Baca keterangan rasmi

Kelayakan ini menyediakan kemahiran dan pengetahuan bagi seorang individu untuk menguruskan, sebagai pakar ICT bebas atau sebagai sebahagian daripada satu pasukan, pemasangan pelbagai rangkaian, termasuk antara rangkaian, keselamatan dan integrasi e-perniagaan.

Mereka yang berjaya semua unit dalam kursus ini, pelajar layak mendapat Diploma Teknologi Maklumat Rangkaian-ICT50415. Tajuk pekerjaan yang mungkin berkaitan dengan kelayakan ini termasuk:

 • pentadbir rangkaian
 • pentadbir IT
 • pentadbir operasi IT
 • pentadbir perkhidmatan rangkaian
 • penyelaras sokongan rangkaian
 • penganalisis operasi rangkaian
 • penyelaras keselamatan rangkaian
 • Perniagaan e penyelaras rangkaian

Laluan dari kelayakan:

ICT60215 Diploma Lanjutan Rangkaian, atau pelbagai ICT lain Diploma Lanjutan atau kelayakan Sijil Siswazah Vokasional, atau lain-lain kelayakan sektor pengajian tinggi yang berkaitan.

kawasan kajian utama:

 • Memasang dan menguruskan rangkaian
 • infrastruktur Internet
 • Pengurusan Projek
 • reka bentuk rangkaian
 • keperluan perniagaan dan keperluan teknikal

Syarat Kemasukan

Syarat-syarat untuk kemasukan ke dalam kelayakan ini adalah seperti berikut:

 • Pelajar-pelajar berumur lebih daripada 18 tahun,
 • Pelajar-pelajar mesti mempunyai penyelesaian yang berjaya Australia Tahun 12 atau yang setaraf.

Laluan pilihan untuk calon mempertimbangkan kelayakan ini termasuk:

 • Selepas mencapai ICT40415 Sijil IV Teknologi Rangkaian Maklumat, atau kelayakan lain yang berkaitan atau unit bersamaan dengan teras ICT40415 Atau
 • dengan pengalaman vokasional ditunjukkan dalam pelbagai persekitaran kerja dalam jawatan kanan sokongan rangkaian, termasuk pentadbir, penganalisis operasi, juruteknik, operasi atau penyelaras sokongan / juruteknik

Keperluan Kemahiran Bahasa Inggeris

keterangan primer: Dalam usaha yang akan ditawarkan tempat di Kolej Pacific, pelajar di luar negara mesti menunjukkan bukti salah satu daripada ujian berikut:

 • IELTS 5.5 *
 • TOEFL iBT 46
 • PTE Academic 42
 • Cambridge English Advanced (CAE) 47
 • OET Pass
 • TOEFL PBT 527

bukti alternatif:

 • Pelajar luar negara yang menjaringkan bawah minimum yang diperlukan skor dalam ujian tersebut di atas, dia / dia mesti telah dijalankan atau bersetuju dalam menjalankan program Bahasa Inggeris (ELICOS) sekurang-kurangnya 10 minggu.

ATAU

 • Pelajar luar negara yang belajar di Australia untuk sekurang-kurangnya 6 bulan akan dianggap telah diperlukan tahap penguasaan bahasa dengan syarat permohonan itu disertakan dengan bukti bahawa dia / dia telah lengkap diisi Sijil IV atau di atas kelayakan dan medium arahan adalah Bahasa Inggeris.

ATAU

 • Pelajar di daratan tidak mempunyai IELTS / TOEFL / PTE Academic / Cambridge atau sijil ELICOS juga boleh memenuhi keperluan bahasa, jika mereka dapat menunjukkan ALTE Level 3 atau yang lebih tinggi skor dalam ujian yang dijalankan oleh Kolej.

Struktur Kursus dan Unit Kompetensi

Untuk mencapai ICT50415 Diploma Maklumat Rangkaian Technology, Pakej Latihan ICT memerlukan pelajar untuk menyiapkan 16 unit kompetensi yang terdiri daripada lima (5) unit teras dan sebelas (11) unit elektif seperti yang dinyatakan dalam kaedah-kaedah pembungkusan ICT50415 Diploma Maklumat Rangkaian Teknologi .

Tiada dinyatakan prasyarat atau catatan kehendak yang dinyatakan oleh pakej latihan.

