Diploma Pengajian Lanjutan dalam Pengurusan

Université Catholique de Bukavu

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma Pengajian Lanjutan dalam Pengurusan

Université Catholique de Bukavu

Diploma Pengajian Lanjutan dalam Pengurusan

(Opsyen: Pengurusan Institusi Kewangan Mikro, Keusahawanan dan Pengurusan PKS, Pengurusan Kewangan dan Pengurusan Pemasaran)

Université Catholique de Bukavu memberitahu masyarakat Bukavu dan sekitarnya bahawa pendaftaran dalam program DEA (Advanced Studies Diploma) dalam Sains Pengurusan yang dianjurkan oleh Fakulti Ekonomi dan Pengurusan telah bermula dan akan berterusan sehingga 30 Januari, 2018.

DEA dalam Sains Pengurusan menawarkan aliran berikut:

 • Pengurusan institusi kewangan mikro;
 • Pengurusan kewangan;
 • keusahawanan
 • pemasaran

Kedua-dua program DEA (dalam sains pengurusan dan ekonomi) bertujuan untuk menyediakan pemegang ijazah pascasiswazah dalam bidang ekonomi dan / atau pengurusan dalam penyelidikan sains dalam pengurusan atau ekonomi.

Apabila selesai DEA / Master adalah ujian sebelum menyelesaikan gelar doktor dalam bidang ekonomi atau pengurusan, program Fakulti Ekonomi dan Pengurusan ini bertujuan untuk memperkenalkan pelajar kepada pendekatan saintifik ketat dalam melatihnya dalam alat-alat penyelidikan dan membiasakannya dengan perkembangan ilmiah terkini bidang di mana calon-calon ke program tersebut telah memilih untuk mengkhususkan diri.

Pelajar yang didaftarkan dalam program ini akan digalakkan untuk memilih topik penyelidikan yang bertujuan untuk memajukan pengetahuan mengenai isu-isu ekonomi dan / atau pengurusan yang khusus untuk persekitaran sosio-ekonomi Afrika. Memandangkan pembelajaran penyelidikan memerlukan kedua-dua pendekatan peribadi dan diselia, program-program ini akan menuntut "bengkel membaca" dan akan melampirkan sangat penting untuk merealisasikan tesis penyelidikan di bawah arahan tutor di lapangan. tujuan membangunkan amalan penyelidikan peribadi pelajar.

Kaedah saintifik ini juga bertujuan untuk mempromosikan animasi saintifik tempat kerja dan amalan komunikasi saintifik, baik lisan dan tulisan, melalui persembahan biasa kepada profesor, penyelidik, pelajar PhD dan pelajar DEA, sintesis karya saintifik. dan status refleksi dan penyelidikan peribadi pelajar DEA

SYARAT AKSES

Akan diterima, pemegang ijazah sains pengurusan, ijazah dalam pentadbiran perniagaan, ijazah dalam bidang ekonomi, ijazah dalam pengurusan sains komputer, ijazah dalam pengurusan pembangunan, dan bidang yang sama (juri Kumpulan Ad Hoc akan memeriksa setiap fail permohonan).

Calon itu juga mesti memperoleh perbezaan "Perbezaan" sekurang-kurangnya selama setahun dalam pengajian siswazah dan tanda setara dengan atau lebih besar daripada 14/20 untuk disertasi akhir. Bagi calon yang tidak memenuhi kriteria ini tetapi yang sudah bekerja sepenuh masa di institusi pengajian tinggi, komisen kemasukan boleh selalu memeriksa kes-kes mereka; tetapi cadangan sekurang-kurangnya dua profesor yang tahu mereka perlu dihasilkan.

Pemegang ijazah universiti yang diperoleh selepas sekurang-kurangnya 4 tahun pendidikan tinggi dalam bidang selain daripada ekonomi atau pengurusan dan yang dapat menunjukkan pengalaman dalam bidang ekonomi atau manajemen harus memperkenalkan fail bermotivasi yang akan dihargai oleh jawatankuasa kemasukan. Sekiranya penerimaan fail, beberapa syarat tambahan mungkin dikenakan.

Apabila prasyarat ini dipilih terutamanya dalam bidang kitaran pertama dan ke-2 Ekonomi dan Pengurusan Université Catholique de Bukavu - mencapai 30 kredit atau lebih, maka akan dicadangkan kepada calon untuk mengesahkan terlebih dahulu suatu lesen khas dalam Ekonomi dan / atau Sains Pengurusan (di bawah syarat-syarat pelajar UBC). Lesen ini kemudiannya menjadi syarat memberi akses kepada DEA

Untuk menentukan kemasukan, juri akan mengambil kira projek kerja DEA, kurikulum vitae, termasuk kajian sebelumnya yang telah siap dan tanda yang diperoleh untuk disertasi, penerbitan calon dan, mungkin, pengalaman profesional yang diperoleh. Tempoh kemasukan sepadan dengan Université Catholique de Bukavu .

DURATION DAN BAHASA LATIHAN

Program ini berlangsung selama 18 bulan (dua tahun akademik) pengajian. Ujian tidak boleh berpecah selama lebih daripada 21 bulan. Pelajaran boleh diberikan dalam Bahasa Perancis atau Bahasa Inggeris, atau digabungkan. Guru memilih bahasa yang dia ucapkan paling baik. Oleh itu, setiap calon yang dimasukkan ke DEA akan menjalani latihan dalam bahasa Inggeris selama 2 bulan sebelum dapat memulakan pembentukannya yang lain ( Université Catholique de Bukavu menganjurkan latihan ini atas syarat-syarat yang menentang pertandingan: dengan kemungkinan untuk lulus TOEFFL) .

Permohonan mesti mengandungi elemen berikut:

 1. Surat pendaftaran yang dialamatkan kepada Naib Rektor untuk Hal Ehwal Akademik;
 2. Salinan diploma dan transkrip yang disahkan sesuai dengan yang asal;
 3. CV dikemas kini terperinci;
 4. Foto pasport;
 5. Sijil kelahiran (baru-baru ini kurang dari tiga bulan);
 6. Sijil Kesihatan Fizikal (bulan baru-baru ini tiga bulan);
 7. Sijil kelakuan baik, kehidupan, moral dan kewarganegaraan yang baik (baru-baru ini kurang dari tiga bulan);
 8. Cadangan dua profesor;
 9. Cadangan majikan untuk permohonan pekerja;
 10. Berjaya sekurang-kurangnya 65% pada tahun kedua Ijazah Sarjana Muda dan purata 60% daripada keseluruhan laluan akademik.

Permohonan akan dikemukakan secara sukarela ke Pejabat Perkhidmatan Akademik yang terletak di Bugabo, Mission Avenue, Nombor 2; dalam format elektronik ke alamat vraucb@ucbukavu.ac.cd

This school offers programs in:
 • Perancis


Tarikh Akhir Kemaskini June 18, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Feb. 2019
Sept. 2019
Duration
Tempoh
18 
Sepenuh masa
Locations
Republik Demokratik Congo - Bukavu, South-Kivu
Tarikh mula : Feb. 2019, Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Feb. 2019, Sept. 2019
Republik Demokratik Congo - Bukavu, South-Kivu
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat