Diploma dalam Elektronik

Terbaik 3 Diploma dalam Elektronik 2019

Elektronik

Pelajar yang berminat dalam topik khusus boleh mengejar diploma. Jenis program ini memfokuskan kepada subjek tertentu dalam bidang yang dipilih. Kursus ini membolehkan graduan melanjutkan pengajian peringkat tinggi atau pekerjaan dalam bidang berkaitan.

Apakah diploma dalam elektronik? Ia adalah bidang pengajaran yang mengajar bagaimana untuk bekerja pada pelbagai jenis sistem elektrik, seperti komputer, robot, dan pendawaian. Diploma yang berbeza membolehkan peluang mempelajari topik yang berbeza-beza. Satu contoh dalam bidang ini adalah tumpuan kepada kejuruteraan elektrik. Pelajar boleh belajar mengenai matematik, prinsip elektrik, dan keselamatan tempat kerja. Satu lagi diploma kejuruteraan elektronik boleh memeriksa cara membuat dan menguji litar. Diploma lain belajar bagaimana mengendalikan peralatan elektrik. Pelajar mempelajari proses dari reka bentuk awal hingga penyelenggaraan akhir mesin.

Kerja berpasukan, pemahaman matematik, dan pemahaman tentang proses teknologi memberi manfaat kepada pelajar elektronik dalam kehidupan seharian. Kemahiran kerja berpasukan meningkatkan hubungan dan interaksi yang mantap dengan orang baru. Penghargaan terhadap matematik dan teknologi memudahkan tugas seharian seperti mengendalikan kewangan atau teknologi operasi.

Kos diploma dalam elektronik berbeza dari program ke program. Perubahan ini disebabkan oleh pelbagai jenis program dan banyak sekolah yang menawarkan diploma ini.

Banyak pekerjaan yang tersedia untuk pelajar yang melengkapkan diploma dalam bidang elektronik. Graduan boleh bekerja dalam pelbagai sektor masyarakat, seperti pengangkutan, hiburan, dan perubatan. Laluan yang mungkin adalah untuk menjadi juruteknik kejuruteraan. Pekerja ini membantu menyelesaikan masalah teknikal apabila mesin berfungsi dengan tidak betul. Sebagai alternatif, graduan mungkin mengejar kerjaya sebagai seorang jurutera elektrik. Mesin program pekerja untuk melaksanakan fungsi yang dikehendaki. Pilihan lain adalah bekerja sebagai jurutera elektronik, seseorang yang membangun dan menguji peralatan perkilangan.

Institusi di seluruh dunia menawarkan program-program elektronik. Sesetengah sekolah juga membenarkan pelajar melengkapkan kursus dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

 

Baca lebih lanjut

Diploma dalam Operasi dan penyelenggaraan peralatan elektronik perindustrian dan domestik

Riga Aeronautical Institute
Campus Sepenuh masa 30 - 36  September 2019 Latvia Riga

Pakar menerima pengetahuan mengenai parameter asas, reka bentuk dan reka bentuk litar peralatan elektronik; peralatan elektrik dan elektronik kereta, sistem penggera dan komunikasi, peralatan pejabat. Beliau juga memperoleh kemahiran untuk operasi peralatan dan penyelenggaraan teknikal; pemahaman tentang rajah berfungsi, pendawaian dan pemasangan dan elemen rajah; pengesanan kesalahan, ujian, pembaikan dan penalaan peralatan; penjalanan profilaksis dan tugas yang dijadualkan. [+]

Ijazah: Program pendidikan profesional yang lebih tinggi peringkat pertama

Kelayakan: Pakar peralatan elektronik/>

Tempoh latihan: 2,5 - 3 tahun/>

Pengetahuan dan kemahiran: Pakar menerima pengetahuan mengenai parameter asas, reka bentuk dan reka bentuk litar peralatan elektronik; peralatan elektrik dan elektronik kereta, sistem penggera dan komunikasi, peralatan pejabat. Beliau juga memperoleh kemahiran untuk operasi peralatan dan penyelenggaraan teknikal; pemahaman tentang rajah berfungsi, pendawaian dan pemasangan dan elemen rajah; pengesanan kesalahan, ujian, pembaikan dan penalaan peralatan; penjalanan profilaksis dan tugas yang dijadualkan./>

... [-]


Diploma Diploma Nasional BTEC dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik

London South Bank University
Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 United Kingdom London + 1 lagi

Diploma Diploma Nasional BTEC dalam bidang kejuruteraan elektrik, membolehkan anda menjadi pesat dalam bidang pilihan anda. [+]

Kejayaan kejuruteraan

BTEC HND Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik menawarkan asas utama modul teras dengan peluang untuk memilih beberapa modul pada tahun kedua anda. Ini akan membolehkan anda menjadi cepat ditubuhkan dalam bidang pilihan anda. Anda akan mendapat banyak pengalaman menggunakan pakej peralatan dan simulasi standard industri.

Kursus ini bermula dengan belajar untuk merekabentuk, membina dan menguji pelbagai standard litar digital dan analog. Liputan kemudian berkembang ke reka bentuk litar pelbagai dan boleh diprogram untuk digunakan dalam aplikasi sistem yang lebih besar, di mana interfacing komputer dan mikropemproses menjadi lebih penting.

Mengapa Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik di LSBU?No. 1 universiti moden London untuk Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik, Jadual Liga Guardian 2018.Kami mempunyai panel penasihat dari industri untuk membantu memastikan liputan kursus kami terkini dan berkaitan dengan keperluan pekerjaan.Aplikasi Kejuruteraan dan Pengajian Industri akan memperkenalkan anda kepada amalan perindustrian dan komersial, serta menggalakkan anda untuk membangunkan laporan menulis, komunikasi, kerja pasukan dan kemahiran perancangan projek.Banyak pilihan kerjaya: beberapa bahagian dalam kehidupan kita tidak mempunyai sekurang-kurangnya sesuatu untuk kerja jurutera elektrik dan elektronik.Maklumat kursus utama - dipesan mengikut modMod Modul... [-]

Electrical & Electronic Engineering [1 Year Subsidiary Diploma]

Cardiff and Vale College
Campus Sepenuh masa September 2019 United Kingdom Cardiff

[+]

Kelayakan:

Topik boleh termasuk:

Kesihatan dan Keselamatan di Tempat Kerja Kejuruteraan Prinsip Elektrik dan Elektronik Matematik untuk Juruteknik Kejuruteraan

Syarat kemasukan:

Pengajaran dan penilaian:

Ditulis dan tugasan praktikal

[-]