelajar berpeluang mengakses pelbagai peralatan analisis dan belajar dari para pengamal dengan pengalaman yang luas. Mereka juga boleh mendapat manfaat daripada hubungan kukuh pasukan dengan muzium, badan profesional, dan agensi warisan.

Semasa kursus ini, pelajar akan dijangka menghasilkan portfolio gambar dan gambar pakar mereka sendiri, dan mempunyai peluang untuk membangunkan kemahiran teknikal untuk merawat objek bersejarah. Pelajar akan digalakkan untuk memanfaatkan peluang untuk melibatkan diri dalam projek langsung.

Bidang Penyelidikan, Projek & Topik

Pusat Pemuliharaan dan Warisan Budaya University of Lincoln ditubuhkan pada tahun 2011 untuk menyelaraskan aktiviti penyelidikan akademik dalam pemuliharaan, sejarah, dan sains berhubung dengan sektor warisan.

Ahli-ahli berkongsi minat dalam budaya material bersejarah dan pemuliharaan dan analisisnya. Mereka mempunyai akses kepada metodologi berasaskan sains untuk analisis bahan dan kepakaran sejarah yang diperlukan untuk mengartikulasikan pentingnya analisis ini. Ahli-ahli bekerja dengan sektor muzium sebagai konservator, kurator, dan perunding.

Tema penyelidikan kumpulan itu termasuk penyelidikan cat seni bina, sejarah kebudayaan, dan bahan bersejarah dan purba.

124245_photo-1544213456-bc37cb97df74.jpgLizzie George / Unsplash

Bagaimana anda belajar

Pelajar dapat mengakses pelbagai bahan bersejarah dan boleh memberi tumpuan kepada rawatan pemulihan dan pemuliharaan pencegahan.

Komposisi dan penyampaian kursus berbeza untuk setiap modul dan mungkin termasuk kuliah, seminar, bengkel, kajian bebas, kerja praktikal dalam makmal pemuliharaan, penyelidikan, dan pembelajaran satu sama lain.

Waktu Hubungi dan Kajian Bebas

Waktu hubungan mingguan pada program ini mungkin berbeza-beza bergantung kepada modul individu dan peringkat kajian. Kajian tahap pasca siswazah melibatkan sebahagian besar kajian bebas, meneroka bahan yang diliputi dalam kuliah dan seminar. Sebagai panduan umum, untuk setiap jam di kelas, pelajar dijangka menghabiskan sekurang-kurangnya dua tiga jam dalam kajian bebas. Untuk maklumat lebih terperinci sila hubungi pemimpin program.

Modul

Tahap 3

  • Kemahiran Praktikal Gunaan (Teras).
  • Proses Pemuliharaan (Teras).
  • Sains Pemuliharaan (Teras).
  • Teori Pemuliharaan (Teras).
  • Teknik Dokumentasi (Teras).
  • Pemuliharaan Pencegahan (Teras).

† Beberapa kursus boleh menawarkan modul pilihan. Ketersediaan modul pilihan boleh berubah dari tahun ke tahun dan akan tertakluk kepada nombor pelajar minimum yang dicapai. Ini bermakna ketersediaan modul pilihan tertentu tidak boleh dijamin. Pemilihan modul pilihan juga mungkin dipengaruhi oleh ketersediaan kakitangan.

Bagaimana Anda Ditaksir

Kaedah Penilaian

Pelajar dalam kursus ini boleh dinilai menerusi kursus yang terdiri daripada penyampaian, esei, ujian kemajuan, laporan, kerja praktikal, dan portfolio lukisan dan gambar.

Maklumbalas Penilaian

Dasar University of Lincoln mengenai maklum balas penilaian bertujuan untuk memastikan bahawa akademik akan mengembalikan penilaian dalam kursus kepada anda dengan segera - biasanya dalam masa 15 hari bekerja selepas tarikh penyerahan.

Syarat Kemasukan 2020-21

Ijazah Kepujian dalam mana-mana disiplin atau pengalaman profesional yang setaraf.

Pelajar luar negeri dikehendaki menunjukkan kecekapan bahasa Inggeris bersamaan dengan IELTS 6.0 secara keseluruhan, dengan minima 5.5 dalam setiap elemen.

Sekiranya anda tidak memenuhi keperluan IELTS di atas, anda mungkin boleh mengambil bahagian dalam kursus Keterampilan Pengajian Bahasa Inggeris dan Akademik Pra-sesi kami. Kursus pakar ini direka untuk membantu pelajar memenuhi keperluan bahasa Inggeris untuk program pengajian mereka yang dimaksudkan.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities.

Since being opened by Queen Elizabeth II in 1996, the University of Lincoln has invested more than £300 million in its buildings and facilities. Baca Ringkas