Read the Official Description

Kursus ini dirancang untuk pelajar yang mahu membangunkan kemahiran dan pengetahuan dalam perancangan, pengurusan, pentadbiran, gaji, mengekalkan rangkaian kumpulan kerja, organisasi dan perniagaan rekod, reka bentuk dokumen dan pembangunan, pengurusan sumber manusia dan menyelaraskan pasukan atau pengurusan pertengahan di kecil, sederhana dan organisasi besar.

Syarat Kemasukan

 • Pelajar mencari kemasukan ke kursus ini mesti melengkapkan persekolahan Tahun 12 atau ijazah Australia setara.

pelajar usia matang (21 tahun ke atas) boleh diterima masuk ke dalam program Diploma dan Sijil yang tidak mempunyai kelayakan akademik formal.

Pelajar yang sebelum ini telah menamatkan Sijil III, Sijil IV atau kelayakan Diploma di Australia tidak perlu menyediakan sijil sekolah.

Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris

keterangan primer: Dalam usaha yang akan ditawarkan tempat di Kolej Pacific, pelajar di luar negara mesti menunjukkan bukti salah satu daripada ujian berikut:

 • IELTS 5.5 *
 • TOEFL iBT 46
 • PTE Academic 42
 • Cambridge English Advanced (CAE) 47
 • OET Pass
 • TOEFL PBT 527

bukti alternatif:

 • Pelajar luar negara yang menjaringkan bawah minimum yang diperlukan skor dalam ujian tersebut di atas, dia / dia mesti telah dijalankan atau bersetuju dalam menjalankan program Bahasa Inggeris (ELICOS) sekurang-kurangnya 10 minggu.

ATAU

 • Pelajar luar negara yang belajar di Australia untuk sekurang-kurangnya 6 bulan akan dianggap telah diperlukan tahap penguasaan bahasa dengan syarat permohonan itu disertakan dengan bukti bahawa dia / dia telah lengkap diisi Sijil IV atau di atas kelayakan dan medium arahan adalah Bahasa Inggeris.

ATAU

 • Pelajar di daratan tidak mempunyai IELTS / TOEFL / PTE Academic / Cambridge atau sijil ELICOS juga boleh memenuhi keperluan bahasa, jika mereka dapat menunjukkan ALTE Level 3 atau yang lebih tinggi skor dalam ujian yang dijalankan oleh Kolej.

Kemasukan Pathways

Kemasukan ke program ini boleh diperolehi melalui laluan berikut:

kelayakan laluan

Ini termasuk sebarang kelayakan selesai, seperti yang disenaraikan dalam kelayakan keperluan akademik di bawah. Pemohon dengan pengajian tinggi sebelum sesuai yang memenuhi sebahagian daripada keperluan akademik kursus boleh diberi 'kredit' dan / atau catatan terhadap subjek dengan 'kelayakan lanjutan. Rujuk Buku Panduan Pelajar untuk butiran tentang Advanced Mesyuarat.

Pengalaman Kerja / Employment

Ini termasuk apa-apa pekerjaan atau tempat kerja pengalaman yang pemohon mempunyai dalam sektor pentadbiran perniagaan atau rapat sektor berkaitan. Nota: Pemohon mesti menyediakan salinan sama ada rujukan, slip gaji atau kumpulan sijil / ringkasan. CV dan rujukan telefon tidak diterima. Rujuk Buku Panduan Pelajar untuk maklumat lanjut mengenai prosedur RPL.

Hasil Kursus

Mereka yang berjaya semua unit dalam kursus ini, pelajar layak mendapat Diploma Pentadbiran Perniagaan. Setelah selesai Diploma, pelajar boleh memilih melanjutkan pelajaran dalam bidang Pengurusan dan Sumber Manusia kawasan di Kolej dan Universiti yang lain.

Pengajaran dan Kaedah Penilaian

Kaedah pengajaran termasuk konsep teori dan perbincangan kelas dengan kes-kes dari organisasi yang berbeza. Pelajar akan memudahkan untuk membangunkan kemahiran dan pengetahuan untuk memenuhi syarat-syarat bagi setiap unit kompetensi dan unsur-unsur mereka.

