Read the Official Description

Jika anda ingin menggunakan pengetahuan perakaunan pakar di tempat kerja - sama ada perniagaan anda sendiri, sebuah syarikat atau kerajaan, anda harus mempertimbangkan kursus 1 tahun ini.

Diploma Perakaunan dalam Perakaunan akan menyediakan anda kemahiran dalam pelaporan kewangan, kajian undang-undang, dan ekonomi serta perakaunan perniagaan dan pengurusan. Anda akan membangunkan kemahiran analitik dan komunikasi anda untuk menafsirkan dan mendiagnosis isu perniagaan yang rumit dan mencadangkan penyelesaian.

Pelajar yang lulus dari kursus ini akan diiktiraf untuk kemahiran perniagaan dan perakaunan mereka yang canggih dan akan berpeluang melanjutkan pengajian mereka ke arah kelayakan sebagai akauntan menerusi Master of Professional Accounting.

Peluang kerjaya

Penyiapan kursus ini membuka peluang dalam pelbagai peranan profesional dalam industri perakaunan dan kewangan, termasuk perakaunan perniagaan, pengauditan, dan perkhidmatan kewangan. Kursus ini juga akan meningkatkan pengetahuan dan kemahiran kewangan pemilik perniagaan dan pengurus dalam semua industri.

Pengiktirafan Profesional

Bagi mereka yang mahukan ijazah perakaunan lepasan ijazah yang diakreditasi, mereka perlu belajar Sarjana Perakaunan Profesional yang diiktiraf oleh CPA Australia dan Akauntan Bertauliah Australia dan New Zealand (CA).

Bidang Pengajian Utama

Pelajar belajar lapan unit Master of Professional Accounting. Subjek yang dilindungi meliputi perakaunan perniagaan, sistem maklumat, laporan kewangan, isu kontemporari dalam perakaunan, serta perakaunan pengurusan, kajian undang-undang, kewangan, ekonomi dan analisis kuantitatif.

Kaedah penilaian

Kursus ini menggabungkan penilaian dan peperiksaan progresif. Pelajar dinilai dalam setiap unit berdasarkan tugasan bertulis dan lisan. Ini mungkin laporan perniagaan, kajian kes, persembahan, kajian penyelidikan dan / atau rancangan perniagaan.

Kaedah pengajaran

Kursus ini secara fleksibel dihantar, direka untuk memenuhi permintaan orang ramai yang sibuk dan sangat mudah alih. Oleh itu, ia merupakan pilihan yang baik bagi mereka yang mengimbangi pelbagai kerja, komitmen peribadi atau keluarga. Kelas di kampus disokong oleh kuliah dalam talian, forum perbincangan, dan sumber elektronik.

Kelas-kelas di kampus menawarkan pelbagai pendekatan mengajar termasuk kuliah, tutorial, aktiviti dalam talian dan kelas maya-podcast video atau podcast. Kuliah boleh disiarkan secara langsung atau pra-rakaman; sama ada cara, pelajar boleh memuat turun rakaman dengan kemudahan mereka. Kaedah pengajaran boleh berbeza dari unit ke unit.

Di samping itu, pelajar boleh meningkatkan pembelajaran mereka setiap minggu dengan mengikuti aktiviti, pembacaan dan kajian kes yang diletakkan, langkah demi langkah, dalam laman web untuk setiap unit. Apabila mereka bergerak melalui hasil pembelajaran, mereka boleh membincangkan kemajuan mereka di dalam kelas atau dalam forum dalam talian dan bertanya soalan rakan atau pensyarah mereka.

Ijazah ini menuntut sehingga 150 jam pengajian bagi setiap unit.

Program taught in:
English

See 11 more programs offered by Southern Cross University »

Last updated March 2, 2018
This course is Online, Campus based
Start Date
Mac. 4, 2019
Julai 2, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
27,600 AUD
$ 3,300 seunit, pelajar antarabangsa.
By locations
By date
Start Date
Mac. 4, 2019
End Date
Mac. 4, 2020
Application deadline
Start Date
Julai 2, 2019
End Date
Julai 2, 2020
Application deadline
Mei 21, 2019
Start Date
Okt. 2019
End Date
Okt. 29, 2019
Application deadline

Mac. 4, 2019

Location
Application deadline
End Date
Mac. 4, 2020

Julai 2, 2019

Location
Application deadline
Mei 21, 2019
End Date
Julai 2, 2020

Okt. 2019

Location
Application deadline
End Date
Okt. 29, 2019