Diploma Perakaunan dalam Perakaunan

Southern Cross University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma Perakaunan dalam Perakaunan

Southern Cross University

Jika anda ingin menggunakan pengetahuan perakaunan pakar di tempat kerja - sama ada perniagaan anda sendiri, sebuah syarikat atau kerajaan, anda harus mempertimbangkan kursus 1 tahun ini.

Diploma Perakaunan dalam Perakaunan akan menyediakan anda kemahiran dalam pelaporan kewangan, kajian undang-undang, dan ekonomi serta perakaunan perniagaan dan pengurusan. Anda akan membangunkan kemahiran analitik dan komunikasi anda untuk menafsirkan dan mendiagnosis isu perniagaan yang rumit dan mencadangkan penyelesaian.

Pelajar yang lulus dari kursus ini akan diiktiraf untuk kemahiran perniagaan dan perakaunan mereka yang canggih dan akan berpeluang melanjutkan pengajian mereka ke arah kelayakan sebagai akauntan menerusi Master of Professional Accounting.

Peluang kerjaya

Penyiapan kursus ini membuka peluang dalam pelbagai peranan profesional dalam industri perakaunan dan kewangan, termasuk perakaunan perniagaan, pengauditan, dan perkhidmatan kewangan. Kursus ini juga akan meningkatkan pengetahuan dan kemahiran kewangan pemilik perniagaan dan pengurus dalam semua industri.

Pengiktirafan Profesional

Bagi mereka yang mahukan ijazah perakaunan lepasan ijazah yang diakreditasi, mereka perlu belajar Sarjana Perakaunan Profesional yang diiktiraf oleh CPA Australia dan Akauntan Bertauliah Australia dan New Zealand (CA).

Bidang Pengajian Utama

Pelajar belajar lapan unit Master of Professional Accounting. Subjek yang dilindungi meliputi perakaunan perniagaan, sistem maklumat, laporan kewangan, isu kontemporari dalam perakaunan, serta perakaunan pengurusan, kajian undang-undang, kewangan, ekonomi dan analisis kuantitatif.

Kaedah penilaian

Kursus ini menggabungkan penilaian dan peperiksaan progresif. Pelajar dinilai dalam setiap unit berdasarkan tugasan bertulis dan lisan. Ini mungkin laporan perniagaan, kajian kes, persembahan, kajian penyelidikan dan / atau rancangan perniagaan.

Kaedah pengajaran

Kursus ini secara fleksibel dihantar, direka untuk memenuhi permintaan orang ramai yang sibuk dan sangat mudah alih. Oleh itu, ia merupakan pilihan yang baik bagi mereka yang mengimbangi pelbagai kerja, komitmen peribadi atau keluarga. Kelas di kampus disokong oleh kuliah dalam talian, forum perbincangan, dan sumber elektronik.

Kelas-kelas di kampus menawarkan pelbagai pendekatan mengajar termasuk kuliah, tutorial, aktiviti dalam talian dan kelas maya-podcast video atau podcast. Kuliah boleh disiarkan secara langsung atau pra-rakaman; sama ada cara, pelajar boleh memuat turun rakaman dengan kemudahan mereka. Kaedah pengajaran boleh berbeza dari unit ke unit.

Di samping itu, pelajar boleh meningkatkan pembelajaran mereka setiap minggu dengan mengikuti aktiviti, pembacaan dan kajian kes yang diletakkan, langkah demi langkah, dalam laman web untuk setiap unit. Apabila mereka bergerak melalui hasil pembelajaran, mereka boleh membincangkan kemajuan mereka di dalam kelas atau dalam forum dalam talian dan bertanya soalan rakan atau pensyarah mereka.

Ijazah ini menuntut sehingga 150 jam pengajian bagi setiap unit.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini March 2, 2018
Tempoh & Harga
This course is
Online
Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 4, 2019
Julai 2, 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
27,600 AUD
$ 3,300 seunit, pelajar antarabangsa.
Information
Deadline
Jan. 20, 2019
Locations
Australia - Bilinga, Queensland
Tarikh mula : Mac. 4, 2019
Tarikh tutup permohonan Jan. 20, 2019
Tarikh akhir Mac. 4, 2020
Tarikh mula : Julai 2, 2019
Tarikh tutup permohonan Mei 21, 2019
Tarikh akhir Julai 2, 2020
Tarikh mula : Okt. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Okt. 29, 2019
Dates
Mac. 4, 2019
Australia - Bilinga, Queensland
Tarikh tutup permohonan Jan. 20, 2019
Tarikh akhir Mac. 4, 2020
Julai 2, 2019
Australia - Bilinga, Queensland
Tarikh tutup permohonan Mei 21, 2019
Tarikh akhir Julai 2, 2020
Okt. 2019
Australia - Bilinga, Queensland
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Okt. 29, 2019