$close

Penapis

Lihat Hasil

Diploma Siswazah dalam Sains Semula Jadi 2022/2023

A diploma lepasan ijazah dianugerahkan selepas selesai program siswazah dengan pengajian di peringkat sarjana tetapi dengan unit-unit yang lebih sedikit. Ia adalah cara yang pelajar boleh memperoleh asas dalam disiplin selain daripada kursus ijazah pertama pengajian atau untuk meningkatkan kebolehpasaran mereka. Apakah yang dimaksudkan dengan diploma lepasan ijazah dalam sains semula jadi? sains… Baca lebih lanjut

A diploma lepasan ijazah dianugerahkan selepas selesai program siswazah dengan pengajian di peringkat sarjana tetapi dengan unit-unit yang lebih sedikit. Ia adalah cara yang pelajar boleh memperoleh asas dalam disiplin selain daripada kursus ijazah pertama pengajian atau untuk meningkatkan kebolehpasaran mereka.

Apakah yang dimaksudkan dengan diploma lepasan ijazah dalam sains semula jadi? sains semula jadi merujuk kepada penggunaan disiplin saintifik untuk mengkaji alam semula jadi. Satu boleh memilih untuk menjadi pakar dalam bidang sains hayat seperti biologi atau sains fizikal seperti kimia, fizik atau astronomi. Pelajar boleh umum atau, jika mereka tahu bidang mereka ingin mengejar, boleh menggabungkan pengajian mereka untuk itu seperti kimia dan astrofizik.

pengajian lanjutan dalam sains semula jadi adalah cara yang baik untuk meningkatkan peluang untuk mencari pekerjaan lebih hanya mempunyai ijazah sarjana muda, dan juga meningkatkan gaji jawatan itu.Ia juga merupakan cara yang menarik untuk memperoleh pemahaman yang lebih mendalam tentang dunia di sekeliling anda dengan cara yang saintifik.

Kos mencapai diploma lepasan ijazah akan bergantung kepada institusi anda memilih untuk belajar dengan dan di mana ia terletak. Memilih program dalam talian adalah salah satu cara yang anda boleh dapat mengurangkan perbelanjaan anda.

potensi peluang pekerjaan anda akan bergantung kepada arah pengkhususan anda. Secara umum, mereka boleh termasuk pembangunan produk, penyelidikan dan pembuatan dalam bidang anda. penulisan teknikal juga kemungkinan. Industri dan jabatan di dalam syarikat-syarikat yang mengambil graduan sains semula jadi termasuk kerajaan, penyelidikan dan pembangunan, alam sekitar, makanan, farmaseutikal, penerbitan, pertahanan, tenaga, aeroangkasa, sains kesihatan, forensik, pemuliharaan, bioperubatan dan banyak lagi.

Meluangkan masa untuk belajar sains di peringkat maju bukan sahaja menyediakan anda untuk kerjaya dalam bidang itu, ia juga menunjukkan satu disiplin yang boleh dipasarkan dalam semua industri. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bagaimana anda boleh memulakan, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang di plumbum.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
$format_list_bulleted Penapis
Susun mengikut:
Disyorkan Terkini Tajuk
University of Saskatchewan
Saskatoon, Kanada

Saskatchewan dikenali sebagai "rotibasket Kanada", merujuk kepada kekuatannya sebagai pengeluar utama komoditi pertanian dan sumbangannya kepada sains dan penerapan sains dan ... +

Saskatchewan dikenali sebagai "rotibasket Kanada", merujuk kepada kekuatannya sebagai pengeluar utama komoditi pertanian dan sumbangannya kepada sains dan penerapan sains dan bioteknologi. Jabatan Makanan dan Bioproduct mempunyai dua aliran penyelidikan utama; sains makanan dan mikrobiologi yang digunakan. Kedua-dua bidang ini melibatkan pembangunan dan penerapan sains dan teknologi dalam pertanian sebelum dan selepas tuai dan menambah nilai kepada produk pertanian utama. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, penyelidikan antara disiplin antara kedua-dua aliran telah menghasilkan peningkatan keselamatan dan keselamatan makanan, yang telah mendorong kehadiran penyelidikan melampaui makanan tradisional dan produk mikroba. Jabatan Makanan dan Bioproduct bertujuan untuk memanfaatkan sepenuhnya bioresources sumber untuk menghasilkan makanan yang sihat dan bioproducts pengguna yang dapat diterima untuk menyokong kesihatan, alam sekitar dan bioeconomi yang mampan. -
Diploma Pascasiswazah
Sepenuh Masa
English
Kampus