Pengajaran dan Kaedah Penilaian

Kaedah pengajaran termasuk konsep teori dan perbincangan kelas dengan kes-kes dari organisasi yang berbeza. Pelajar akan memudahkan untuk membangunkan kemahiran dan pengetahuan untuk memenuhi syarat-syarat bagi setiap unit kompetensi dan unsur-unsur mereka.

Semua penilaian unit kecekapan akan dijalankan mengikut garis panduan penilaian dan piawaian kecekapan Pakej Latihan rasmi disahkan untuk kelayakan ini.

Penilaian, prosedur dan kriteria untuk menilai prestasi akan dijelaskan kepada, semua peserta telah mengikuti kursus ini. Penilaian akan dijalankan untuk setiap sebahagian daripada program latihan, dan proses akan menjadi sah, boleh dipercayai, adil dan fleksibel.

proses penilaian akan meliputi julat luas kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk menunjukkan kemampuan dan akan mengintegrasikan pengetahuan dan kemahiran dengan permohonan praktikal. proses penilaian akan membuat peruntukan bagi mengiktiraf kecekapan tidak kira bagaimana, di mana atau apabila mereka telah diperoleh.

Secara umum semasa kursus ini, penilaian melibatkan prestasi pelajar terhadap pelbagai kriteria termasuk prestasi kelas dan persembahan, ujian lisan dan bertulis, demonstrasi dan kerja-kerja kelas yang lain.

Pelajar akan menerima maklum balas setelah tamat proses penilaian dari penilai berkaitan. Jika pelajar tidak berpuas hati dengan keputusan penilaian, mereka boleh membuat rayuan untuk penilaian semula mengikut dasar College penilaian semula dan prosedur (rujuk Buku Panduan Pelajar).

Lokasi Kampus

Kampus ini terletak di Auburn, iaitu kira-kira 20 km dari Sydney CBD dan hanya 3 minit berjalan kaki dari Stesen Kereta Api Auburn. Alamat jalan adalah Level 1, 91-95 Rawson Street, Auburn NSW 2144.

Alam Sekitar Tempatan dan Kemudahan

Australia adalah sebuah negara pelbagai budaya. Sebilangan besar pelajar antarabangsa datang ke Australia untuk melanjutkan pengajian mereka setiap tahun. kampus kami terletak di Sydney, salah satu bandar yang indah di dunia. Sydney mempunyai tempat-tempat yang terkenal untuk lawatan termasuk House indah Opera, Harbour Bridge dan Pantai Bondi.

kelas kami terdiri daripada pelajar dari pelbagai negara di Asia, Afrika dan Eropah. Bilik darjah dilengkapi dengan komputer moden dengan peralatan terkini dan kelajuan tinggi kemudahan dalam Internet. Kemudahan-kemudahan lain termasuk perpustakaan dengan buku-buku sumber dan buku-buku rujukan, dapur, dan lain-lain

Kelas kami adalah bersaiz kecil dan pensyarah mesra kami memberi tumpuan kepada pelajar individu perlu semasa proses pembelajaran.

Ramai pensyarah menggunakan projektor multimedia atau projektor overhed untuk alat bantuan visual semasa kelas mereka. Komputer disediakan dalam komputer-makmal untuk kegunaan pelajar. Para pelajar boleh menggunakan komputer ini semasa waktu kelas mereka untuk menyiapkan tugasan mereka, atau untuk penyelidikan Internet. Tugasan boleh dicetak dengan bayaran nominal atau boleh diserahkan kepada pensyarah melalui e-mel.

Kos yang berkaitan untuk belajar di Australia

Kos menerima pendidikan di Australia adalah agak tinggi, dengan mengambil bayaran akaun tuisyen, kos sara hidup, dan perjalanan antarabangsa. Hidup kos sentiasa bergantung kepada pelajar individu Namun, Jabatan Imigresen dan Pelbagai Budaya dan Hal Ehwal Orang Asli menasihatkan pelajar untuk mempunyai AU $ 18,610 setahun. Oleh itu anda perlu membuat persiapan untuk memastikan pembayaran kos yang dilakukan di Australia sebelum membuat perjalanan.

Bayaran lain

 • Bayaran Permohonan Kursus: AU $ 150
 • Bayaran Penempatan Penginapan: AU $ 200
 • Bayaran pengangkutan dari lapangan terbang: AU $ 200
Program diajar dalam:
English

Lihat 8 lagi program yang ditawarkan oleh Pacific College of Technology »

This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
52 
Sepenuh masa
Price
10,000 AUD
setahun
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan. 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan. 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date