$close

Penapis

Lihat Hasil

Diploma Siswazah dalam Sains Forensik 2022/2023

Jika anda merasakan anda ingin melanjutkan pendidikan dan latihan setelah menyelesaikan ijazah sarjana muda anda, anda boleh mempertimbangkan mendapat ijazah pascasiswazah. Ini adalah satu siri kursus yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada laluan kerjaya tertentu. Ia biasanya mengambil masa satu hingga dua tahun untuk mendapatkan dan berbeza dari ijazah sarjana dalam bahawa tiada tesis peny… Baca lebih lanjut

Jika anda merasakan anda ingin melanjutkan pendidikan dan latihan setelah menyelesaikan ijazah sarjana muda anda, anda boleh mempertimbangkan mendapat ijazah pascasiswazah. Ini adalah satu siri kursus yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada laluan kerjaya tertentu. Ia biasanya mengambil masa satu hingga dua tahun untuk mendapatkan dan berbeza dari ijazah sarjana dalam bahawa tiada tesis penyelidikan diperlukan.

Anda mungkin tertanya-tanya, "Apakah diploma pascasiswazah dalam sains forensik?" Sains forensik adalah penerapan teknik saintifik untuk siasatan jenayah. Diploma ini biasanya membolehkan anda mengkhususkan diri dalam bidang forensik tertentu, seperti komputer atau toksikologi. Anda boleh mengkaji kaedah makmal, pengurusan risiko, bukti jejak, dan pemprosesan jenayah. Ia biasanya program intensif teknologi.

Dalam ijazah lepasan ijazah dalam sains forensik, anda boleh mendapat kemahiran dalam analisis saintifik semasa anda belajar menafsirkan hasil dengan betul. Anda juga boleh menjadi mahir dengan perisian komputer dan alat teknologi terkini, yang boleh berguna kerana kehidupan seharian menjadi lebih bergantung kepada teknologi.

Perbelanjaan anda untuk mendaftarkan diri dalam ijazah sarjana muda dalam sains forensik akan berbeza-beza dari sekolah ke sekolah. Faktor-faktor yang mempengaruhi kos termasuk bilangan kredit yang diperlukan, lokasi institusi, dan kadar tuisyen. Hubungi sekolah pilihan untuk anggaran kos.

Terdapat banyak pilihan kerjaya yang tersedia untuk anda dengan diploma pascasiswazah dalam sains forensik. Anda boleh menjadi juruteknik kejutan jenayah, ahli kimia analitis, ahli toksikologi, atau juruteknik makmal. Anda juga boleh meneruskan kerjaya di mana-mana agensi keselamatan, seperti polis tempatan atau organisasi penyiasatan persekutuan. Pengajaran di peringkat kolej adalah satu lagi pilihan.

Anda boleh menemui sekolah yang menawarkan diploma pascasiswazah dalam sains forensik di seluruh dunia. Sesetengah sekolah boleh menawarkan kelas dalam talian juga. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
Disyorkan Terkini Tajuk
School of Information Risk Management
London, United Kingdom

Program MSc Computer Forensic and Security Compliance membolehkan pelajar untuk mengkhususkan diri dalam bidang yang berkaitan dengan keselamatan, pematuhan dan penyiasatan si ... +

Program MSc Computer Forensic and Security Compliance membolehkan pelajar untuk mengkhususkan diri dalam bidang yang berkaitan dengan keselamatan, pematuhan dan penyiasatan sistem komputer yang besar. Ia memberi peluang kepada mereka untuk memperoleh pengetahuan spesialis semasa dan relevan mengenai teknik moden yang digunakan untuk menyiasat sistem komputer dan membolehkan mereka menggunakan kemahiran ini untuk pelbagai masalah yang pelbagai. -
Diploma Pascasiswazah
Sepenuh Masa
Separuh masa
English
Kampus
Online