Diploma Pascasiswazah dalam Pendidikan

Umum

Penerangan Program

Ini adalah program pengajian profesional yang ditawarkan kepada mereka yang berhasrat untuk mengajar atau mentadbir program pendidikan yang pelbagai tetapi belum menjalani latihan profesional yang diperlukan dalam pendidikan. Ia adalah program satu tahun. Ia memberikan penerokaan mendalam mengenai topik dan kecekapan yang diperlukan untuk guru dalam pelbagai persekitaran pendidikan. Program ini bertujuan untuk membantu para peserta merancang, merancang, dan melaksanakan program pendidikan secara kritis yang memenuhi pelbagai pilihan dan konteks pembelajaran.

Program ini disarankan bagi mereka yang ingin mendapatkan lesen dengan Suruhanjaya Perkhidmatan Guru (TSC). Harganya Kshs.75, 000.00 ($ 750) yuran pengajian. Syaratnya adalah ijazah sarjana dengan sekurang-kurangnya Kepujian kelas 1 / kelas 2 (bahagian atas) atau bahagian bawah dengan 2 tahun pengalaman bekerja / kementerian. Seseorang boleh mengikuti kelas sepenuh masa, percutian, atau malam.

Fifth graders in their classroom at school

Syarat Kemasukan

  • Kemasukan dan pelaksanaan program pascasiswazah harus dilakukan berdasarkan ketentuan peraturan umum pascasiswazah.
  • Berikut ini adalah layak untuk memasuki program diploma pascasiswazah di Universiti:
  • Pemegang Ijazah Sarjana Muda dari Africa International University dan Universiti lain yang diiktiraf oleh Senat AIU ,
  • Program diploma pascasiswazah di semua sekolah hendaklah dilanjutkan dalam tempoh sekurang-kurangnya 12 bulan dari tarikh pendaftaran dan maksimum 24 bulan.

Bila Terapkan

Permohonan untuk program biasa biasanya ditutup pada 15 Disember untuk pengambilan Januari, 15 April untuk pengambilan Mei, dan 15 Ogos untuk pengambilan bulan September.

Agar pelajar antarabangsa diterima dalam pengambilan bulan September, borang permohonan anda seharusnya telah dihantar pada bulan April, untuk pengambilan Januari anda seharusnya telah menghantar permohonan anda pada bulan September, dan untuk pengambilan bulan April anda seharusnya telah menghantar borang permohonan anda pada bulan Januari.

Untuk program Berasaskan Sekolah, permohonan anda hendaklah menghubungi kami selewat-lewatnya pada 10 Mac untuk cuti April, 10 Julai untuk cuti Ogos, dan 10 November untuk Cuti Disember.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International U ... Baca lebih lanjut

Africa International University is a chartered Christian university located in the serene environment of Karen, Nairobi, a strategic location, serene and conducive for learning. Africa International University currently trains students in Theology, Business, ICT, Psychology, Languages, Community Development, Linguistics Leadership and Education. Baca Ringkas