Diploma / Sijil Dalam Bidang Pengurusan Hotel Dan Teknologi Katering

Indian Technical Institute - Management Educational Trainings (ITI MET) and Goa Swiss Institute of Hotel Management (GSIHM)

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma / Sijil Dalam Bidang Pengurusan Hotel Dan Teknologi Katering

Indian Technical Institute - Management Educational Trainings (ITI MET) and Goa Swiss Institute of Hotel Management (GSIHM)

Jangka masa: 12 bulan latihan: 4/6 bulan Bayaran: 2500 USD

Latihan industri atau Program Internship tentu sebagai berasingan untuk 6 atau 12 bulan. program Internship: 645 USD untuk 6 bulan, 1000 USD untuk 12 bulan.

Setiap kursus dalam program berikut boleh diambil secara berasingan pada setiap bulan 3/6 dan dikeluarkan oleh sijil atau 12 bulan diploma.

Front-Office

  • Pengenalan kepada Industri Hotel
  • Pengelasan hotel
  • Sifat-Sifat penyambut tetamu yang baik
  • Asas mengecas & rancangan makanan
  • fungsi pejabat hadapan
  • organisasi berfungsi
  • kitaran Guest (tempahan, ketibaan, penghunian, berlepas)
  • Tempahan, sistem Whitney
  • Kerjasama Front-Office dengan pengemasan
  • pengendalian mesej
  • Telefon

Perkhidmatan Makanan & Minuman

  • Pengenalan kepada Industri Hotel
  • Pengenalan kepada katering - jenis katering
  • Restaurant - jenis restoran, organisasi kakitangan pelbagai restoran,
  • perkhidmatan, perkiraan brewok, muatan / membawa dulang Restoran
  • Jenis-jenis menu, iringan & garnishes, sistem minuman, jamuan & buffet
  • hands-on praktikal latihan: pengambilan pesanan, napkin lipat, susunan papan sampingan, jenis perkhidmatan, memuatkan dan membawa cahaya dan dulang berat, menubuhkan perlindungan sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Minuman praktikal (terhad): alkohol / bukan beralkohol.

Pengeluaran makanan

  • Pengenalan kepada dapur profesional
  • Pengenalan kepada Masakan
  • Hierarki dan susun atur Jabatan Dapur
  • Peralatan dan Bahan Api Digunakan dalam Dapur
  • Perancangan Menu Asas
  • Prinsip Asas Masakan Sayur
  • Klasifikasi Buah-buahan dan Kegunaan mereka in Cooking
  • Stok
  • Sup, sos, salad
  • Pengenalan kepada Meats
  • Pengenalan kepada Ikan dan Kerang
  • Pengenalan kepada Telur
  • Benih, kacang, dan Spices
  • Pengenalan kepada Rice, Bijirin, dan Denyutan
  • Kaedah Memasak
  • Asas Bakeri dan Confectionary
  • Komoditi Asas Digunakan dalam Bakeri dan Pastri
  • Fabrication roti
  • Span asas dan Cakes, Pes, Krim, Inti, dan Sauces
  • Laminated Pastries
  • Asas-asas memasak Indian - Rempah, Herba dan Rempah digunakan dalam Masakan India, Masalas dan Pes. Memahami Komoditi dan penggunaan mereka dalam Indian Kitchen. Asas India Cravies

House Keeping

Menggariskan tugas & fungsi kakitangan, carta organisasi.

Kepentingan jabatan pengemasan, prinsip pembersihan, jenis bilik / katil, kawasan tanggungjawab, hilang & dijumpai, status bilik.

pembersihan harian daripada bilik tamu & bilik mandi, kebaktian malam, pembersihan, bilik kosong, pembersihan harian kawasan awam agen & peralatan pembersihan. Antara jabatan kerjasama, pembantu rumah troli, laporan tangga, hiasan dalaman & gubahan bunga. Antara jabatan kerjasama, pembantu rumah troli, laporan tangga, hiasan dalaman & gubahan bunga.

Masakan & Bakery

Kursus kerjaya ideal di mana suri rumah, pemilik hotel, katerer dan pelajar; semua boleh menggunakan bakat kreatif mereka. Kursus ini memberi rangsangan kepada calon-calon untuk bekerja secara bebas dan mendapatkan pendapatan yang baik.

Sup: jenis sup, perkara penting yang perlu diingat apabila membuat sup kuah: jenis kuah dan persiapan mereka Rice: Mata perlu diambil perhatian apabila membuat hidangan nasi

Cakes: pelbagai jenis kek dan icing, kaedah yang berbeza untuk membuat kek Breads: kaedah membuat roti

salad: jenis salad, bahagian salad Sandwich: jenis sandwich, kaedah membuat sandwic.

Amali: Sup, ayam, beriani, hidangan sayur-sayuran, kek dan roti aising dan sandwic.

Pengetua Pengurusan

Asas-asas pengurusan: definisi, perancangan, hierarki objektif, pengurusan oleh objektif, pengurusan oleh pengecualian.

penganjur: sifat penganjur, struktur organisasi formal dan tidak formal dan proses menyusun, kuasa dan tanggungjawab, membuat keputusan.

Staffing & Mengarah: tujuan perjawatan, pengambilan dan pemilihan, latihan dan pembangunan, penilaian prestasi, pengetua arah, kepimpinan, motivasi, komunikasi.

mengawal: konsep kawalan pengurusan, jenis kawalan, keperluan untuk kawalan, kepentingan dan batasan kawalan, jenis kawalan, proses kawalan, teknik kawalan.

Syarat Kemasukan

18 tahun dengan berjaya menamatkan 12 pendidikan menengah (10 + 2) tahun. Sila ambil perhatian bahawa pelajar mesti sekurang-kurangnya 18 tahun untuk memulakan magang industri. Orientasi Hospitaliti dan personaliti yang baik.

Sila hubungi Pejabat Kemasukan untuk maklumat lanjut.

Kami akan gembira jika anda boleh juga

  • Komited kepada ahli akademik dan pembelajaran praktikal dan pembangunan peribadi anda sendiri
  • Bermotivasi terhadap kerjaya masa depan di tahap penyeliaan dalam industri hospitaliti antarabangsa
  • Menunjukkan rasa ingin tahu, toleransi, dan berfikiran terbuka ke arah budaya lain
  • Tetapkan matlamat yang realistik untuk masa anda di GSIHM di India

Kursus ini meliputi 20% teori dan 80% daripada amalan. (Mingguan latihan praktikal dan 3 semester latihan dibayar dalam industri hotel di India, Russia, Dubai)

Dalam kursus ini anda akan mendapat pengetahuan mengenai struktur biasa hotel:

1) Bahagian Makanan dan Minuman Jabatan: Kitchen, Restoran, Bar, Banquets Perkhidmatan Bilik, Disco, Bakery and Confectionery, Delicatessen 2) Bahagian penginapan Jabatan: Front-office, Rumah penyimpanan, Kelab kesihatan, Perkhidmatan Dobi, Hotel kejuruteraan, Landscape, Perkebunan. 3) Bahagian Staf Pentadbiran Jabatan: Human Resourses, Jualan dan Pemasaran, Kewangan dan akaun, Teknologi maklumat, Keselamatan

Latihan praktikal dalam Goa - Kemudahan Resort

Latihan praktikal di Goa disusun dalam Resorte Marinha Dourada. Resort terletak di kampung indah Arpora hanya beberapa minit dari Pantai Baga yang terkenal. Tempat yang sangat tenang dan hijau. Resort ini telah dianugerahkan Cuti Thomson, Anugerah Emas UK untuk Best Accomodation. Resort Marinha Dourada mempunyai sebuah spa, kolam luar dan kelab kesihatan gimnasium, majlis perkahwinan & bankuet, kesihatan & kecantikan. Para tetamu boleh bermain permainan catur gergasi, atau pergi berperahu di tasik. Restoran terbuka di resort ini menyajikan masakan India dan Eropah, disertai dengan pemandangan taman berlandskap.

Masa depan dalam industri hotel selepas tamat pengajian di India dan di luar negara:

  • Perniagaan di hotel,
  • Restoran,
  • Perniagaan di Banquets,
  • Perniagaan di hotel masnagement institut / kolej,
  • Perniagaan di Penginapan,
  • Perniagaan di Catering dalaman dan luaran dan katering industri,
  • Pengurusan hotel.

Pekerjaan:

  • Dalam kapal persiaran
  • Dalam 3,5,7 Hotel bintang
  • Sebagai tukang masak kapal
  • Pramugari / udara kepala kewangan di kapal

Cara:

  • Pengurus Besar Casino
  • Hotel Pengurus Besar
  • Pengurus Operasi Hotel
  • Pengarah F & B
  • Pengarah Penginapan
  • Chef eksekutif
  • Pengurus restoran
  • Pengurus pejabat hadapan
  • Penjaga rumah Eksekutif

Kelas dan latihan praktikal akan diadakan di Mumbai atau di Panjim (Goa).

Pendaftaran dibuka untuk April, Julai, September dan Januari. Kolej masa - Isnin - Jumaat 11:00-4:00 Kami mempunyai pasukan guru antarabangsa yang layak untuk hotel dan hospitaliti pengurusan

Internship

Kami telah menyusun kursus kami untuk menggabungkan teori dan pembelajaran berasaskan praktikal dengan fleksibiliti untuk mendapatkan semasa anda belajar. Tempoh latihan merupakan sebahagian daripada program kajian. Setiap tahun termasuk tiga hingga enam bulan latihan di Goa atau Mumbai.

Objektif latihan industri adalah untuk menyediakan pelajar rasa persekitaran kerja yang sebenar dan untuk menimba ilmu dan kemahiran praktikal, yang seterusnya akan menggalakkan, membangunkan dan membina keyakinan mereka. Latihan industri juga dijangka menyediakan pelajar asas untuk mengenal pasti kawasan operasi utama yang mereka minat.

Latihan untuk pelajar yang dianjurkan di hotel berlainan di Goa, termasuk hotel mewah seperti Taj, Marriot, ITC, Hyatt dan lain-lain. Hotel, restoran dan kemudahan pelancongan yang lain menuntut profesional antarabangsa.

Tempat latihan bergantung kepada keputusan temu duga candidate`s di hotel-hotel. Pelatih akan dihargai dengan hasil latihan industri.

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
12 
Sepenuh masa
Price
Harga
- Yuran pengajian untuk pelajar asing adalah 2 500 USD untuk Ijazah Sarjana Muda setahun genggaman. 2750 USD - untuk Ijazah Master. Bayaran termasuk yuran pendaftaran dipulangkan dalam jumlah 470 USD. Bayaran adalah berdasarkan kepada bilangan standard kaji
Locations
India - Mumbai, Maharashtra
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
India - Panaji, Goa
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Rusia - Saint Petersburg, Sankt-Peterburg
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
India - Mumbai, Maharashtra
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
India - Panaji, Goa
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Rusia - Saint Petersburg, Sankt-Peterburg
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat