Read the Official Description

Disesuaikan dengan persekitaran kerajaan tempatan, kursus ini membolehkan para peserta membina program pendidikan yang merespon keperluan individu kerana ia membolehkan pelajar membangunkan pelan kajian yang sepadan dengan keperluan pembangunan profesional mereka. Subjek boleh dikaji melalui pembebasan blok intensif dan program ini juga boleh digunakan sebagai batu loncatan kepada Master of Local Government (C04257).

Setelah selesai kursus, graduan mempunyai pemahaman yang baik tentang isu semasa dalam kerajaan tempatan dan pelbagai masyarakat, serta kemampuan untuk menghubungkan pengetahuan ini ke tempat kerja mereka. Program ini membolehkan pelajar mendapat akses kepada gabungan kedua-dua unit kajian am dan pakar melalui mod penghantaran yang fleksibel. Pelajar membangun kemahiran belajar yang membolehkan mereka meneruskan pembangunan profesional melalui kursus pendek atau kajian akademik yang lebih lanjut.

Kursus ini amat sesuai untuk pengurus peringkat pertengahan dan pemimpin peringkat tempatan yang ingin memajukan kerjaya mereka. Ia juga sangat disyorkan untuk pentadbir awam dari peringkat lain dari kerajaan dan profesional dari sektor bukan kerajaan yang bekerjasama dengan majlis-majlis tempatan untuk manfaat komuniti tempatan dan serantau.

Program taught in:
English

See 57 more programs offered by University of Technology Sydney »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Jan. 2020
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
11,700 AUD
dalam AUD setiap sesi 24cp
By locations
By date
Start Date
Jan. 2020
Application deadline

Jan. 2020

Location
Application deadline
End Date