Diploma Teknologi Kejuruteraan Kimpalan

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Program Teknologi Kejuruteraan Pengelasan menawarkan sepenuh masa, dua tahun pendidikan langsung. Tahun pertama memberi tumpuan kepada asas akademik dan reka bentuk dan fabrikasi keluli struktur. Pada tahun kedua, anda akan mempelajari reka bentuk, pembinaan, dan ujian kapal tekanan. Anda akan merancang, membina, dan menguji bejana tekanan sebagai sebahagian daripada projek akhir anda. Kemahiran pengelasan praktikal juga dikembangkan untuk mendapatkan pemahaman mendalam mengenai proses pengelasan.

Fix it

Kerjaya anda

Graduan mungkin mendapat pekerjaan sebagai pakar kimpalan pada pasukan kejuruteraan, penyelidik, penyelia, pegawai kawalan kualiti dan pemeriksaan, dan penjualan teknikal. Sebagai pakar dalam pasukan kejuruteraan, teknolog bukan sahaja memahami proses pengelasan yang digunakan dalam fabrikasi logam, tetapi juga dilatih dalam kawalan kualiti, metalurgi kimpalan, kod, teknik fabrikasi, pemeriksaan, penggubalan, reka bentuk pengelasan, pengurusan dan pengawasan, kemahiran komputer , dan pengurusan projek.

Lulusan program Teknologi Kejuruteraan Kimpalan mempunyai kadar pekerjaan 92%.

Kejayaan Pelajar

Pelajar dengan markah menengah atau pasca menengah lebih tinggi biasanya memperoleh kejayaan yang lebih besar dalam program SAIT.

Kepujian dan Pentauliahan

Setelah berjaya menamatkan program ini, graduan akan mendapat diploma SAIT dalam Teknologi Kejuruteraan Kimpalan.

Program ini diakreditasi secara nasional oleh Technology Accreditation Canada. Graduan boleh memohon kepada Persatuan Sains Teknologi dan Kejuruteraan Profesional Alberta untuk penentuan Teknologis Kejuruteraan Bertauliah mereka setelah dua tahun pengalaman industri yang sesuai. Semasa di SAIT, para pelajar digalakkan untuk menjadi anggota Persatuan Kimpalan Kanada, Persatuan Bahan Amerika, Persatuan Jurutera Korosi Nasional, dan Persatuan Teknologi Sains & Kejuruteraan.

Pemindahan Pilihan

Peluang untuk memajukan pendidikan anda melalui pemindahan ke, dalam atau dari SAIT tersedia dengan universiti dan kolej berikut:

 • Universiti Athabasca
 • NAIT
 • Universiti Thompson Rivers
 • Universiti New Brunswick, Saint John

134712_TTCphotos0360285.jpg

Kemasukan dan Pemilihan

 • Permulaan musim gugur 2020: permohonan dibuka 2 Oktober 2019.
 • Permulaan musim sejuk 2021: aplikasi dibuka pada 30 Mac 2020.

Permohonan diterima sehingga tarikh mula program.

Maklumat Utama

 • Tarikh Mula: 8 September 2020/11 Januari 2021
 • Panjang: 2 tahun
 • Tuisyen dan yuran setiap tahun:
  • Tahun 1: $ 6,786 (domestik) / $ 21,733 (antarabangsa)
  • Tahun 2: $ 6,786 (domestik) / $ 21,733 (antarabangsa)
   * Tuisyen, yuran, buku, dan kos bekalan boleh berubah
Tarikh Akhir Kemaskini Apr. 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 20 ... Baca lebih lanjut

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 200 companies annually. SAIT students study within eight academic schools — Business, Construction, Energy, Health and Public Safety, Hospitality and Tourism, Information and Communications Technologies, Manufacturing and Automation and Transportation. Hands-on learning in unique labs and classrooms, solution-focused research and enterprising collaborations with industry partners ensure SAIT students are career-ready when they graduate. Baca Ringkas