close

Penapis

Lihat Hasil

Diploma Siswazah dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa di Nigeria

Pelajar yang mengikuti pendidikan tambahan selepas menerima ijazah sarjana muda boleh berusaha ke arah diploma lepasan ijazah. A diploma lepasan ijazah hanya perkara yang menunjukkan bahawa keperluan program telah dipenuhi, dan ia boleh membantu individu layak mendapat pekerjaan yang lebih baik. Kewartawanan adalah satu bidang yang memberi tumpuan kepada membawa maklumat mengenai acara tempatan,… Baca lebih lanjut

Pelajar yang mengikuti pendidikan tambahan selepas menerima ijazah sarjana muda boleh berusaha ke arah diploma lepasan ijazah. A diploma lepasan ijazah hanya perkara yang menunjukkan bahawa keperluan program telah dipenuhi, dan ia boleh membantu individu layak mendapat pekerjaan yang lebih baik.

Kewartawanan adalah satu bidang yang memberi tumpuan kepada membawa maklumat mengenai acara tempatan, kebangsaan, dan antarabangsa kepada perhatian orang ramai. Wartawan membantu memberitahu rakyat melalui temu bual, pemerhatian, atau dengan membaca dan meringkaskan artikel yang lepas dan dokumen yang berkaitan.

Untuk dapat masuk ke dalam universiti Nigeria (kedua-dua universiti awam dan swasta adalah di setiap negeri persekutuan termasuk FCT), seorang pelajar bakal mempunyai menduduki dan berjaya lulus UME (Universiti Peperiksaan Matrikulasi) yang ditadbir oleh tiang (Kemasukan Bersama dan Lembaga Matrikulasi). Juga universiti individu kerap menyaring bakal calon untuk memastikan mereka sehingga setanding untuk kerja peringkat universiti di Nigeria.

Diploma Siswazah dalam Kewartawanan dan Komunikasi Massa di Nigeria

Baca Ringkas
Bidang pengajian berkaitan
arrow_drop_up arrow_drop_down
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
BScs | MSc
format_list_bulleted Penapis
Pan-Atlantic University
Lagos, Nigeria

Program Diploma Pascasarjana Sekolah Media dan Komunikasi (SMC) adalah program 12 bulan yang akan dijalankan dalam 3 aliran berasingan:

Program Diploma Pascasarjana Sekolah Media dan Komunikasi (SMC) adalah program 12 bulan yang akan dijalankan dalam 3 aliran berasingan: -
Diploma Pascasiswazah
Sepenuh Masa
12 bulan
English
Kampus

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini

Bidang pengajian berkaitan