Diploma Lepasan Sains Hutan dan Pengurusan

Southern Cross University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma Lepasan Sains Hutan dan Pengurusan

Southern Cross University

Mengambil ijazah sains anda ke peringkat baru dengan kajian pascasiswazah dalam bidang sains terpakai yang mempunyai impak global.

Diploma Siswazah Sains Hutan dan Pengurusan memberi tumpuan kepada biodiversiti hutan, pemuliharaan, pengurusan perladangan dan perlindungan tadahan dan akan menyediakan anda kerjaya dalam industri yang pelbagai, mencabar dan global.

Ijazah ini mengambil kemahiran saintifik asas anda sehingga beberapa takik, menyediakan anda dengan pengetahuan untuk mempertimbangkan dan menangani pengurusan sumber merentasi perniagaan pertanian dan hutan asli.

Sebagai seorang siswazah, anda akan mempunyai peluang untuk kerjaya dalam pengurusan taman, pemulihan tanah, perhutanan ladang dan lain-lain bidang kerja hutan. Anda juga akan mempunyai laluan untuk meneruskan pengajian anda dalam Sarjana Sains dan Pengurusan Hutan.

Peluang kerjaya

Diploma Siswazah Sains Hutan dan Pengurusan membuka peluang kerjaya dalam kerja-kerja hutan. Graduan yang sesuai untuk pekerjaan dalam bidang berikut:

  • Perkhidmatan hutan kerajaan
  • Memadamkan api
  • Pengurusan tanah dan taman
  • Pemulihan tapak pengairan
  • Perhutanan perhutanan.

Graduan yang layak boleh melengkapkan kajian lanjut untuk mencapai Master of Science Forest and Management.

Pengiktirafan Profesional

Graduan ijazah ini layak untuk menjadi ahli bersekutu dengan Institut Perhutanan Australia.

Bidang Pengajian Utama

Kursus ini menyediakan pendidikan dan latihan sains dan pengurusan hutan yang disasarkan. Ia termasuk kajian pengurusan sumber semula jadi, mengukur pokok dan hutan, ekologi dan pengurusan kebakaran, fisiologi tumbuhan dan ekologi, sains kayu, operasi hutan, silvikultur, pengurusan hutan dan pengurusan perosak. Pelajar melakukan kerja lapangan di hutan eukaliptus, hutan hujan, hutan perladangan dan ladang.

Kaedah penilaian

Penilaian adalah berbeza untuk setiap unit. Ia biasanya terdiri daripada gabungan jenis penilaian, termasuk tugasan berasaskan makmal dan bacaan, persembahan seminar, laporan bidang dan penyiasatan, dan pemeriksaan praktikal dan bertulis formal.

Kaedah pengajaran

Majoriti unit kerja kursus melibatkan syarahan (dua jam) dan sesi makmal atau tutorial (dua tiga jam) seminggu, untuk pelajar kampus. Bagi unit yang dihantar secara dalam talian, pelajar biasanya disediakan dengan panduan belajar, bersama-sama dengan bacaan dari buku teks dan jurnal yang berkaitan.

Sesetengah unit boleh ditawarkan sebagai kursus pendek yang intensif untuk membolehkan penyertaan oleh pengusaha profesional dan mungkin termasuk kuliah, tutorial, bengkel, sesi makmal dan lawatan lapangan untuk pengalaman praktikal untuk meletakkan teori secara amalan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini March 2, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 4, 2019
Julai 2, 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
30,800 AUD
$ 3,350 seunit, pelajar antarabangsa.
Information
Deadline
Jan. 20, 2019
Locations
Australia - Lismore, New South Wales
Tarikh mula : Mac. 4, 2019
Tarikh tutup permohonan Jan. 20, 2019
Tarikh akhir Mac. 4, 2020
Tarikh mula : Julai 2, 2019
Tarikh tutup permohonan Mei 21, 2019
Tarikh akhir Julai 2, 2020
Dates
Mac. 4, 2019
Australia - Lismore, New South Wales
Tarikh tutup permohonan Jan. 20, 2019
Tarikh akhir Mac. 4, 2020
Julai 2, 2019
Australia - Lismore, New South Wales
Tarikh tutup permohonan Mei 21, 2019
Tarikh akhir Julai 2, 2020