Read the Official Description

Mengambil ijazah sains anda ke peringkat baru dengan kajian pascasiswazah dalam bidang sains terpakai yang mempunyai impak global.

Diploma Siswazah Sains Hutan dan Pengurusan memberi tumpuan kepada biodiversiti hutan, pemuliharaan, pengurusan perladangan dan perlindungan tadahan dan akan menyediakan anda kerjaya dalam industri yang pelbagai, mencabar dan global.

Ijazah ini mengambil kemahiran saintifik asas anda sehingga beberapa takik, menyediakan anda dengan pengetahuan untuk mempertimbangkan dan menangani pengurusan sumber merentasi perniagaan pertanian dan hutan asli.

Sebagai seorang siswazah, anda akan mempunyai peluang untuk kerjaya dalam pengurusan taman, pemulihan tanah, perhutanan ladang dan lain-lain bidang kerja hutan. Anda juga akan mempunyai laluan untuk meneruskan pengajian anda dalam Sarjana Sains dan Pengurusan Hutan.

Peluang kerjaya

Diploma Siswazah Sains Hutan dan Pengurusan membuka peluang kerjaya dalam kerja-kerja hutan. Graduan yang sesuai untuk pekerjaan dalam bidang berikut:

  • Perkhidmatan hutan kerajaan
  • Memadamkan api
  • Pengurusan tanah dan taman
  • Pemulihan tapak pengairan
  • Perhutanan perhutanan.

Graduan yang layak boleh melengkapkan kajian lanjut untuk mencapai Master of Science Forest and Management.

Pengiktirafan Profesional

Graduan ijazah ini layak untuk menjadi ahli bersekutu dengan Institut Perhutanan Australia.

Bidang Pengajian Utama

Kursus ini menyediakan pendidikan dan latihan sains dan pengurusan hutan yang disasarkan. Ia termasuk kajian pengurusan sumber semula jadi, mengukur pokok dan hutan, ekologi dan pengurusan kebakaran, fisiologi tumbuhan dan ekologi, sains kayu, operasi hutan, silvikultur, pengurusan hutan dan pengurusan perosak. Pelajar melakukan kerja lapangan di hutan eukaliptus, hutan hujan, hutan perladangan dan ladang.

Kaedah penilaian

Penilaian adalah berbeza untuk setiap unit. Ia biasanya terdiri daripada gabungan jenis penilaian, termasuk tugasan berasaskan makmal dan bacaan, persembahan seminar, laporan bidang dan penyiasatan, dan pemeriksaan praktikal dan bertulis formal.

Kaedah pengajaran

Majoriti unit kerja kursus melibatkan syarahan (dua jam) dan sesi makmal atau tutorial (dua tiga jam) seminggu, untuk pelajar kampus. Bagi unit yang dihantar secara dalam talian, pelajar biasanya disediakan dengan panduan belajar, bersama-sama dengan bacaan dari buku teks dan jurnal yang berkaitan.

Sesetengah unit boleh ditawarkan sebagai kursus pendek yang intensif untuk membolehkan penyertaan oleh pengusaha profesional dan mungkin termasuk kuliah, tutorial, bengkel, sesi makmal dan lawatan lapangan untuk pengalaman praktikal untuk meletakkan teori secara amalan.

Program taught in:
English

See 11 more programs offered by Southern Cross University »

Last updated March 2, 2018
This course is Campus based
Start Date
Mac. 4, 2019
Julai 2, 2019
Duration
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
30,800 AUD
$ 3,350 seunit, pelajar antarabangsa.
By locations
By date
Start Date
Mac. 4, 2019
End Date
Mac. 4, 2020
Application deadline
Start Date
Julai 2, 2019
End Date
Julai 2, 2020
Application deadline
Mei 21, 2019

Mac. 4, 2019

Location
Application deadline
End Date
Mac. 4, 2020

Julai 2, 2019

Location
Application deadline
Mei 21, 2019
End Date
Julai 2, 2020