Diploma Tinggi dalam Permainan dan Animasi

Hong Kong Institute of Vocational Education

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Diploma Tinggi dalam Permainan dan Animasi

Hong Kong Institute of Vocational Education

Matlamat Program

Untuk menangani perkembangan pesat industri hiburan digital di Hong Kong dan Asia, program ini bertujuan untuk melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran praktikal untuk menjadi profesional untuk reka bentuk dan pembangunan permainan komputer, animasi komputer, dan kesan visual. Ini juga satu program yang unik di mana pelajar akan dapat mengakses sistem komputer dan perisian terkini untuk merealisasikan idea kreatif mereka untuk menghasilkan produk hiburan digital.

Aliran permainan komputer yang direka bentuk dengan modul untuk membangunkan kecekapan graduan dalam menggunakan teknik pengaturcaraan grafik komputer dalam membangunkan permainan interaktif dan aplikasi simulasi latihan.

Streaming animasi komputer dengan modul untuk membolehkan graduan menjadi animator komputer profesional untuk memenuhi pasaran yang semakin berkembang dalam filem-filem ciri animasi komputer, televisyen dan kesan visual.

Program ini direka bentuk dengan penekanan pada latihan generik dan bahasa, pembangunan keseluruhan dan pengalaman tempat kerja untuk menyediakan pelajar lebih baik untuk kajian lanjut dan pekerjaan selepas tamat pengajian.

Prospek kerjaya

Graduan boleh digunakan sebagai animator komputer, pereka permainan komputer dan pemaju, pereka kesan khas, pengatur media media interaktif, pemodel / visual visual 3D, pengaturcara web dan permainan.

Keperluan Kemasukan Am

Lulusan dari sekolah menengah kanan dengan penguasaan bahasa Inggeris yang terbukti, misalnya. IELTS pada 5.0 atau setaraf.

Permohonan akan dinilai secara individu oleh jabatan berkenaan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini February 20, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
111,200 HKD
HKD111,200 keseluruhan program
Locations
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Hong Kong - Hong Kong
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat