Baca keterangan rasmi

Adakah anda fanatik animasi? Jenis orang yang membenci bangun jam penggera untuk sekolah tapi boleh melompat keluar dari katil untuk kartun pada hari Sabtu pagi? Adakah "mengambil nota" di dalam kelas bermakna sentiasa menggoda dan bermimpi tentang dunia fantasi jauh dan watak-watak yang berwarna-warni? Jika ya, Animasi 2D

  • Animator Digital
  • Pereka Karakter
  • Revisionist Storyboard
  • Artis Layout
  • Latar Belakang Artis
  • Illustrator

Kolej Latihan Animasi 2D

Watak-watak animasi tidak lagi dilihat hanya pada kartun pada hari Sabtu pagi atau pada skrin besar-mereka telah berusaha ke dalam permainan dalam talian, aplikasi, iklan TV ... hampir di mana-mana sahaja anda melihat! Walaupun media mungkin sentiasa berubah, hubungan kami dengan watak animasi akan sentiasa kekal. Dan cara di mana watak-watak itu dibawa ke kehidupan hari ini masih benar pada zaman awal animasi klasik ... Jadi! Adakah anda bersedia untuk mengambil tempat anda di papan lukisan ?! Anda akan memasuki pasaran pekerjaan dengan portfolio profesional dan reel demo, mempamerkan bakat dan gaya anda kepada majikan yang berpotensi. Pemahaman yang solid dari Animasi 2D kekal sebagai salah satu kemahiran asas utama yang banyak dicari oleh studio untuk mengupah animator. Graduan program ini boleh didapati di beberapa projek yang hebat, termasuk: Rick and Morty • Monyet Roket • Camp Lakebottom • Teen Titans GO Apabila pengajar kami tidak berada di kelas dengan pelajar, mereka boleh didapati bekerja dalam industri animasi untuk animasi studio seperti: Kartun Atom • Yeti Farm Creative • Disney Interactive • Mercury Filmworks Program ini dipercepatkan akan memberi anda kemahiran dan latihan yang anda perlukan untuk menyelam ke dalam industri animasi, termasuk: susun atur reka bentuk watak dan pengeluaran-Digital Draw-Life Drawing -Reka Animasi-Reka Bentuk untuk Permainan Dalam Talian dan Mudah Alih-dan banyak lagi!

"Semua orang dan semua yang anda sambungkan di Centre for Arts and Technology adalah sumber terbaik untuk memastikan anda memanfaatkan semangat dan bakat anda." - Devin James Watterston

Aliran Kursus

Dalam suku pengenalan ini, anda akan mempelajari kemahiran dan pengetahuan praktikal yang membentuk asas seni visual dalam animasi. Dalam Animasi Animasi Watak awal, anda akan diperkenalkan dengan prinsip animasi dan penerapan lukisan tradisional dalam animasi 2D. Anda akan mendapat Pengenalan kepada Industri Animasi yang merangkumi sejarah animasi, perubahan kebudayaan yang berubah-ubah, pemain utama masa lalu dan pemain semasa / influencer, jenis animasi (2D, 3D, gerakan berhenti, tangkapan gerakan, dan sebagainya). Dalam Kursus Lukisan Kehidupan anda yang pertama, sesi lukisan hayat mingguan akan melatih anda untuk menjadikan bentuk manusia dengan tepat - kemahiran yang penting untuk Animasi 2D.

Pada suku kedua anda, anda akan membina asas-asas asas animasi yang diperoleh pada suku pertama anda dengan kajian tradisional mekanik manusia dan haiwan dan bertindak. Anda akan menumpukan perhatian kepada kemahiran menggambar hidup anda seperti teduhan, perspektif, anatomi, perkadaran, dan unsur-unsur lain yang penting untuk mewakili bentuk manusia secara seni. Prinsip dan peraturan perspektif linear dan organik diliputi bersama unsur-unsur lukisan lain. Lukisan dan reka bentuk digital untuk animasi akan diperkenalkan untuk melengkapi dan memperluaskan palet seni anda.

Pada suku ketiga anda, anda akan beralih dari animasi tradisional ke Animasi Watak Digital di mana, sebagai tambahan kepada animasi dengan aset kualiti studio, anda akan diperkenalkan kepada alat dan teknik bekerja dalam media digital ini. Anda akan meneruskan latihan lukisan kehidupan yang lebih maju di mana anda akan mendapat pengetahuan lebih lanjut mengenai anatomi, struktur, komposisi, berat baris dan rendering untuk menggambarkan bentuk manusia dan haiwan bersama-sama membangunkan teknik dan prinsip untuk reka bentuk watak yang kuat. Anda juga akan menjadi akrab dengan Storyboarding, di mana anda akan mengamalkan penciptaan seni berurutan untuk menyampaikan cerita dan watak dalam media visual.

Pada suku keempat anda, anda akan terus mengasah proses dan teknik Animasi Animasi 2D Digital menerusi penerapan kaedah standard industri dan alat perisian. Anda akan menambah kelebihan penting dalam portfolio seni 2D anda melalui kajian media bercampur tradisional dalam lukisan kehidupan dengan lukisan warna air, penanda dan dakwat, pensil dan pastel serta prinsip dan elemen reka bentuk kerana ia berkaitan dengan reka bentuk dalam animasi. Anda akan memulakan proses pengeluaran pra-pengeluaran dan membangun idea untuk projek akhir anda yang membolehkan anda meneroka kebebasan kreatif untuk menyedari idea anda sendiri, sambil mengamalkan semua yang anda pelajari mengenai proses saluran paip animasi.

Dalam suku akhir yang penting ini, anda akan mendapat manfaat daripada bimbingan dan bimbingan pengajar profesional anda dan jurulatih kejayaan yang direka untuk membantu anda dalam mendapatkan pekerjaan selepas tamat pengajian. Animasi Watak Digital akan terus mengajar dan menguatkan teknik yang lebih maju, yang membolehkan anda mengasah kemahiran animasi anda ke tahap kebolehpasaran. Projek akhir anda akan memasuki fasa pengeluaran utama dan anda akan belajar menggunakan proses pengeditan dan pasca pengeluaran digital dalam penyerahan projek akhir ini dan laman web reel dan portfolio demo profesional.

Program diajar dalam:
English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Centre for Arts and Technology »

Tarikh Akhir Kemaskini October 19, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
15 
Sepenuh masa
Price
28,150 CAD
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date