Read the Official Description

Matlamat Program

Untuk menangani perkembangan pesat industri hiburan digital di Hong Kong dan Asia, program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran praktikal untuk menjadi profesional untuk reka bentuk dan pembangunan permainan komputer, animasi komputer, dan kesan visual. Ini juga satu program yang unik di mana pelajar akan dapat mengakses sistem komputer dan perisian terkini untuk merealisasikan idea kreatif mereka untuk menghasilkan produk hiburan digital.

Aliran permainan komputer yang direka bentuk dengan modul untuk membangunkan kecekapan graduan dalam menggunakan teknik pengaturcaraan grafik komputer dalam membangunkan permainan interaktif dan aplikasi simulasi latihan.

Streaming animasi komputer dengan modul untuk membolehkan graduan menjadi seorang animator komputer profesional untuk melayani pasaran yang semakin berkembang dalam filem, animasi dan hasil visual visual yang berinternet komputer.

Program ini direka bentuk dengan penekanan pada latihan generik dan bahasa, pembangunan keseluruhan dan pengalaman kerja untuk menyediakan pelajar yang lebih baik untuk kajian lanjut dan pekerjaan selepas tamat pengajian.


Prospek kerjaya

Graduan boleh digunakan sebagai animator komputer, pereka permainan komputer dan pemaju, pereka kesan khas, pengatur media media interaktif, pemodel / visual visual 3D, pengaturcara web dan permainan.


Keperluan Kemasukan Am

Lulusan dari sekolah menengah kanan dengan penguasaan bahasa Inggeris yang terbukti, misalnya. IELTS pada 5.0 atau setaraf.

Permohonan akan dinilai secara individu oleh jabatan berkenaan.

Program taught in:
English

See 2 more programs offered by Hong Kong Institute of Vocational Education »

Last updated January 29, 2019
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
56,600 HKD
setiap tahun
Deadline
Julai 15, 2019
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline
Julai 15, 2019

Sept. 2019

Location
Application deadline
Julai 15, 2019
End Date