Diploma Seni Kulinari Profesional 6 Bulan
Pacific Institute Of Culinary Arts
Maklumat Utama
Lokasi kampus
Vancouver, Kanada
Bahasa
Inggeris
Format kajian
Di kampus
Tempoh
Minta maklumat
laju
Minta maklumat
Yuran tuisyen
Minta maklumat
Tarikh akhir permohonan
Minta maklumat
Tarikh mula paling awal
Sep 2023
biasiswa
Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda
pengenalan
Pelajar memulakan program masakan mereka dengan kemahiran pisau, istilah masakan, dan penggunaan peralatan diikuti dengan penyediaan stok beraroma dan seni piring dan daging. Berdasarkan asas kemahiran mereka, para pelajar menyiapkan hidangan Perancis klasik serta masakan antarabangsa yang menggunakan pelbagai jenis protein, ikan, kerang, sayur-sayuran, dan biji-bijian.
Berpesta dengan mata dan lelangit adalah aspek asas dalam industri perkhidmatan makanan dan pelajar belajar kemahiran menyadur di samping pengembangan lelangit mereka.
SYARAT KEMASUKAN PELAJAR DOMESTIK
Lulus dari Gred 12 atau setaraf (GED), atau pelajar matang (19+)
Kekebalan Hepatitis A.
Salinan Insurans Perubatan Wilayah
ID Foto yang dikeluarkan oleh Kerajaan (iaitu pasport, lesen memandu)
SYARAT KEMASUKAN PELAJAR ANTARABANGSA
Permit Pengajian yang Sah
Perlindungan Insurans Perubatan Swasta
Kekebalan Hepatitis A.
Lulus dari Gred 12 atau setaraf (GED), atau pelajar matang (19+)
ID Foto yang dikeluarkan oleh Kerajaan (iaitu pasport)
KEPERLUAN BAHASA PELAJAR ANTARABANGSA
Penguasaan Bahasa Inggeris: IELTS 6.0 atau TOEFL 65, atau
SMA atau Diploma Pasca Menengah jika Bahasa Inggeris adalah bahasa pengantar