Read the Official Description

Diploma Profesional dalam program Perkahwinan dan Keluarga Terapi adalah program latihan profesional 66 kredit yang distrukturkan untuk memenuhi keperluan pendidikan untuk licensure sebagai ahli terapi perkahwinan dan keluarga di New Jersey. Pelajar boleh memasuki program ini sama ada dengan ijazah Sarjana Muda atau Ijazah Sarjana. Semua pelajar yang masuk tanpa Ijazah Sarjana yang sesuai akan mendapat MA dalam Psikologi: Perkhidmatan Psikologi pengkhususan selepas berjaya menyelesaikan pertama 33 jam kredit program (yang termasuk tesis penyelidikan). Program ini termasuk latihan dua istilah yang umumnya berikut perkahwinan dan kursus keluarga kerja, tetapi sebahagian besarnya adalah bebas daripada lain-lain tuntutan pendidikan dan profesional. Pelajar dalam program MFT yang dikehendaki melengkapkan sekurang-kurangnya 500 jam hubungan pelanggan dan 100 jam tatap muka pengawasan semasa amali dan praktikum pengalaman mereka. Pelajar akan maju ke urutan profesional Diploma Profesional dalam Perkahwinan dan program Terapi Keluarga hanya selepas kejayaan menyiapkan satu kajian dijalankan.

Pelajar yang memasuki dengan ijazah Sarjana dalam kaunseling, psikologi, kerja sosial atau bidang yang bersekutu mesti melengkapkan sekurang-kurangnya 33 kredit di Kean University. Jika pemohon tidak mempunyai mana-mana kursus asas mereka mungkin diperlukan untuk menyelesaikan kursus tambahan melebihi minimum, seperti New Jersey undang-undang pelesenan memerlukan kawasan kecekapan tertentu. Kurikulum ini direka dalam model pengamal-ulama, dirangka untuk membolehkan graduan berjaya berfungsi sebagai perkahwinan dan keluarga ahli terapi dalam pelbagai tetapan. Melalui diperlukan kerja kursus, latihan dan latihan pengalaman, pelajar memberi peluang untuk membangunkan kemahiran dalam penilaian, temuduga dan kaunseling dengan individu, pasangan dan keluarga. Program ini menekankan keperluan untuk perkahwinan dan keluarga ahli terapi untuk memahami agama, etnik, budaya dan negara ciri-ciri yang berbeza-beza daripada pelanggan mereka.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Diploma Profesional dalam Perkahwinan dan program Terapi keluarga melawat http://grad.kean.edu/professional-diploma-programs/marriage-family-therapy.

See 1 more programs offered by Kean University »

This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
Price
- http://grad.kean.edu/tuition-and-fees
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date