Diploma Seni Kebangsaan - Seni Pilihan

Umum

Penerangan Program

Pilihan seni menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh kemahiran artistik dan mengungkapkan kemahiran praktikal, teoretikal, teknologi dan plastik peringkat tinggi yang membolehkan mereka memperoleh autonomi dalam bidang penyelidikan profesional. seni.

Ajaran membahas dan mempersoalkan amalan seni kontemporari dan menjalin hubungan dengan amalan dan pengetahuan lain seperti sains dan kemanusiaan. Dimensi Caribbean rantau Martinique adalah sebahagian daripada konteks tetap amalan dan pengetahuan.

Kitaran pendek

Diploma Seni Nasional (ADN) dianugerahkan pada akhir tahun ke 3 pengajian dan menutup kitaran pertama kursus lama.

Diploma yang disahkan di peringkat Bac 3, ia membolehkan untuk melanjutkan pelajaran universiti. Ia memberi peluang untuk mendaftarkan diri dalam kitar utama pendidikan seni visual.

Kitaran panjang

Diploma Tinggi Ekspresi Plastik Kebangsaan (DNSEP) dibentangkan pada akhir tahun ke 5 pengajian. Diploma yang diluluskan di peringkat Bac 5 (peringkat I of repertoire profesional) dan bernilai ijazah sarjana Eropah, akhirnya boleh melanjutkan pengajian di universiti pascasiswazah atau sekolah seni pascasarjana.

Pilihan seni selesai dengan dua menyebut:

  • Arti menyebutkan.
  • Reka bentuk objek yang disebutkan.

Prosedur pendaftaran

Kemasukan pada tahun pertama adalah wajib oleh persaingan. Dua sesi diadakan setiap tahun, satu pada bulan Mac, dan satu lagi pada bulan September.

Selepas pembukaan pendaftaran, borang disediakan kepada calon dari laman web sekolah. Dokumen sokongan harus dimuat turun dari borang ini. Calon perlu mengesahkan pendaftarannya secara online dan selepas pengesahan fail oleh perkhidmatan sekolah, dia akan menerima undangannya untuk pertandingan masuk.

Calon itu juga mempunyai kemungkinan untuk mendaftar di tempat itu atau menghantar melalui borang pendaftarannya yang lengkap kepada alamat berikut: Campus Caraïbéen des Arts - Sekretariat Pedagogi - Rue des artistes, Hermitage - 97200 Fort-de -France

Tarikh program

Tarikh akhir pendaftaran: Khamis, 5 September, 2019

Tahun akademik 2019-2020:

  • Kemasukan pada tahun pertama (peperiksaan masuk): Khamis 5 September 2019. Tarikh pertandingan: 9-10 September 2019
  • Kemasukan dalam kursus pengajian (komisen ekivalen, tahun ke-2 hingga ke-5): Jumaat, 6 September 2019. Tarikh komisyen kesetaraan: Khamis, 12 September 2019

Tahun akademik 2020-2021:

Terdapat 2 sesi pengambilan untuk tahun akademik 2020-2021: sesi 1: Mac 2020; Sesi ke-2: September 2020 (peperiksaan masuk dan suruhsi kesetaraan)

118390_tableau_art.png

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Le Campus Caraïbéen des Arts est l’école supérieure d’enseignement artistique de la Martinique inscrite dans le réseau des 46 écoles territoriales d’enseignement supérieur artistique français. ... Baca lebih lanjut

Le Campus Caraïbéen des Arts est l’école supérieure d’enseignement artistique de la Martinique inscrite dans le réseau des 46 écoles territoriales d’enseignement supérieur artistique français. Baca Ringkas