Semua penilaian unit kecekapan akan dijalankan mengikut garis panduan penilaian dan piawaian kecekapan Pakej Latihan rasmi disahkan untuk kelayakan ini.

Penilaian, prosedur dan kriteria untuk menilai prestasi akan dijelaskan kepada, semua peserta telah mengikuti kursus ini. Penilaian akan dijalankan untuk setiap sebahagian daripada program latihan, dan proses akan menjadi sah, boleh dipercayai, adil dan fleksibel.

proses penilaian akan meliputi julat luas kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menunjukkan kemampuan dan akan mengintegrasikan pengetahuan dan kemahiran dengan permohonan praktikal. proses penilaian akan membuat peruntukan bagi mengiktiraf kecekapan tidak kira bagaimana, di mana atau apabila mereka telah diperoleh.

Secara umum semasa kursus ini, penilaian melibatkan prestasi pelajar terhadap pelbagai kriteria termasuk prestasi kelas dan persembahan, ujian lisan dan bertulis, demonstrasi dan kerja-kerja kelas yang lain.

Pelajar akan menerima maklum balas setelah tamat proses penilaian dari penilai berkaitan. Jika pelajar tidak berpuas hati dengan keputusan penilaian, mereka boleh membuat rayuan untuk penilaian semula mengikut dasar College penilaian semula dan prosedur (rujuk Buku Panduan Pelajar).

Lokasi Kampus

Kampus ini terletak di Auburn, iaitu kira-kira 20 km dari Sydney CBD dan hanya 3 minit berjalan kaki dari Stesen Kereta Api Auburn. Alamat jalan adalah Level 1, 91-95 Rawson Street, Auburn NSW 2144.

Alam Sekitar Tempatan dan Kemudahan

Australia adalah sebuah negara pelbagai budaya. Sebilangan besar pelajar antarabangsa datang ke Australia untuk melanjutkan pengajian mereka setiap tahun. kampus kami terletak di Sydney, salah satu bandar yang indah di dunia. Sydney mempunyai tempat-tempat yang terkenal untuk lawatan termasuk House indah Opera, Harbour Bridge dan Pantai Bondi.

kelas kami terdiri daripada pelajar dari pelbagai negara di Asia, Afrika dan Eropah. Bilik darjah dilengkapi dengan komputer moden dengan peralatan terkini dan kelajuan tinggi kemudahan dalam Internet. Kemudahan-kemudahan lain termasuk perpustakaan dengan buku-buku sumber dan buku-buku rujukan, dapur, dan lain-lain

Kelas kami adalah bersaiz kecil dan pensyarah mesra kami memberi tumpuan kepada pelajar individu perlu semasa proses pembelajaran.

Ramai pensyarah menggunakan projektor multimedia atau projektor overhed untuk alat bantuan visual semasa kelas mereka. Komputer disediakan dalam komputer-makmal untuk kegunaan pelajar. Para pelajar boleh menggunakan komputer ini semasa waktu kelas mereka untuk menyiapkan tugasan mereka, atau untuk penyelidikan Internet. Tugasan boleh dicetak dengan bayaran nominal atau boleh diserahkan kepada pensyarah melalui e-mel.

Kos yang berkaitan untuk belajar di Australia

Kos menerima pendidikan di Australia adalah agak tinggi, dengan mengambil bayaran akaun tuisyen, kos sara hidup, dan perjalanan antarabangsa. Hidup kos sentiasa bergantung kepada pelajar individu Namun, Jabatan Imigresen dan Pelbagai Budaya dan Hal Ehwal Orang Asli menasihatkan pelajar untuk mempunyai AU $ 18,610 setahun. Oleh itu anda perlu membuat persiapan untuk memastikan pembayaran kos yang dilakukan di Australia sebelum membuat perjalanan.

Bayaran lain

 • Bayaran Permohonan Kursus: AU $ 150
 • Bayaran Penempatan Penginapan: AU $ 200
 • Bayaran pengangkutan dari lapangan terbang: AU $ 200
Program taught in:
English

See 8 more programs offered by Pacific College of Technology »

This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
12 
Sepenuh masa
Price
10,000 AUD
setahun
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date