Diploma Pascasiswazah dalam Perakaunan

Trinity College Dublin - Business School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma Pascasiswazah dalam Perakaunan

Trinity College Dublin - Business School

Program lapan bulan ini, menduduki tempat ke-1 di Ireland dan ke-10 di Eropah Barat untuk Perakaunan (Eduniversal 2018), memberikan graduan bukan perakaunan peluang untuk melacak kerjaya mereka ke arah menjadi akauntan yang berkelayakan dan memberi tumpuan kepada asas-asas perakaunan kewangan, perakaunan pengurusan , kewangan korporat, audit, cukai dan bidang berkaitan. Program ini memberikan pengecualian penting dari pemeriksaan badan-badan perakaunan profesional. Ia diiktiraf sepenuhnya oleh ACCA, Akauntan Bertauliah Ireland dan CIMA .

accounting

Maklumat Program

Dalam lapan bulan pengajian, graduan mencapai:

  • Pelbagai pengecualian dari peperiksaan ACCA 'Fundamental' iaitu kertas F1 hingga F9.
  • Pengecualian CAP 1 penuh dari Akauntan Bertauliah Ireland (ACA).
  • Graduan juga mendapat pengecualian dari Kertas C1-C5, E1, P1, F1 dan P2 peperiksaan CIMA.

Fakulti pakar dan pengamal dari firma perakaunan Big-4 menggabungkan untuk menyampaikan modul, berasaskan kepada pautan praktik akademik yang mendasari keseluruhan program. Apabila ekonomi terus pulih dan berkembang, begitu pula tuntutan untuk alt = "profesional perakaunan. Pembicara tetamu dari ACCA, CAI (ACA), CIMA dan badan perakaunan lain menasihati langkah-langkah seterusnya dalam profesi perakaunan.

Peluang Kerjaya

Ernst

Moore Stephens Nathans akan menawarkan latihan kepada dua orang pelajar tertinggi di seluruh program. Moore Stephens adalah amalan perakaunan teratas-10 dan firma latihan platinum untuk ACCA. Pelajar yang berjaya akan menyertai pasukan bersekutu dan akan dibimbing dengan teliti kerana mereka mendapat pengalaman yang tidak ternilai di semua bidang perakaunan dan perkhidmatan percukaian.

Moore Stephens percaya memaksimumkan bakat untuk merealisasikan potensi dan menaja hadiah wang tunai sebanyak € 250 setiap seorang untuk meletakkan pelajar tertinggi dalam modul 'Laporan Pelaporan' dan 'Advanced Taxation'.

Kemasukan

Permohonan untuk pengambilan seterusnya pada September 2019 akan dibuka pada bulan Oktober. Permohonan disemak secara bergilir jadi kami mengesyorkan memohon program popular ini seawal mungkin untuk mengelakkan kekecewaan.

Siapa Kami Mencari?

Pelajar-pelajar Sekolah Perniagaan Trinity berasal dari pelbagai disiplin sarjana muda dan tiba dari lokasi di seluruh dunia. Pelajar bercita-cita tinggi kami bersedia untuk memulakan jalan kerjaya yang berjaya dan memuaskan dalam perniagaan dengan mempelajari kemahiran baru dan mempertingkatkan yang sedia ada. Mereka mengambil kesedaran di luar keuntungan untuk memasukkan kesan perniagaan ke atas ekonomi dan masyarakat yang lebih luas. Kami mengharapkan para graduan kami 'meletakkan lebih banyak daripada mereka mengambil' ekonomi dan masyarakat sepanjang karier mereka.

Syarat kemasukan

  • Gelaran kepujian kelas kedua atau kelas kedua, atau setara. Jika anda belum melengkapkan ijazah anda, serahkan transkrip paling terkini anda. Jika transkrip anda tidak dalam Bahasa Inggeris, sila juga membekalkan terjemahan yang disahkan.
  • Dua pengadil akademik
  • Pengalaman kerja (pilihan)
  • Skor IELTS atau TOEFL: Penceramah bukan bahasa asli memerlukan skor IELTS lebih dari 6.5, tanpa band di bawah 6; atau skor TOEFL lebih dari IBT 90. Jika ijazah utama anda dalam bahasa Inggeris, anda boleh mengabaikan keperluan ini.
  • Skor GMAT mungkin diminta dalam kes-kes tertentu

Diploma Pascasiswazah dalam Peluang Kerjaya Perakaunan

Lulusan kami berada di kedudukan utama untuk melancarkan kerjaya mereka dalam alt = "perakaunan dan kewangan. Dengan alt =" pengetahuan perakaunan dan pengecualian, anda boleh melayari kerjaya anda untuk menjadi akauntan bertauliah sepenuhnya atau memilih untuk berpindah ke kawasan kewangan, risiko, pelaburan, pengauditan dan cukai, antara lain. Setelah berkelayakan, graduan juga boleh memulakan firma mereka sendiri atau memilih untuk pergi ke perundingan kewangan.

92% kadar penggajian selepas tamat pengajian. *

* Responden kaji selidik pelajar yang sedang mencari pekerjaan atau bekerja di 6 bulan selepas program selesai. Kelas 2016/17.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini August 27, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
10,500 EUR
Pelajar EU: € 10,200. Pelajar Bukan EU € 15,300.
Locations
Ireland - Dublin, County Dublin
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Ireland - Dublin, County Dublin
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Video

Postgraduate Diploma in Accounting